fredag, mars 27, 2009

Öppet brev till Therese

Öppet brev till Therese

Enligt SD-föreningen i Lidingö har de där utsatts för en s.k. ”Wallraffare”. En mycket ung kvinna har anmält sig som ny entusiastisk medlem, för att sedan visa sig jobba för Sveriges Radio. Jag ringde upp kvinnorna på Lidingö för att kolla upp historien (man har ju ett publicistiskt ansvar) som båda kände sig svikna och lurade av den mycket unga flickan.

När jag pratar med kvinnorna så är det klart att de känner sig lurade och svikna ev en människa de tycker de tog hand om, lite som reservmammor. Det de verkar vara mest upprörda över är dock flickans ålder. Enligt den ena kvinnan, som heter Elelena, så skickade man inte knappt myndiga personer som mullvadar ens i det gamla Sovjetsamhället, det skulle ha ansetts alltför oansvarigt. Dessutom verkade den wallraffande flickan ha varit väldigt obevandrad i både politik och omvärld. Om inte annat så borde detta mana till eftertanke. Går vi i dag över lik för att få ett saftigt reportage? Om vi skickar småflickor, som somnar efter en glögg på en julfest, hur objektiva är vi då i övrigt när vi gör reportaget? Här är i alla fall det öppna brevet till Therese som jag lovat att publicera. Brevet är också fritt att referera för andra, samt publicera i sin helhet.


Hej Therese!

I dag fick jag veta att du kom till oss Sverigedemokrater i syfte att spionera på oss. Vi behöver publicitet för att komma ut med vårt budskap och vi är ett öppet parti som inte har något att dölja. Men jag trodde att du var en ny entusiastisk medlem som jag själv. Jag trodde du var min vän och sympatisör till våra åsikter. Jag räknade dig som min vän och jag trodde du gjorde likadant. I stället var vänskapen spelad för att göra ett reportage om oss. Kanske hade du redan från början tankar om att dessutom ställa oss i en viss negativ dager, i annat fall skulle det ju inte bli något program enligt de förväntade ramarna. Jag vill att du skall veta att jag känner mig sviken, lurad och sårad av dig och din spelade vänskap.

Vi är ett ungt parti med stor entusiasm bland våra medlemmar. Andra partier har pengar och makt. Vi har en obändig entusiasm och en stark tro på våra åsikter och idéer. Detta har måhända gjort både andra partier och journalister förundrade och kanske avundsjuka. Att vi också har dragit på oss fiender inom både det mediala och politiska etablissemanget råder det ingen tvekan om. Den kraft som driver oss och även mig, är kärlek till mitt nya hemland, dess unika kultur och människor. Jag är uppriktigt orolig för vår framtida utveckling och den väg mitt nya hemland går just nu.

Jag och andra trodde att du var vår vän, i stället var du en s.k. ”Wallraffare”. Du kanske är stolt inför din arbetsgivare och dina arbetskamrater för att du lurat oss. Någon riktig ”Wallraffare” är du dock inte. Jag har läst och imponerats av Günter Wallraff själv. Det som skiljer Wallraff från dig är några mycket avgörande saker. Nämligen:

1) Günter Wallraff tog alltid parti för den svagare parten mot den starkare. Du Therese har gjort tvärt om. Du tog parti för etablissemanget mot ett parti som har folkligt stöd men inte har något stöd från det etablerade samhället. Du tog parti mot den svagare för den starkare parten, tvärtemot Günter Wallraff.

2) Günter Wallraff vinnlade sig om objektivitet utan att komma med egna vinklingar av sanningen. Det återstår att se om du klarar detta.

3) Günter Wallraff tog smällar och personliga risker. Du har inte gjort detta på något vis. Vi känner oss ledsna och svikna av dig. Men vi hoppas att du en dag kan komma tillbaka med en utsträckt hand. Jag kommer att ta emot den.

4) Günter Wallraff skulle ALDRIG utnyttja personlig vänskap och personliga känslor på det sätt du gjort. Det skulle vara fullständigt främmande för honom. Han slogs för de människor han blev vän med. Han utnyttjade inte dem för att skriva böcker eller göra reportage. Det är denna punkt som definitivt diskvalificerar dig som en reporter i Wallraffs anda.

Jag vill tacka dig för den tid du ville vara med oss. Jag hoppas att mina och andras tankar satt några spår hos dig, trots din ungdom och bristande politiska erfarenhet.

Kramar från Liila, Sverigedemokrat.


24 kommentarer:

Anonym sa...

Medlem i en viss förening fick jag nyligen höra att jag som Sverigedemokrat var en fara för föreningens hela fortbestånd och det är väl så som PK-media ser på SD.Vi är små men vi ligger kring 4% och har medvind och det skakar etablissemanget.Ju närmre valet vi kommer desto fler "sanningssökare" får vi räkna med men de kommer inte att hitta några lik i garderoberna bara Sverigevänner som följer ett partiprogram alla kan ta del av.Vi har inga dolda agendor,allt redovisas öppet.Låt motgångarna sporra oss - trägen vinner! Marianne

z999 sa...

En dold agenda hos Sd? Sanningen är väl att sammanhållningen inom Sd är så dålig att det inte går att ha en dold agenda? :-)

Robin Shadowes sa...

Verkar som om den "fria televisionen" har fastnat för dolkstyngs-taktiken numera. Egentligen borde vi väl göra herr Wallraff uppmärksam på hur hans namn dras i smutsen och missbrukas så här grovt. Kanske har han rent av möjlighet att stämma SVT/SR och det skulle nog få dom att dra öronen åt sig.

Carl sa...

förstår inte varför en del Svenskar vill andra Svenskar illa,Svenska folket borde hålla ihop och hjälpa varandra. är dom "Fredsskadade" alltså bortskämda med att få allt serverat på silverfat och aldrig upplevt nöd och motgångar. verkar som framgångsrika Svenskar trampar på andra för att gynna sig själva. inte konstigt utlänningar inte litar på Svenskar. de Quisling Svenskar kommer fördömmas både av utlänningar och de även de Svenskar de trampat på.

Per-Erik sa...

-> Robsten

Har jag uppfattat detta korrekt, att det rör sig INTE om Caroline Stenman, som avslöjades för någon månad sedan då hon infiltrerat SDU?

Vilka uppgifter finns i så fall mer om denna person och detta nya infiltrationsförsök.

Verkar till att bli ett riktigt "mullvadsår", så det blir till att hålla koll på omgivningen!

z999 sa...

Jag kommer ihåg när Richard Nixon wallraffade demokraternas partihögkvarter 1972 (var det väl?), watergateskandalen. Det var på den tiden då demokrati ansågs som något viktigt och Nixon fick avgå.

Jag tror att Sd får vänja sig vid sånt här, det krävs extraordinära metoder från antirasisterna när de ska skydda invandringspolitiken.

Robsten sa...

Du har uppfattat saken korrekt per-Erik. Denna infiltration skedde på Lidingö, deras lokalavdelning. Jag pratade med kvinnorna där, den ena tyckte det var förfärligt att skicka så unga flickor, som dessutom inte kunde hålla sig vakna efter ETT (1), glas glögg, och verkade oerhört naiv och politisk obevandrad, intelligensen verkade inte vara över den normala då Therese, som hon kallade sig, inte hängde med i teoretiska resonemang. Skulle vara mycket intressant att kolla flickans skolbetyg faktiskt. Den andra kvinnan agerade mamma åt flickan och kände sig väl mäkta snopen. Det hela är mycket anmärkningsvärt faktiskt. Pratade också med Ola Sandstigm på Sveriges radio. Han försvarade tilltaget med ett SD sannolikt kommer in i riksdagen och att alla partier utsatts för detta (vilket inte jag kan minnas i alla fall). I övrigt uppträdde väl denna Sandstig ganska korrekt i kontakten med mig i alla fall. Flickorna och andra föredträdare har i hemlighet bandats, undrar om de filtrerat bort Thereses snarkningar?

Robsten sa...

Nja, Z, det blir allt svårare att infiltrera avdelningar nuförtiden. I Stockholm lär det inte gå att göra om denna mullvadsoperation med en såpass svag mullvad. Alla är ju förberedda på diverse mullvadar nu. Det finns vissa kriterier som avslöjar eventuella mullvadar. Faktum var att "Therese" också uppvisade dessa kriterier, förutom att hon var så ung o dum så ingen kunde ta henne för en mullvad bara av den orsaken, ingen trodde att den etablerade median var så oansvarig att skicka en sådan, ..ähum....bimbo.

Det förvånar mig att de börjar med denna lemmelinvasion så långt före valet faktiskt. Inför valet kommer alla att vara på högspänn inför en väntad mullvadsinvasion, det enda nya medlemmar kommer att få höra inför valet är referat av partiprogrammet, samt få jobba. Liite otaktiskt faktisk, så pass otaktiskt så det faktiskt talar en smula för Ola Sandstigs fördel, men vi får väl se.

Robsten sa...

De själva har ju varit rätt sparsamma med att använda just namnet "Wallraff", så de lär klara sig. Det har mer legat outtalat. Det är väl de här spelreglerna som gäller antar jag, bara att anpassa sig. Kanske, kanske börjar allmänheten fundera lite själv över arbetsmedtoderna, men det är inte att ge sig fan på, vi är väl ett sovande folk antar jag. Tänk om någon prins kunde komma och ge svenska folket en kyss, väcke den från deras hundraåriga sömn.

Robsten sa...

Ja du Marianne, vi kanske skulle ta en öppen fight med organisationen. Vi har ju ett pensionärsparti vi skulle kunna få över på vår sida, möjligtvis.

Per-Erik sa...

-> Robsten

Tack för infon.

När skedde detta och under hur lång tid. Blev hon avslöjad eller var det först efteråt som man i Lidingö fick vetskap av Sveriges Radio att man gjort bandningar?

"Den andra kvinnan agerade mamma åt flickan och kände sig väl mäkta snopen." Fanns det en "nanny" medskickad till den som hade bandningsutrustningen? Nu begriper jag ingenting. Håller med dig att det verkar mycket märkligt.

Om "alla partier utsatts för detta", varför har det i så fall inte hörts ett "pip" i andra sammanhang? Vad jag kan förstå är detta rent struntprat, men bättre bortförklaringar än så klara tydligen inte SR av!

Om SR tycker jag inte!

Robsten sa...

Det skedde under vintern här. Man fick reda på det först efteråt, Therese ringde själv och talade om det faktiskt, alltid något. Hon hade ingen tekniknanny med sig, då hade ju alla börjat undra direkt. Träffade faktiskt kvinnan en kort stund själv, fick direkt en underlig känsla. Kanske, om man skall vara kritisk, skulle folk ha börjat fundera lite tidigare över henne. Men...det är lätt att vara efterklok. I princip gör SR Sd en tjänst att köra med mullvadar så långt före valet. Sedan är väl SD ett öppet parti, alltså de har egentligen inget att dölja, förutom plumpar av vissa enskilda medlemmar. T.o.m. Guilou har ju sagt det.

z999 sa...

Robsten:
"Faktum var att "Therese" också uppvisade dessa kriterier, förutom att hon var så ung o dum så ingen kunde ta henne för en mullvad bara av den orsaken,"

Det där är något som jag undrat över. Varför är ungdomar i andra politiska förbund mer korkade och verkar ligga ljusår efter i politisk mognad jämfört med SDU. Det finns väl egentligen inget som säger att det måste vara så?

Robsten sa...

Jag är ju en smula partisk måhända så jag skall inte uttala mig om begåvning och politisk mognad, det får opartiska människor göra. DÄREMOT, har jag sällan, eller aldrig, träffat så väluppfostrade, trevliga, belevade ungdomar som i SDU. Deras föräldrar borde gå med ryggarna likt eldgafflar av stolthet för reras barn, DET skriver jag under på hur partisk jag än må vara.

Robsten sa...

träffade förresten en relativt hög kvinnlig företrädare för SDU härförleden, frågade mig om vi kunde vara vänner! Jag höll på att tappa målföret (krävs mycket när det gäller mig, garanterat) ungdomar i den åldern förväntar sig en gammal gubbe som mig, på sin höjd ett sträckt långfinger. Än sker underverk på denna jord, he, he.

Robsten sa...

ber om ursäkt för meningsbyggnaden ovan här, antar att jag fortfarande går omkring i chock ;-)

Anonym sa...

Liila Baum har genom det hennes tappra Lidingö-avdelning fått utstå, och genom hennes sakliga och kloka brev till bedragerskan på SR, nyss vunnit en ny beundrare: Mig!

Mvh
Patrik Ohlsson
Ordförande i SD Ängelholm
Ledamot i Ängelholms kommunfullmäktige

Robsten sa...

Ja fy fan, det är hårda bud, "antirasisterna" skyr inga medel.

Anonym sa...

men stakars terese allså...

gå med i ett parti där hon hitta en kvinna som funka som hennes mamma och hon lita på mamman... sen visa de sig att mamman e rasist!!!!

de där me hundarna som har parasiter va ju riktigt rasistist

Redaktionen sa...

Maila mig Thereses fullständiga namn så ska jag ta fram hennes skolbetyg. Kan vara intressant att läsa.

Robsten sa...

har inte hennes fullständiga namn, men skall försöja få reda på det.

Kulturbäraren sa...

Anonym: Har du aldrig hört talas om att tbc, en tidigare utrotad sjukdom i Sverige, numera ganska ökar, särskilt i invandrargetton? Tror du att kanske har ett samband med att vi har Europas största massinvandring per capita?

z999 sa...

"de där me hundarna som har parasiter va ju riktigt rasistist"

Fast det stämmer. Först, ett människobett kan vara farligare än ett hundbett (mer bakterier). Tillspetsad humor(?) av det grövre slaget som inte passar för en offentlig företrädare. Men faktum är att detta är ett stort problem, så här skriver rfsu om aids ökningen i Sverige
http://www.fokus.se/2008/11/smittan-som-sverige-glomde/

Enligt riksdagspartierna så är hiv bland "flyktingar" kraftigt ökande och på grund av att det är integritetskränkande så testas inte "flyktingar", inte ens när de kommer från det så kallade aidsbältet i Afrika. Med hundar är det inte samma problem, samtliga hundar som passerar gränsen får karantän oavsett vad ägaren eller hunden(!) säger.

z999 sa...

Glömde länken
http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2001/02&bet=So454