lördag, april 04, 2009

”Lilla Sverige duger inte”

Hanne Kjöller är uppfriskande frispråkig ibland. Understundom ser hon det uppenbart ologiska i den påbjudna samhällssynen och hon slår effektivt hål på en viss outtalad politisk korrekthet. I DN skriver hon en krönika om ett program med namnet ”Studio 1” som går i radions P1. P1 verkar förresten vara den svenska politiska korrekthetens urbastion. I programmet så gnäller tydligen ett gäng rappare om sin dåliga start i livet. Nu kan man ju fundera över det faktum att föräldrarna till dessa rappare ”flydde” till vårt land just för att ge sina barn en bättre start, en åtgärd som inte verkar slagit väl ut enligt deras barn i alla fall. Sedan funderar Kjöller över texterna dessa barn av förorten presterar i sina musikaliska alster. Så här skriver hon i artikeln.

På nätet snappar jag upp några textrader. Det handlar om att ”slakta en polisinformatör, skjut av han båda benen”, att ”lilla Sverige inte duger”, om kokain, om att spränga en värdetransport och till ljudet av ett maskingevär kommer så refrängen ”Det är såhär riktiga grabbar opererar”. Ja, ni förstår.

Ja vi förstår fullkomligt. Sådana här texter är chica och i enlighet med den outtalade svenska politiska korrektheten. Om en medlem i ett uppstickarparti däremot, på en privat fest skulle andas något som är det minsta olämpligt så är det ett brott mot hela mänskligheten och skvallrar om en människosyn likt den Stalin och Hitler hade. Som sagt, vi förstår fullkomligt vad det är frågan om. Vidare skriver Kjöller så här.

Vi får höra ”Greken”, en av bandmedlemmarna som just avtjänat ett sexårigt fängelsestraff, förklara hur han vill ha fina kläder, fina klockor, fina bilar och att hans tjej ska ha på sig fina kläder. Och hur han inte kan tänka sig att bo i en liten förortslägenhet med normal standard.

Allt det här vet vi, vi vanliga knegare. Vi har sett klientelet med tjocka guldlänkar runt både armar och handleder, vi har sett de fina bilarna vi andra bara kan drömma om, vi har sett sedelbuntarna på innekrogarna runt Stureplan. På något sätt verkar dessa människor, som Kjöller beskriver, stå närmare vår politiska nomenklatura än den vanliga befolkningen. Möjligt att det är en smula långsökt med denna slutsats, men båda grupperna lever långt över den levnadsnivå vi andra gör, båda grupperna lever i någon mån efter principen ”snabba klipp”. Och låt oss vara ärliga, det är vårt politiska etablissemang som genom ett antal politiska beslut gjort denna förortskriminalitet möjligt att växa fram i vårt land. Jag själv bor i en liten förortslägenhet och är nöjd med det. Vidare skriver Kjöller.

Det som däremot förvånar mig är hur majoritetssamhället alltid tenderar svälja samtliga förklaringsmodeller från förortssamhällets mest solkiga hörn.

Precis Kjöller, förklaringarna till hur dessa kickers kommit på glid antar de mest fantastiska dimensioner. Det kan handla om vanliga svennars förmenta rasism, det kan handla om diskriminering och annat märkligt. Vanligt är i alla fall att svenska folket, arbetsgivarna eller andra grupperingar får skulden, aldrig politikerna eller brottslingarna själva. Vidare skriver Kjöller i artikeln.

Men jag sväljer inte detta ospecifika för-oss-fanns-bara-ett-val-svammel som Greken och den andra intervjuade bandmedlemmen rapar. Samhället har svikit oss, ”de” segregerar, ”de” skapar klasskillnader, det är som att ”de” vill att vi ska vara där vi är.

Kan jag yppa en hemlighet här? Det är i princip ingen som sväljer den förklaringsmodell Kjöller beskriver här ovan. Det är endast politiker med dess politruker som odlar dessa förklaringsmodeller, ja och ibland media då också. Problemen i Rosengård berodde ju på att de elaka poliserna var så rasistiska, bara för att nämna ett litet exempel. Till sist skriver Kjöller så här.

Det skuldtyngda majoritetssamhället ställer aldrig några motfrågor om vilka ”de” är eller vad samhället skulle gjort i stället.

Nä, fast å andra sidan HAR samhället verkligen gjort vissa allvarliga fel. Svaren på vilka dessa fel är faller dock knappast invånarna i dessa förorter på läppen, eller politikerna heller för den delen. Vi skulle haft en vettig immigrationspolitik från början naturligtvis. Vi skall ställa samma krav på alla medborgare också, alla skall försörja sig, eller gå i skolan samt följa Svea rikes lag. Passar inte detta så finns det andra platser på vårt jordklot där man kanske kan finna lyckan, med eller utan lyxbil. Den straffrättsliga ungdomsrabatten antar helt absurda former ibland, den måste justeras. Vi måste ge polisen högre status, befogenheter samt bygga ut vår poliskår. Några mycket enkla men effektiva åtgärder. Jag är absolut villig att rösta på ett parti som kan sätta dessa åtgärder i sitt partiprogram.
Länk DN

fredag, april 03, 2009

ALLMÄNT UPPROP!


Jag får i dag höra att Sverigedemokraterna fått ännu ett ”nej” för den kommunkonferens som skall hållas 2010. Nu är det till sist Nobiskoncernen som slutgiltigt sagt nej till att hyra ut lokaler till Sverigedemokraterna, ett fullt demokratiskt parti i vårt land. Som skäl till att vägra hyra ut till SD anger Nobiskoncernen säkerhetsskäl samt risk att bli bojkottad av vänsterorganisationer och andra organisationer närstående till politiska partier. Företag efter företag har vägrat hyra ut lokaler till SD, de anger ungefär samma skäl som Nobiskoncernen.

Förra riskårsmötet hölls i Karlstad på hotell Gustav Fröding. Hotellet har offentligt gått ut med att de aldrig mer tänker hyra ut lokaler till Sverigedemokraterna. De har nämligen blivit straffade med bojkott för sitt tilltag att hyra ut till Sverigedemokraterna, de har enligt obekräftade uppgifter förlorat en del pengar på sitt olydiga beteende.

Det är dags att slå tillbaka mina damer och herrar. En trolig majoritet av befolkningen är emot nuvarande flyktingpolitik. Stora delar av befolkningen anser att vi har ett demokratiskt problem när yttrandefriheten och vissa politiska partier motarbetas med odemokratiska metoder. En icke oansenlig del av befolkningen börjar bli alltmer systemkritisk. Det är kanske dags att den del av befolkningen som inte ställer upp på dessa odemokratiska repressalier börjar bojkotta vissa hotell och restauranger, samt gynnar andra som vågar ställa sig upp för demokratin. Vi måste slå tillbaka, om någon slår dig på din vänstra kind, så måste du slå tillbaka på din antagonists högra kind. Jag hoppas att alla systemkritiska människor hjälper till att sprida budskapet. Kanske vi kan uppföra någon ”svart lista” eller liknande.

torsdag, april 02, 2009

Svensk media

Elena Yurkovskaya uppträdde i ABC-nyheterna p.g.a. sitt mindre lyckade uttalande under en privat fest, där även en del partiaktiviteter förekom. Hennes framträdande tog tio sekunder. Efteråt får jag höra att hon faktiskt intervjuades i över en timme, minst. Nu var ändå hennes framträdande bra i inslaget. Sverigedemokrat efter sverigedemokrat jag talar med i telefon vittnar om exakt samma sak. De blir intervjuade i flera timmar för ett inslag som tar sekunder. Man väljer ut det sämsta som personerna råkar säga efter flera timmars intervjuande. Någon gång blir alla osäkra eller säger något som inte stämmer efter att reportrarna vinklat och vridit på frågorna i flera timmar. Jag träffade Jonas Åkerlund på en ålandsbåt för ganska länge sedan. Inför valet 2006 intervjuades han i fem timmar i ett litet, alldeles för varmt rum. Man satte samtidigt en stark strålkastare i ansiktet på honom, med motiveringen att man måste ha ljus för filmningens skull. Under fem timmar vände man och vred på frågorna för att få Åkerlund att säga något som partiledaren inte kunde stå för under en senare intervju med honom. Hela intervjun med Åkerlund hade det syftet att sabotera för partiledaren, som skulle intervjuas senare. Inte heller denna gång lyckades taktiken.

Är det någon som tror att andra partier och dess representanter blir behandlade på samma sätt? Blir Maria Wetterstrand, Sahlin, Ohly, Philsäter, Björklund eller någon annan representant behandlade på samma sätt? Knappast troligt. Har det etablerade politiska samhället gett media, tidningar och TV-kanaler order om att bete sig på detta sätt mot ett visst parti? Det är knappast troligt det heller. Det är snarare media själva som tagit på sig en politisk roll. Journalister, chefredaktörer och andra anställda inom media tar på sig en egen politik roll och bestämmer själva vad svenska folket skall tycka. När media tar på sig en roll att uppfostra svenska folket, samt att förhindra att vissa åsiktsriktningar vinner mark, så har vi ett stort demokratiskt problem. Det rör sig ofta om journalister, redaktörer och TV-folk bosatta i storstädernas stadskärna, ganska långt ifrån de områden där problemen verkligen syns. Dessa människor kommer huvudsakligen från medelsklassen med vänstervärderingar eller liberala värderingar i Bengt Westerbergs anda. Folkpartiet övergav delvis den form av liberalism som Westerberg representerar, just för att de inte fick folkligt stöd för den politiken. Nu fortsätter dock landets medier att implicit representera denna form av liberalism. En form av liberalism som svenska folket redan sagt ”nej” till.

Det finns tre maktcentra i det politiska maktspelet i vårt land. Det är den röstberättigade delen av befolkningen, det är de politiska partierna och det är media. Det var från början aldrig meningen att media skulle spela den aktiva roll de spelar i dag i vårt land. Media skall inte driva en egen politisk agenda, eller gynna visa partier på andra partiers bekostnad. Varför skall media gynna politiker och partier som vill ha en generös flyktingpolitik, är EU-vänliga och vill ha en väldigt liberal skolpolitik? Skall inte media ge en allsidig bild av de olika åsiktsriktningarna för att låta den myndighetsförklarade befolkningen bestämma själva vad de vill tro på och vilken åsiktsriktning de vill ansluta sig till?

tisdag, mars 31, 2009

Demokratin är grundstenen

Återigen ställer sig det etablerade mediala samhället som vakt mot uppstickarpartier som inte omfattar den politiska korrektheten i vårt samhälle. I en artikel i DN skriver Lisa Bjurwald att rasismen är grundstenen i SD:s politik. Typisk nog pekar hon inte på något som står i partiets program. Man undrar om hon överhuvudtaget läst partiprogrammet innan hon sätter sig på välbetald arbetstid och utpekar ett parti som rasistiskt. Så här skriver Bjurwald.

Själva idén med SD:s grundande och den politik som förs i dag är att människors värde avgörs av deras etnicitet och religiösa tillhörighet.

Det står ingenstans att människors värde skulle vara avhängigt av etnicitet eller religion i SD:s program, varken implicit eller explicit. Jag känner själv ett stort antal SD-medlemmar ingen av dessa gör åtskillnad på människor beroende på etnicitet. Det är Bjurwalds personliga åsikt hon framför som en sanning helt enkelt. Hon belägger inte detta påstående på minsta vis. Det verkar tvärtom som om Bjurwald själv värderar människor efter deras partitillhörighet och hur väl de anpassat sig till den politiskt korrekta paradigmen vi har i vårt samhälle i dag. Vidare skriver Bjurwald i artikeln.

SD i Göteborg använder klassisk högerextrem retorik på sina flygblad, där muslimsk trosutövning sammankopplas med extremism och invandring med brottslighet. Under rubriken ”LÅT SVERIGE FÖRBLI SVERIGE” radas fyra krav upp:

Inga fler moskéer. Medborgarna ska skyddas mot fundamentalistiska religiösa strömningar.

Insatser mot organiserad brottslighet. Hjälp invandrare att assimilera sig eller att återvandra.

En hel del människor i vårt samhälle tycker att en del av den muslimska religionen är extrem i vårt samhälle. Observera att den anses som extrem i vårt samhälle men naturligtvis inte i muslimska samhällen, där är det sannolikt vår sekulariserade livsstil som anses som extrem. Tar vi saker som hedersvåld så anser jag den extrem. Vi har Fadime och Pela som mördades för att de hade svenska pojkvänner, av sina egna familjer som frivilligt flyttat till vårt land. Det tycker jag är extremt och jag kommer att fortsätta tycka det är extremt.

Vad gäller brottslighet så läste jag precis ”Svensk maffia” av Lasse Weirup och Matti Larsson, ISBN: 978-91-1-302033-4. De skrev boken garanterat utan några som helst politiska baktankar. Men tyvärr visar det sig med all tydlighet att nya etniska brottssyndikat vuxit upp i Sverige de sista 10 åren. De heter ”Outlaws”, Original gangsters och allt möjligt. Dessa organisationer är systematiskt uppbyggda kring etnicitet, om inte annat av skäl som att de blir lättare att styra och organisera, samt att de blir omöjliga att infiltrera. Detta är fakta kära Bjurwald, fakta som du och dina gelikar blundar för.

Till sist vad är det för rasistiskt att hjälpa invandrare att assimilera sig? Det har varit officiell svensk politik i decennier, var det en rasistisk politik? Till sist skriver Bjurwald så här.

Låt svenskarna känna nationalstolthet.” På baksidan finns de tabeller över hur mycket invandringen kostar som använts av rasistiska grupper sedan 1980-talet.

Vad är det för fel att känna nationalstolthet? Finnarna får, ja t.o.m. anmodas känna nationalstolthet, norrmännen likaså, ja alla våra nordiska grannländer känner oerhört mycket mer nationalstolthet än vad vi får göra i Sverige, är våra nordiska grannländer rasistiska enligt Bjurwald? Är USA, ett land som formligen frossar i nationell yra ett rasistiskt land? Jag har i alla fall aldrig sett Bjurwald skriva något om det. Vad gäller beräkningar på hur mycket invandringen får kosta så finns det ju inga officiella beräkningar på det. Alla andra verksamheters kostnader redovisas i vårt samhälle. En aspekt av vårt samhälle redovisas inte, nämligen vad vår flyktingpolitik kostar. Visst redovisas enskilda verksamheters kostnader som Migrationsverket och förläggningar, men inte vår flyktingpolitik sammantaget. Då öppnar man ju själv dörren för enskilda ekonomiska beräkningar som olika nationalekonomer gjort.

Lisa Bjurwald gör som vanligt det etablerade politiska skitet en tjänst genom att utmåla uppstickarpartiet som rasistiskt. Hon själv står säkert för de liberala idéerna om det mångkulturella samhället och hur vi alla skall leva tillsammans som en enda stor familj. Har Bjurwald någon gång varit i Fittja, Tensta, Ronna, Hammarkullen eller Rosengård? Knappast, skulle hon kunna tänka sig att själv bosätta sig där med sina barn? Aldrig i livet. Hon bor gissningsvis i Stockholms innerstad, välbetalt jobb på liberalernas högborg. Umgås med likasinnade. De sitter i sina välplanerade ganska dyra lägenheter på fredagskvällen, läppjar på dyrt rött vin och förfasar sig över de hemska rasisterna i SD. Tänk så fördomsfria och liberala vi är, samtidigt som vi hyser en stor humanistisk ådra. Ungefär så går samtalen och tankarna.

SD-medlemmar är egentligen de enda som kan sätta sig in i verkligt diskriminerade människor situation, de är nämligen själva diskriminerade. SD försöker just nu hyra lokal i Stockholm till en större konferens nästa år. Det är lågkonjunktur och man tycker många skulle nappa på kroken att hyra ut en stor konferenslokal. Nu har SD ringt samtliga konferenslokaler i hela Storstockholm. Ingen, INGEN vågar hyra ut en konferenslokal till SD, ett demokratiskt politiskt parti i Sverige anno 2009. De vågar inte får den som ringer höra, de är rädda för att bojkottas av organisationer från det politiska etablissemanget eller närstående organisationer till samma etablissemang. Det är tveksamt om man fortfarande kan säga att Sverige fortfarande är en demokratisk stat. Ett demokratiskt politisk parti får inte hyra lokal för sina konferenser i vårt land i dag, detta för att företagen är rädda för repressalier. Skriv gärna på för Dawit Isaak, men sopa rent framför er egen dörr ni etablissemangets politruker.

Länk DN

söndag, mars 29, 2009

Modern människohandel

Det är välkänt att en hel del människor lever illegalt i vårt land. Politikerna verkar inte ta detta på allvar, vi märker i alla fall inte av några åtgärder från politiskt håll, av mer kraftfull natur. I en artikel i dagens SvD beskrivs hur denna människohandel med illegala flyktingar, främst från Latinamerika går till. Människor kommer inte hit som flyktingar, det är helt uppenbart. Så här står det i artikeln.

Nu reser människor till Europa för att tjäna pengar eller för att de har hamnat i kläm i konflikter. En stor del av dem som i dag lever utan tillstånd i Sverige kommer från Latinamerikas fattigaste land Bolivia.

Tyvärr får de inte mycket bättre levnadsförhållanden här, dessutom lever de illegalt här. Det måste vara uppenbart för alla ansvariga att immigranterna från Sydamerika aldrig kommer att få asyl här. Varför inte påtala det en gång för alla, Ta kontakt med de länder där immigranterna kommer ifrån och starta ett samarbete. Det finns möjligheter att stoppa denna tragiska ström av människor. En ström av människor som mest liknar människohandel där förlorarna är de som kommer hit samt det svenska samhället i stort.

Det beskrivs i artikeln hur flyktingar som själva fått uppehållstillstånd säljer co/adresser till nykomna immigranter och tjänar pengar på det. De illegala immigranterna får ta jobb som även svenskar skulle kunna ta. I artikeln beskrivs t.ex. hur en del av de illegala immigranterna håller på med snöskottning av tak. Det var ett jobb som även jag sysslade med i min ungdom och fick mig att överleva till bättre jobb stod på menyn. I en tidigare artikel på denna blogg upprördes en person av att en rysk nationalist sade att legala arbetskraftsinvandrare kan ta de jobb ryssar inte vill ha. Att bli upprörd över förhållanden i andra länder är en sak, utan att titta på hur det verkligen förhåller sig i vårt eget land. En del av lösningen måste faktiskt vara att svenskar och framförallt svenska ungdomar faktiskt få ta de jobb som står till buds. Tids nog skaffar sig dessa ungdomar utbildning och bättre jobb. Arbetsgivarna får också till slut betala de löner som anses anständiga i vårt land. Det är korrupta arbetsgivare som betalar slavlöner till illegala immigranter som underhåller detta system av människohandel. Det borde vara hårda straff för att anställa illegala immigranter, man är medskyldig till ett allvarligt brott. Har man dessutom betalat slavlöner skall man straffas ännu hårdare.

Det finns lösningar på problemet med denna moderna form av människohandel, men lösningarna kan måhända vara politisk inkorrekta i dag. Vi måste se till att de inte är inkorrekta i morgon. Vidare står det i artikeln så här.

Numera gör också fackförbund inom LO försök att organisera arbetare utan uppehållstillstånd – tidigare arbetade de mer som polis och gjorde räder på arbetsplatserna.

Arbetare utan uppehållstillstånd är ju här illegalt! Hur kan ett fackförbund få för sig att organisera dem? Det är här det spårat ut fullständigt i vårt land. Ett enskilt fackförbund kan ju inte agera för att legalisera något som är illegalt. Det verkar som om många aktörer fullständigt tappat huvudet och glömt bort grundläggande begrepp som legalt och illegalt. Vidare står det i artikeln.

Det är så mycket som Isaura Vargas vill att hennes fyraåriga dotter Juliana ska slippa veta.

Som att flickan har levt nästan hela sitt liv utan tillstånd i Sverige. Eller att hon när som helst kan sättas på planet till ett land hon aldrig har varit i. Hur hennes pappa numera har svårt att andas efter rivningsjobben utan skyddsmask på svenska byggen.

Det är faktiskt mamman till den fyraåriga Juliana som satt dottern i situationen att leva illegalt i vårt land. Det är våra politiker som gjort denna smutsiga människohandel möjlig genom otydliga signaler, slapp lagstiftning och praxis. Stifta lagar där de som hjälper till med denna handel döms hårt. Ge arbetsgivare hårda straff som anställer illegala immigranter, och dessutom betalar slavlöner till dem. Det är dags att arbeta mot denna form av modern människohandel. Detta är speciellt viktigt nu när vi går in i en lågkonjunktur där många av de arbeten dessa illegala immigranter tar, kommer att försvinna.

Länk SvD