söndag, mars 29, 2009

Modern människohandel

Det är välkänt att en hel del människor lever illegalt i vårt land. Politikerna verkar inte ta detta på allvar, vi märker i alla fall inte av några åtgärder från politiskt håll, av mer kraftfull natur. I en artikel i dagens SvD beskrivs hur denna människohandel med illegala flyktingar, främst från Latinamerika går till. Människor kommer inte hit som flyktingar, det är helt uppenbart. Så här står det i artikeln.

Nu reser människor till Europa för att tjäna pengar eller för att de har hamnat i kläm i konflikter. En stor del av dem som i dag lever utan tillstånd i Sverige kommer från Latinamerikas fattigaste land Bolivia.

Tyvärr får de inte mycket bättre levnadsförhållanden här, dessutom lever de illegalt här. Det måste vara uppenbart för alla ansvariga att immigranterna från Sydamerika aldrig kommer att få asyl här. Varför inte påtala det en gång för alla, Ta kontakt med de länder där immigranterna kommer ifrån och starta ett samarbete. Det finns möjligheter att stoppa denna tragiska ström av människor. En ström av människor som mest liknar människohandel där förlorarna är de som kommer hit samt det svenska samhället i stort.

Det beskrivs i artikeln hur flyktingar som själva fått uppehållstillstånd säljer co/adresser till nykomna immigranter och tjänar pengar på det. De illegala immigranterna får ta jobb som även svenskar skulle kunna ta. I artikeln beskrivs t.ex. hur en del av de illegala immigranterna håller på med snöskottning av tak. Det var ett jobb som även jag sysslade med i min ungdom och fick mig att överleva till bättre jobb stod på menyn. I en tidigare artikel på denna blogg upprördes en person av att en rysk nationalist sade att legala arbetskraftsinvandrare kan ta de jobb ryssar inte vill ha. Att bli upprörd över förhållanden i andra länder är en sak, utan att titta på hur det verkligen förhåller sig i vårt eget land. En del av lösningen måste faktiskt vara att svenskar och framförallt svenska ungdomar faktiskt få ta de jobb som står till buds. Tids nog skaffar sig dessa ungdomar utbildning och bättre jobb. Arbetsgivarna får också till slut betala de löner som anses anständiga i vårt land. Det är korrupta arbetsgivare som betalar slavlöner till illegala immigranter som underhåller detta system av människohandel. Det borde vara hårda straff för att anställa illegala immigranter, man är medskyldig till ett allvarligt brott. Har man dessutom betalat slavlöner skall man straffas ännu hårdare.

Det finns lösningar på problemet med denna moderna form av människohandel, men lösningarna kan måhända vara politisk inkorrekta i dag. Vi måste se till att de inte är inkorrekta i morgon. Vidare står det i artikeln så här.

Numera gör också fackförbund inom LO försök att organisera arbetare utan uppehållstillstånd – tidigare arbetade de mer som polis och gjorde räder på arbetsplatserna.

Arbetare utan uppehållstillstånd är ju här illegalt! Hur kan ett fackförbund få för sig att organisera dem? Det är här det spårat ut fullständigt i vårt land. Ett enskilt fackförbund kan ju inte agera för att legalisera något som är illegalt. Det verkar som om många aktörer fullständigt tappat huvudet och glömt bort grundläggande begrepp som legalt och illegalt. Vidare står det i artikeln.

Det är så mycket som Isaura Vargas vill att hennes fyraåriga dotter Juliana ska slippa veta.

Som att flickan har levt nästan hela sitt liv utan tillstånd i Sverige. Eller att hon när som helst kan sättas på planet till ett land hon aldrig har varit i. Hur hennes pappa numera har svårt att andas efter rivningsjobben utan skyddsmask på svenska byggen.

Det är faktiskt mamman till den fyraåriga Juliana som satt dottern i situationen att leva illegalt i vårt land. Det är våra politiker som gjort denna smutsiga människohandel möjlig genom otydliga signaler, slapp lagstiftning och praxis. Stifta lagar där de som hjälper till med denna handel döms hårt. Ge arbetsgivare hårda straff som anställer illegala immigranter, och dessutom betalar slavlöner till dem. Det är dags att arbeta mot denna form av modern människohandel. Detta är speciellt viktigt nu när vi går in i en lågkonjunktur där många av de arbeten dessa illegala immigranter tar, kommer att försvinna.

Länk SvD

12 kommentarer:

Carl sa...

hederliga och ärliga människor från andra länder VILL INTE flytta utan kämpar för ett drägligt liv. bedragare och kriminella söker sig till Sverige för här finns det korkade politiker som tjänar pengar på att utnyttja främlingar. småfolket bland etniska Svenskar vill inte inse eländet liknar sagan om "kjesarens nya kläder".
först nu när Finanskrisen kommer och skattepengarna sinar finns inga pengar kvar att göda massinvandringen

Anonym sa...

Det tragiska med facken är ju att de tycker det här är bra och något de stödjer, men sen när ett företag tar in Polska byggarbetare lagligt så tar det hus i helvete och de hotar med strejk och bojkott..

Esko sa...

Leo S ute i etern:
http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=1637

Kniv i ryggen?

Robsten sa...

Ja, det är det verkligen. Han ljuger som satan, dessutom vet han att han ljuger. Sd har inga torgmöten i Rinkeby, nä knappast någon annan stans heller. Efter ett tormöte i Waxholm blev en kvinnlig partiföreträdare hotad, vem skulle våga ha ett tormöte i Rinkeby? Delar inte flygblad till invandrare, de fungerar inte så, det vet alla, det delas till precis alla, portuppgång för portuppgång, om inte annat så vill man ha ett högt antal utdelade blad som möjligt. Alltså han ljuger rakt upp och ned.

Leo Sundberg sa...

Jag ljuger inte, till och med din egen kompis Krille skrev på min blogg om att en viss man (med ett namn som börjar på R) gett direktiv om att inte dela ut till invandrares brevlådor. Och han var inte ensam om det. Herr R är för övrigt ledare för flygbladsutdelningarna, det är alltså inte en enskild medlem utan den som leder det hela som sa detta till mig. Må sen vara att du själv har en vettigare uppfattning än herr R. Men vad han har sagt till mig kan du knappast uttala dig om, det var bara han och jag där då.

För övrigt brukar ju Sd hela tiden prata om hur ont om pengar de har jämfört med riksdagspartierna, och att man prioriterar de väljargrupper som oftast röstar på Sd. Dit hör inte somalier i rinkeby vad jag har förstått. Så jag finner det sannolikt att Sd inte ser en hög utdelningsstatistik på hemsidan som viktigare än att spara på partistödet. På er hemsida kan ni ju skriva vad helst ni behagar ändå.

Om du vill kan jag ju citera Krille om detta, för som du själv har lärt mig, man ska spara allt som skrivs på hårddiskar i landet.

Du säger att jag ljuger "som satan", för att i nästa stund själv säga att Sd inte har torgmöten i Rinkeby (alltså precis det jag sa).

Ett gäng modiga människor som vågar stå för sina åsikter skulle självklart våga ställa sig i Rinkeby. Men Sd är ett parti som lever på människors rädsla och då får man rädda medlemmar på köpet.

Nej här har ingen kniv körts ner i Sd:s rygg, jag säger bara vad jag sett och hört, och jag har aldrig avgett något tystnadslöfte till Sd om att inte säga det till allmänheten.

Robsten sa...

Ja, men du sade att det var officiell SD-politk, en (1) person har sagt detta med att sortera brevlådor, just det herr R. Hur kan det då vara officiell SD-politk? Som du själv säger har herr R ofta varit ute och delat, de gånger det blivit bråk är de gånger då det delats i vissa brevlådor med namn klingande från en speciell del av världen enligt herr R. Det är alltså ingen rasism som ligger bakom utan rädsla för våld och att inte skrämma nya deltagare som delar. Hur du än vrider och vänder på detta är det helt enkelt ingen officiell linje från SD, kan du inte erkänna det, du har helt enkelt fel. Du VET att många andra delar i precis alla brevlådor, du var själv med på Värmdö när jag och KO delade mest av alla (överlägset som vanligt). Pratade vi om att utesluta vissa brevlådor? Nä, har aldrig gjort det, vet faktiskt bara en (1) person som gör det, kan aldrig i helvete bli en officiell SD-linje.

""För övrigt brukar ju Sd hela tiden prata om hur ont om pengar de har jämfört med riksdagspartierna""

Ja har de inte det då? Har du sovit dig igenom din tid i partiet?

"" Dit hör inte somalier i rinkeby vad jag har förstått.""

Nä, jag skulle inte tro det, men jag är ju inte säker förrän jag sett statistik på det. Nu råkar jag känna ganska höga partiföreträdare från allianspartier, de resonerar på exakt samma sätt när de lägger upp sina strategier. Vissa områden får man helt enkelt inga röster ifrån, det bara ÄR så, du spelar onödigt naiv tycker jag. Hur mycket satsar sossarna i Danderyd och Östermalm? Ingenting, det vet du förbannat väl. Förövrigt skall tydligen SD satsa i Danderyd, trots att det enligt MIG är ett förlorat område. Vi får helt enkelt inga röster därifrån heller. Nu är ju inte Danderyd känt för att inhysa stora invandrargrupper som du kanske känner till, så har det då med någon form av rasism att göra?

Vi har inga företrädare i Rinkeby, DU kunde ta iniativ att dela där, varför gjorde du inte det? Jag och Chrille tog iniativ till att dela i flera nya områden där ingen har delat förut, du kunde gjort samma sak, om du stått för dina åsikter fullt ut. Jag tror ju fortfarande att det gett väldigt klent resultat, det hade sannolikt du också trott på den tiden du var medlem, men nu är det lite annat ljud i skällan.

""Du säger att jag ljuger "som satan", för att i nästa stund själv säga att Sd inte har torgmöten i Rinkeby (alltså precis det jag sa).
""

Ja, med en liten skillnad. Du påstår att vi inte har torgmöten i Rinkeby av rasistiska skäl, jag påstår att ingen vågar ha möte där av rädsla för att bli utsatt för våld. Förövrigt har vi väldigt få torgmöten överhuvudtaget. Jag har själv varit med på alla torgmöten sista tiden( som arrangerats av distriktet). Jag kan inte minnas att jag sett dig med på våra torgmöten, torgmöten där en kvinnlig partikamrat blivit allvarligt hotad.

""Ett gäng modiga människor som vågar stå för sina åsikter skulle självklart våga ställa sig i Rinkeby. Men Sd är ett parti som lever på människors rädsla och då får man rädda medlemmar på köpet.
""

Ja precis, de räddaste och fegaste människorna i vårt samhälle blir ju naturligtvis medlemmar i SD, ett parti där man inte behöver riskera någonting från det etaberade samhället, hurra för din analysförmåga. I got news för dig Leo. Jag har pratat med företrädare som sitter i kommunen för allianspartier, de håller med fullt ut i SD.s politk och analys, med de VÅGAR inte stå för det, och jag ljuger inte, en av dem har t.o.m. bott granne med mig, innan jag flyttade. Jag flyttade för att jag gick ut och sade till ett gäng på 15 personer att hålla käften mitt i natten, med resultat att de drog kniv, men jag är väl en feg stackare jag också. Synd att du inte följde med på våra torgmöten Leo, då kunde du visat oss alla hur man behandlar dem som fegt ger sig på just kvinnan i sällskapet, när det finns män att ge sig på. Almqvist är väl också en fegis, eller hur, han har ju inte heller ställt sig just i Rinkeby och fått stenar på sig, utan på andra platser. Synd att du inte visade lite mer av ditt mod när du var medlem i partiet Leo, det kunde vi haft stor nytta av.

Leo Sundberg sa...

Om en förtroendevald ledare för utdelningarna ger klara direktiv att inte dela till invandrarnamn, så får man faktiskt se det som officiell politik. Du kan inte skylla på att det är "perifera medlemmar" vi talar om. Här talar vi om högsta hönset.

Att dessutom systematiskt prioritera bort invandrare för att man uppfattar de som våldsamma, och sen säga att det inte har med rasism att göra - det är väl ungefär lika smart som att tanka bilen med diesel och sen säga att det inte har med bensinskatten att göra.

Sd har relativt ont om pengar i rena belopp och även relativt sin egen storlek på grund av partistödets regler. Om jag sov mig igenom partiet? Nej, otroligt nog lyckades jag hålla mig vaken i ett parti där nästan inget blir gjort. Det är nästan så jag har lust att skriva in det i min CV (men bara nästan).

När du säger att S inte satsar i Danderyd och M inte i Rinkeby så talar du säkert sanning. Men frågan är varför? Jo därför att båda partier anpassar sina satsningar efter en marxistisk klassanalys, man väljer alltås bort vissa på grund av deras klasstillhörighet. Sd däremot väljer bort grupper på grund av deras etnicitet. Sd vänder sig till svenskar, oavsett klasstillhörighet. Som du själv säger så är det en korkad strategi, men det är det partiet du är med i och ditt är valet du gjort.

Varför jag inte delade ut i Rinkeby? Det är en märklig fråga, särskilt för att komma från en som både är äldre och varit med i Sd längre än jag var under min korta tid. Det är inte så att jag bara kan säga att "nu vill jag ha tio tusen blad att gå och dela till Rinkebyborna" och så får jag det.

Sd är ett trögrott parti, inte ens när det finns grönt ljus (från centralt håll) går det snabbt att få något gjort. Hur det ska gå när grönt ljus saknas från centrala ledningens bunker, det kan man bara spekulera i. Men visst, ponera att jag hade lyft frågan på ett möte (OM jag nu hade blivit kallad till något och OM jag nu mot all förmodan ens hade kunnat få upp frågan på någon dagordning som inte var fullspäckad av interna maktstrider mellan olika falanger). Mellan att frågan hade kommit upp och att ett beslut kunnat fattas hade det väl gått cirkus tre månader. Från detta till verkställighet (att få själva bladen i handen) tippar jag på ytterligare två månader.

Jag har varit med i en kommunistisk organisation som predikade planekonomi, detta till trots (eller kanske tack vare?) framstod kommunistpartiet som ett rent under i effektivitet jämfört med Sd. OBS! Inget skämt utan helt seriöst. Ville man ha ut flygblad skickade man bara in en beställning till kansliet och fick ut dem ett par veckor senare och kunde börja dela.

Jag påstår att det är fjantigt att vara rädd för våld i Rinkeby när det finns polisskydd att tillgå. Själv har jag varit ute och diskuterat politik med en del som bor i Rinkeby (utan flygblad dock) och då fått en del respons genom att lyssna av folket. Utan polisskydd och utan vapen, när det varit mörkt på kvällen dessutom. Böhh!! Läskigt va?

Du har inte sett mig på torgmöten och jag har inte sett dig. Vad finns det att säga? Så många torgmöten har ju Sd som sagt inte, kanske kan det vara en förklaring? Att jag inte var i närheten när en kvinnlig partikamrat blivit hotad är ju bra, hoppas inte det var eran gamle vän Tor Paulsson som ville visa upp sin kvinnovänlighet. Hade varit tragiskt att se den dåren.

Du menar att Alliansen i smyg håller med Sd? Vet du vad, även om jag helt saknar bevis för detta så tror jag dig. Ni delar precis samma unkna syn på fackets maktställning, samma dumma syn på att det är kapitalisterna som ska rädda landet med mera. Högerkrafterna har många ansikten.

Vad kan jag säga om feghet Robsten? När Åkesson satt i sin mexitegelvilla och pratade om undantagstillstånd i Rosengård cyklade jag ut dit och försökte prata med människor som mitt eget parti utmålar som femtekolonnare och blodstörstiga tyranner. Jag visade mod, och när jag väl gjorde det så insåg jag mer än illa kvickt att jag inte hörde hemma i Sd. Sd vågar inte föra debatten, de är lika fega som Mona Sahlin.

Till sist måste jag säga att det är en mycket märklig kvinnosyn du har. Ska kvinnor automatiskt vara extra skyddade? Ska vi inte ha jämlikhet? Män utsätts för mer våld än kvinnor i dagens samhälle, våldet mot kvinnor är väl i detta sammanhang närmast något som feminister och rasister på varsin sida blåser upp för att göda hatet mot den mörke mannen?

Robsten sa...

Skall bli ett sant nöje att svara på detta, du har fel och du vet det.

""Om en förtroendevald ledare för utdelningarna ger klara direktiv att inte dela till invandrarnamn, så får man faktiskt se det som officiell politik. Du kan inte skylla på att det är "perifera medlemmar" vi talar om. Här talar vi om högsta hönset.""

"Förtroende vald ledare". Vaddå förtroendevald, du talar om en person utan officiell position alls. Han sitter inte i någon styrelse, inte ens som suppleang. Peka ut hans namn på någon hemsida, där hans position står, var snäll och gör det. Alltså EN person, utan någon officiell status. OM han satt i någon styrelse skulle du kunna peka ut honom Leo, det kan du inte. Påstår du att du inte vill peka ut honom så kommer jag att skriva ut hans namn här, så alla kan leta själva, så den gubben går inte heller.

""Att dessutom systematiskt prioritera bort invandrare för att man uppfattar de som våldsamma, och sen säga att det inte har med rasism att göra - det är väl ungefär lika smart som att tanka bilen med diesel och sen säga att det inte har med bensinskatten att göra.""

Jag och de allra flesta andra har inte gjort det. EN person har gjort det. Och din minimala rädsla beror på att just Du aldrig blivit utsatt, sedan har du ju inte varit med så länge heller och när du var med stod du ju inte i de främsta barrikaderna heller. Så att NU vara modig bakom tangentbordet borde inte imponera.


""Jo därför att båda partier anpassar sina satsningar efter en marxistisk klassanalys, man väljer alltås bort vissa på grund av deras klasstillhörighet. Sd däremot väljer bort grupper på grund av deras etnicitet.""

Nix det gör vi inte. Vilken etnicitet skulle vi välja bort? t.o.m. ND har lång och mångamöten med syrianerna i Södertälje, för de vet att de får GENOMSLAG där. Nu beror det sedan på att syrianerna hatar muslimer, men det är en annan fråga. Ärligt talat, jag vet inte ens vilka etniska grupper som bor var i vilka områden, jag vet bara var vi inte får röster. Vi väljer bort Danderyd också, vilken etnisk grupp trackar vi då?

"" Det är inte så att jag bara kan säga att "nu vill jag ha tio tusen blad att gå och dela till Rinkebyborna" och så får jag det.

""

Jo precis, Holltis brukar göra det, hon är ingen perfekt representant, ingen alls egentligen hon är inte ens MEDLEM, men har gjort just så. Hon har fått sina blad dessutom när det funnits. Nu är det EU-blad som gäller, alla som vill dela får blad.

Behövs inget möte för att få blad, toker! Det behövs ett möte för att FRAMSTÄLLA ett nytt blad, inte ens det har en viss person inom partiet bemödat sig om, samma person som du tycker driver en officiell politik inom SD. Men visst, jag kan ge dig rätt i att vissa saker har varit onödigt tunggrodda, det är egentligen jag en av de första att kritisera.

""Jag påstår att det är fjantigt att vara rädd för våld i Rinkeby när det finns polisskydd att tillgå.""

Du PÅSTÅR!! va fan var du inte SJÄLV ute då? Du vet fan inte vad du snackar om.

""respons genom att lyssna av folket. Utan polisskydd och utan vapen, när det varit mörkt på kvällen dessutom. Böhh!! Läskigt va?""

Du är oerhört kränkande mot alla de som blivit utsatta för hot och våld. DU var med ett kort tag, delade i brevlådaor men stod aldrig på totg och delade. Jag har sett kvinnliga medlemmar bli9vit hotade och mått mycket dåligt, ÄNDÅ har de fortsatt sitt arbete, trots attt jag vet att de är mycket rädda. Nu sitter DU här och är modig bakom tangentbordet. Vill du att jag visar upp det du skrivit för kvinnliga medlemmar som sedan kanske ringer upp dig Leo?


""Tor Paulsson som ville visa upp sin kvinnovänlighet. Hade varit tragiskt att se den dåren.
""

Han blev utesluten. För ett par dagar sedan var det en sosse som blev häktad för pedofilbrott. Miljöpartiser har tidigare blivit häkade i Skåne för samma brott. Listan kan göras hur lång som helst, skall du lägga detta partierna till last får du mycket att göra.

""Ni delar precis samma unkna syn på fackets maktställning, samma dumma syn på att det är kapitalisterna som ska rädda landet med mera. Högerkrafterna har många ansikten.

""

Rädda landet? Nä det skall vi i SD göra. Vi i SD har ingen socialistisk syn, det visste väl du när du gick med i partiet? Återigen undrar man varför du gick med, hur mycket du själv svängt sedan du blev med, lite märkligt.

Jag tror förvisso inte att Wanja Lundby Wedin kommer att rädda landet. Jag har som princip alltid varit för fackföreningar. Men de ser till sina egna intressen, INTE medlemmarnas intressen. Ta kommunals strejk. Folk gick ut med jackor där det stod "vi tar fighten". Efter ett samtal med Lundby Wedin så lade Ylva Thörn ned strejken, då Wanja fått direktiv från Sossarna, hon gav i princip order till Thörn att lägga ned strejken. Brandmännen fick MINDRE i lön efter strejken, du kan ju fråga dem själva. Det är ungfefär som att slå ned en motståndare, när han ligger ned så ställer man sig och pissar på honom inför publik, SÅ behandlade facket sina medlemmar. Nä, det är facken som är unkna.

""Rosengård cyklade jag ut dit och försökte prata med människor som mitt eget parti utmålar som femtekolonnare och blodstörstiga tyranner.""

Snackade du med AFA?

""Till sist måste jag säga att det är en mycket märklig kvinnosyn du har. Ska kvinnor automatiskt vara extra skyddade? ""

Ja.


""Ska vi inte ha jämlikhet?""

Jo, men den påbjudna jämlikheten gör inte automatisk att kvinnor får mer muskler, tyvärr.

""våldet mot kvinnor är väl i detta sammanhang närmast något som feminister och rasister på varsin sida blåser upp för att göda hatet mot den mörke mannen?
""

ha ha, ibland blir det en freudiansk felsägning. Jag hade inte en tanke på att våldet tvunget skulle komma från "den mörke mannen". Utan från fjuniga, bortskäda meddelklassungdomar tillhörande AFA. Ibland blir ens tankebanor ganska avslöjande i sig.

Ibland blir vi kallade rasister för att göda hatet mot oss oliktänkande.

Leo Sundberg sa...

Robsten, hur pass mycket du än vill slå vakt om bevarandet av kristna värden eller annan spiritualism, så kan du faktiskt inte hypnotisera mig genom att säga att "jag vet att jag har fel" tillräckligt många gånger. Alla människor är inte lika lättmanipulerade för upprepandet av tomma fraser som Dragan Klaric. Han har lyckats hypnotisera sig själv till att tro att jag aldrig har varit i Rosengård. Helt otroligt vilka talanger som finns i ditt parti inte sant?

Herr R är utsedd till ledare för flybladsutdelningarna i hela Stockholms län. Man behöver inte sitta i en styrelse för att vara högsta ansvarig, lika lite som en VD behöver vara vald av bolagsstämman. Vissa är helt enkelt chefer på ett mandat av andra. Så även herr R. För övrigt finner jag det anmärkningsvärt att du är beredd att offentliggöra en persons namn på Internet, när Sd utåt sett verkar ta på sig rollen som förföljda martyrer. Själv har jag ingen glädje av att hänga ut herr R på Internet av den enkla anledningen att han inte sitter på någon lista inför valet och själv har valt att vara anonym. Ett beslut jag respekterar även om jag inte delar hans politiska åsikter, eller för den delen riktigt begriper poängen med att inte stå för vad man tycker.

Självklart imponerar jag ingen genom att sitta bakom tangentbordet, men det trodde jag inte heller. Slikt internetkrigande överlämnar jag åt Sd och deras "styrkedemonstrationer" på facebook. Min minimala rädsla beror dock på att jag blev uppfostrad till att stå upp med namn och ansikte för vad jag tror på. Detta BORDE imponera på dig och dina gelikar bakom diverse artistnamn på Internet, men här anar jag att jag hoppas på för mycket.

Vilken etnicitet ni väljer bort? Somalier till exempel, för att inte tala om kurder, araber, perser, syrianer, zigenare, judar, aritreaner, etiopier, berber, kosacker, kazarer, kirghizer, azerier, armenier, pashtuner, kuskoser, och ännu fler som jag tror att du aldrig har hört talas om. Eller var de bor, men det är väntat, Sd är ju som bekant inte intresserat av invandrare.

Ni väljer inte bort Danderyd, det skrev du själv i ditt förra inlägg. Du ljuger och det vet du. Touché!

Hahaha så denna mystiska Holltid får alltså obegränsat med blad att gå och dela ut trots att hon inte är medlem? HAHAHAHA!!!! Inte undra på att hon saknar de rätta egenskaperna för att var den perfekta representanten. Sd = humor! :-D

Robsten:
"Du PÅSTÅR!! va fan var du inte SJÄLV ute då? Du vet fan inte vad du snackar om."

Jag var ute när jag var ute i Rinkeby. Det hör man ju till och med när man läser det sakta: jag var UTE när jag var UTE I RINKEBY. Ungefär som att man FYLLDE ÅR när man FYLLDE 20 ÅR. Det finns en logik i detta. Jag vet vad jag snackar om, frågan är: gör du? Och nu kommer vi till pudelns kärna, om jag inte ens var rädd när jag saknade polisskydd och var obeväpnad, hur rädda ska då andra rimligen vara när de kan gå i grupp och få polisskyd? Men det handlar ju i slutänden om vilka personer ett parti lockar till sig - och som sagt - Sd exploaterar folks rädlsa och får således rädda medlermmar.

Robsten:
"Du är oerhört kränkande mot alla de som blivit utsatta för hot och våld."
I så fall är jag kränkande även mot mig själv, men låt gå för det då.

Robsten:
"DU var med ett kort tag, delade i brevlådor men stod aldrig på torg och delade. Jag har sett kvinnliga medlemmar blivit hotade och mått mycket dåligt, ÄNDÅ har de fortsatt sitt arbete, trots att jag vet att de är mycket rädda. Nu sitter DU här och är modig bakom tangentbordet. Vill du att jag visar upp det du skrivit för kvinnliga medlemmar som sedan kanske ringer upp dig Leo?" (4 stavfel rättade)

Visa dem gärna vad jag har skrivit, ja för sjutton visa till och med både mitt för- och efternamn för dessa vettskrämda människor så kanske de får lite perspektiv på tillvaron kring andras sätt att hantera irrationell känsla av att alla är ute efter dem. Jag är inte särskilt road av att få samtal av dina vänner, men om de nu nödvändigtvis ska ringa mig så säg åt dem att minuttaxan helt och hållet betalas av deras telefonabonnemang. Dessa rädda människor kanske drivs av en enorm rädsla för att inte kunna betala telefonräkningen.

Jag visste inte att Sd saknade en socialistisk syn, Sd upprepar ju flera gånger att de vill återupprätta Per-Albins folkhem. Men det var uppenbarligen inte något ni menade så seriöst, och vet du vad, jag är inte särskilt förvånad. Att lura över missnöjda sosseväljare går bra, men när det kommer till kritan ska kapitalismen administreras av gamla moderater och folkpartister. Sd är som sagt en miniatyr av det svenska klassamhället, de blåa sitter högst uppe och styr, de röda är där nere och gör skitjobbet. Tack för klargörandet Robsten, Sd är inget parti för de som vill se ett demokratiskt socialistiskt samhälle. Då vet vi det, hoppas du säger det till väljarna också så de slipper bli besvikna sen när Jimmie Åkesson går in som stalleknekt för en borgerlig regering som fortsätter att öka klassklyftorna och rasera de kollektiva lösningarna.

Jag finner det märkligt att du är för facket, samtidigt som du anser att de pissar på de svaga. Är detta ett uttryck för Sd:s klassförakt för förmodat lättlurade sosseväljare som man vill lura att rösta på en högerregering?

Jag snackade inte med AFA, men ett par killar (jag letade efter imamen men han satt i fängelse).

De kvinnorna som är rädda och mår dåligt har alltså blivit hotade av fjuniga bortskämda medelklassbarn?!?!? Vad var det jag sa - Sd är ett parti för de rädda - men detta var värre än jag hade kunnat inbilla mig. Skaffa livvakter åt dem nästa gång de går ut, jag tycker ert parti borde erbjuda både hjälmar och skottsäker väst så dessa kvinnor kan handla på Ica utan att få en hjärtattack av alla fjuniga ungar som tigger cigaretter och säger "kärring".

Leo Sundberg sa...

Ang. själva blogginlägget:

Om facket organiserar de här illegala så får de samma löner som svenskar. Därmed försvinner arbetsgivarnas incitament till att ta in nya. Om facket slänger ut de illegala så kommer det ju bara nya i alla fall. Det är också viktigt att minnas att facket inte är någon myndighet som ansvarar för att lagarna följs. Facket måste förstås följa lagen själva, men det inbegriper ingen plikt att agera migrationsdomstol emot dessa illegala arbetare. En alltför hård hållning emot de illegala gör bara att dessa drar sig undan facket och hamnar än mer i arbetsgivarnas och de kriminella ligornas klor.

Jag vill här passa på att säga att jag har full förståelse för att dina motiv att hålla tillbaka arbetslöshet och lönedumpning, dessa är fullt legitima.

Deporteringar är inget bra motmedel emot den här typen av arbetskraftsinvandring, även om jag håller med dig om att det är ett mycket cyniskt system som (mycket riktigt) är skapat av kapitalisternas girighet och politikernas slapphet. Hotet om att bli deporterad är en ganska liten törn som många fattiga proletärer i Latinamerika är beredda att riskera, så det kommer inte att avskräcka.

Robsten sa...

Lägg ihop allt det du skrivit här och på din egen avsomnade blogg Leo, samt det du sade i radion. Betänk sedan att du frivilligt och gick med i detta parti, efter att noggrant ha läst partiprogrammen, förutom en liten passus som du förbisåg. Du var med i över ett år, ville skriva partiprogram själv, ställa upp på EU-listan o.s.v. Därefter går du ur och skriver allt detta! Vet du? Du liknar Funebo för varje dag som går. Är det en person du ser som din förebild eller? Vem litar eller tycker om Funebo? Ja, ja, hans egen mamma förståss.

Leo Sundberg sa...

Jag var med i lite drygt ett halvår i Sd. Jag läste inte igenom principprogrammet över huvud taget (förräns när jag lämnade partiet). Jag har så vitt jag vet aldrig haft några krav på att skriva partiprogram själv. Har du kanske telepatiska förmågor om mina avsikter som jag inte ens själv vet om?

Det är sant att jag ställde mig till förfogande till EU-listan eftersom jag har haft arbetsmarknaden och då i synnerhet Vaxholms- och Lissabonmålet som mina hjärtefrågor. Sd ansåg av olika skäl att jag med min vänsterbakgrund utgjorde ett större problem än en kvinna som säger att kurdernas brottslighet ligger i blodet. Därför hamnade jag inte på listan till detta rasistiska högerparti och det ska jag väl i efterhand närmast se som en komplimang.

Tommy Funebo är inte någon förebild för mig, jag har haft kontakt med honom ett par gånger men jag känner inte så mycket till om vem han är egentligen. Han avslöjade era kopplingar till nazismen för några år sen. Detta tycks ha väckt mer ont blod i era led än det faktum att nazisterna själva var där. Det säger en hel del om Sd och hur ni väljer era fiender.


Tommy Funebo har i flera år efter sitt avhopp från Sd valt att ägna sig åt att skriva om Sd. Så ambitiös är inte jag, eftersom jag ser viktigare saker för mig i livet.

Men om mitt namn dyker upp i en diskussion på Internet så förbehåller jag mig rätten att ge min synvinkel på saken. Därav min närvaro här.

Ibland diskuterar jag också med Sd-are på Flashback men där är du ju inte själv enligt egen utsago.

Vem som litar på Funebo har jag ingen aning om, du kanske ska fråga honom själv helt enkelt?