tisdag, mars 24, 2009

Rysk ”främlingsfientlighet”

I en artikel i DN tas främlingsfientligheten upp i Ryssland, speciellt i samband med den nedgång i ekonomin som skett den senaste tiden. Grovt våld och mord har skett mot människor med utländsk bakgrund, vilket ju är förfärligt. Sedan står det i artikeln så här.

Enligt Sovacentrets statistik blir bara ett av tjugo fall av hatkriminalitet uppklarat.

Vi undrar hur motsvarande svensk statistik skulle se ut. Förmodligen rör det sig om svårutredda brott utan logiska kopplingar till någon enskild gärningsman. Jag skulle bli mycket förvånad om t.ex. den svenska polisen skulle göra ett bättre jobb.

Artikeln tar även upp att stora politiska organisationer börjar kräva stopp för ohämmad invandring. Artikelförfattaren får det till att dessa organisationer som vanligt är främlingsfientliga och rasistiska. Men läser vi vad t.ex. Maria Sergejeva Unga gardet säger, så är det inte alls främlingsfientligt eller rasistiskt. Så här säger Sergejeva.

Sedan november har vi haft tre kampanjer mot illegal invandring. Vi är inte motståndare till invandring generellt, men de tar våra jobb. Invandrarna kan ta de jobb som ryssarna inte vill ha, annars kan de åka hem.

Hon är alltså inte motståndare till invandring generellt, utan till invandring där immigranterna tar jobb för ryssar eller där invandrarna är illegala. När blev det främlingsfientligt att vara emot illegal invandring? Det hela blir absurt, illegal invandring är ju per definition olaglig, annars skulle den ju inte vara illegal. När blev det önskvärt att inte följa lagen? I den märkliga debatt och det märkliga mediaklimat vi har så blir det plötsligt suspekt att vara emot olaglig invandring.

Länk DN

21 kommentarer:

Anonym sa...

Robsten är tydligen en RASIST!
RASIST! RASIST!

Revolution-Evolution sa...

Du har absolut missat poängen, och det verkar också som att du inte ens är kapabel att dra rätt slutsats kring de enklaste frågor.

Först och främst, det här handlar inte om illegal invandring. Illegal invandring finns överallt och är en helt annan fråga. Jag ska förklara hur.

Illegala invandrare är inte problemet, utan de kriminella organisationer som hjälper dessa illegala invandrare in i Ryssland och faktiskt ända in till Västeuropa. Man kan inte klandra människor för att de söker efter en chans till ett bättre liv. De må vara illegala invandrare, men de är också människor, och all sorts fientlighet, hot och våld mot dessa människor är inget annat än en form av rasism, fascism, kalla det vad du vill. Det ska inte vara dödsstraff för illegal invandring. Det är alltså "maffian" som är problemet här, och som vi alla vet, "maffian" och regeringen är inte alltid fiender (särskilt i Ryssland, Östeuropa och Balkan, där korruptionen frodas; lite pengar kan göra underverk för kriminella organisationer, men även politiker).


Du har inte varit i Ryssland, det är jag säker på. De senaste åren har samhällsklimatet blivit allt mer extremt. Oberoende medier har blivit allt färre, men just den här retoriken, som nu inte bara används av högerextrema/nynazistiska grupper, utan även av stora ungdomsorganisationer som får statligt stöd, det är denna retorik som är farlig. Vi har sett det förr på många olika håll: Politikernas hatfyllda retorik gör att en grupp människor blir till syndabock för allt som är ruttet och svagt i samhället, och i ett sådant klimat är risken väldigt stor att oskyldiga far illa. De flesta arbetskraftsinvandrare i Ryssland är faktiskt legala invandrare, och nu är det faktiskt också dessa som riskerar att mördas. Och för vad?

Så jag antar att du inte seriöst menar att det är illegala invandrare som är problemet. Antigen det eller så är du ytterst dåligt påläst. Det är lätt att peka finger och simplifiera allting, men det krävs mycket tid och tanke att faktiskt förstå någonting.

Tänk på det.

Hälsningar
Ned Edwards

Robsten sa...

""Robsten är tydligen en RASIST!
RASIST! RASIST!""

Självklart är jag det, alla dissidenter är rasister. Speciellt föraktar jag människor av rasen homo stupidos.

Robsten sa...

"" Man kan inte klandra människor för att de söker efter en chans till ett bättre liv.""

Äää..men nu är det väl ingen som gjort det? fast följa lagar skall man väl alltid göra.

"" De må vara illegala invandrare, men de är också människor, och all sorts fientlighet, hot och våld mot dessa människor är inget annat än en form av rasism,""

Självklart tar jag och som det verkar, Maria Sergejeva, kraftigt avstånd från alla former av hot och våld mot alla människor, det är ju också allvarliga lagbrott. Jag pratade ju faktiskt om att följa lagen, inte bryta den.

""Oberoende medier har blivit allt färre,""

Som i Sverige då, här sjunger alla medier på samma visa, i falsett.

""Politikernas hatfyllda retorik gör att en grupp människor blir till syndabock för allt som är ruttet och svagt i samhället, och i ett sådant klimat är risken väldigt stor att oskyldiga far illa."""

Men här i Sverige är det tvärt om, här är det vi som är rätt modest nationalistiska som blir utsatta för vår regerings retorik och hatfyllda propaganda.

"" De flesta arbetskraftsinvandrare i Ryssland är faktiskt legala invandrare, och nu är det faktiskt också dessa som riskerar att mördas. Och för vad?""

Jag tycker ju självklart att INGA skall riskera att mördas, behöver jag verkligen påtala detta? Är man dessutom legal arbetskraftsinvandrare så har ju regeringen tagit emot dessa. Det verkar som inte ens Maria Sergejeva argumenterat mot detta.

Illegal invandring är ju ett problem så klart varhelst det förekommer. Vore det inget problem skulle ju sannolikt regeringen legalisera dessa och då vore de ju inte längre illegala. Vi har immigrationsregler av en orsak, vi har lagar och regler av vissa orsaker. Sverige eller andra nationer kan inte ta emot människor hur som helst från andra länder. Det blir inte bra varken för de människor som kommer hit eller vi som redan bor här.

Anonym sa...

Vi är inte motståndare till invandring generellt, men de tar våra jobb. Invandrarna kan ta de jobb som ryssarna inte vill ha, annars kan de åka hem.

haha låter som BSS på 90 talet, eller någon south park parodi "they took our jobs!"
"De kan ta de jobb som ryssarna inte vill ha" haha så invandrarna ska vara någon sorts 2a klassens invånare som utför de skitjobb ingen annan vill? Vad ska alla lågutbildade ryssar göra då? dricka vodka? människan är idiot och att du försöker försvara henne är patetiskt.

Robsten sa...

""Vi är inte motståndare till invandring generellt, men de tar våra jobb. Invandrarna kan ta de jobb som ryssarna inte vill ha, annars kan de åka hem.""

Ja, det här är ju inga formuleringar jag skulle skriva under på, den saken är klar. Kommer man som arbetskraftsinvandrare så har man ju redan ett jobb, hur det nu ser ut. Tror väl inte man kan överleva bara på att dricka vodka i Ryssland, deras socialförsäkringssystem är väl inte riktigt i nivå med vårat, det är väl delvis därför de är rädda om jobben kanske. Vet inte hur BSS lät, eller ens vad det var riktigt, men visst, lite som Sahlin låter det som, invandrarna skall vårda oss när vi blir gamla.

Robsten sa...

Var Sahlin med i det här BSS? De verkar ju resonera på samma sätt.

Anonym sa...

"Var Sahlin med i det här BSS? De verkar ju resonera på samma sätt."

Sahlin har sagt att invandrarna kan åka hem om de inte vill vårda oss när vi blir äldre? När sa hon det?

Robsten sa...

Nä, Sahlin har sagt att invandrarna behövs för att vårda oss när vi blir gamla. Jag tycker att svenska ungdomar, i början av sin karriär, eller de som är praktiskt och människovårdande lagda, lika gärna kan göra dessa jobb. Vi hade 300.000 arbetslösa INNAN lågkonjukturen började.

Anonym sa...

Som jag skrev på http://natverkmotpk.blogspot.com/2009/03/rysk-framlingsfientlighet.html men som boggägaren tyckte inte var värt att publicera (istället valde man att ha med en annan anonym som skrev "svennerasse", kanske för att visa det stora svenskföraktet i Sverige...) så är det främlingsfientlighet då man anser att invandrare (även legala invandrare) ska få ta jobben vanliga ryssar inte gillar. Det är som att säga att kvinnor ska ha alla skitjobb män inte vill men ändå kalla sig för feminist.

Nåja Robsten, heder åt dig som vågar publicera konstruktiv kritik (mot dig) på din blogg till skillnad från "natverkmotpk" som tydligen enbart släpper fram ryggdunkare och kritiker som är hån för den kritiska sidan.

Anonym sa...

Jag håller på Robsten!
Är själv en ung etnisk svensk man som gör folk helt paffa genom att säga vad jag tycker och tänker - vita män uppskattar min ärlighet..medan utländska medborgare blir misstänksamma.

Nu pratar jag generellt inte om utlänningar utom om svensk media och svensk uppfostran av svenskar i sverige men även om den bild alla "ska" ges av svenskar i sverige.

Anonym sa...

Dessa massmördare arbetar inte

De får sin inkomst genom att råna folk där ibland de som de mördar

Genom detta skapar de en rasism cirkel

Efter de har mördat någon tar de dennas nycklar och åker hem till dem, där de sedan plundrar den mördade på alla möbler, saker etc som de sedan säljer

Utöver detta så drar de också ut alla koppar trådar ur väggarna och de monterar allting som kan säljas

När polisen sedan kommer dit så säger dem ja de var rätt åt personen att han blev mördad titta hur han levde som ett jävla djur, samtidigt som man helt ignorerar att ens tänka tanken att det ser ut så som de gör för att seriemördarna tog allting och rev upp allt

Sedan när fastighets ägaren kommer och frågar vad som har hänt ja då säger polisen ja detta är vad utlänningar gör du får skylla dig själv att du släpper in dem

Och då så berättar fastighets ägaren vad utlänningen har ”gjort”

Och då har vi en rasism cirkel

Anonym sa...

En bit blev bort klippt av Internet troll!

Fastighets ägaren berättar då för sin familj och sina vänner vad utlänningen har ”gjort”

Dessa berättar du vidare till sina vänner

Vet du att det var en person från bla bla land och han levde som ett djur utan möbler och han rev upp alla väggar och monterade ner alla element, vatten kranar och disk ställ

Och där har vi rasism cirkeln

Robsten sa...

Ja, det låter ju förfärligt anonym. Men grunden är en osund politik, då får det alla möjliga förfärliga bieffekter.

Jag hoppas ju att alla mmördare sätts bakom lås o bom, skärp gärna straffen, även i vårt land.

z999 sa...

Problemet med rasism är att den är objektivt sann. Mörkhyade människor saknar förmåga att skapa länder som det går att bo i, vilket är orsaken till att dom flyr hit och vi flyr inte till dom.Idealet vore väl annars att det fanns länder med mörkhyade invånare som kunde erbjuda flyktingar skydd på samma sätt som de västliga civiliserade länderna, flyktingarna skulle då slippa att utsättas för rasism.

Jag vill gärna ha motargument mot detta inlägg som inte speglar min människosyn.

Anonym sa...

Z999

Vilket snack

Att tro att nivå på ens solbränna påverkar utveckling i samhället

Vad som påverkar utveckling i ett samhälle är vilken politik man för

Det är bara att titta på Sverige runt omkring 1900 så flyttade 25% av alla Svenskar från Sverige och då fanns det långt mycket färre icke vita personer i Sverige än det finns nivå och det var VITA Svenskar som flyttade

Folk flyttade pga av den politik man förde, några få mycket rika skulle ha allt medan 99,99% av befolkningen levde i absolut skit

Folk flyttar idag från dessa länder uteslutande pga av att dessa länder kör en ren höger politik, där några få mycket rika har allt och resten har inget

Alla afrikanska länder kör en ren höger politik där alla fack förbjuds om du ens försöker organisera dig så dödas du. Massiv korruption där det bara gäller att lura varandra och där lagar och regler bestäms av hur mycket du har i plånboken. Forskare får ingen riktig lön så alla med förmåga att lära sig naturvetenskapliga ämnen flyttar till länder med bättre betalat. Men korrupta buisness men som alla tycker skatten på 0% är alldeles för hög har man gått om.

Frågar man sedan högern i dessa länder varför så många är fattiga och låg utbildade så säger de samma sak som här att de inte vill utbilda sig att de är lata etc etc etc

I alla arab länder kör man ren höger politik med 0% skatt inga fack och plus så ska man följa halleluja doktriner som förbjuder 50% av befolkningen att utbilda sig eller skaffa jobb

Alla som ens försöker bilda fack eller organisera sig dödas av personer precis som du

DET ÄR HÖGERN SOM HINDRAR UTVECKLINGEN

Genom att bara några få hålls rika och alla som ens försöker att organisera sig dödas, så skapas ingen efterfråga av prylar tillräckligt stor för att någon ska starta egna industrier, för att alla prylar kan köpas billigare av utlänningar och såklart finns det inga tullar eller skatter som skulle gynna de inhemska producenterna

Att Sverige lyckades gå från där 25% av befolkningen flyttar till ett av de bästa länderna i världen är att folk tilläts organisera sig strejka och där igenom fördela lite bättre av pengarna

Istället för att några mycket få rika får allt så fördelarna man så att de rika får mindre och arbetarna får mer

Dessa arbetare köper då prylar och saker som ökar efterfrågan och därigenom skapar mera jobb

Med en höger politik har man att bara några få tjänar gigantiska summor som de sedan stoppar undan och inte används utan bara läggs på hög eller överförs till utländska konton

Det är bara att titta på exemplet Ryssland där man har kört uteslutande höger politik nu. Där flyttar ungefär 2 miljoner från landet varje år MEN att de förre detta sovjetiska republikerna kör en ännu värre höger politik gör att folk flyttar därifrån till Ryssland

Personligen tycker jag att alla höger nissar på jorden som du skulle gå till en plats och sedan kan ni alla döda varandra för att ni har annorlunda hudfärg och så kan vänstern då driva forskning och utveckling framåt utan att högern håller den teknologiska utvecklingen tillbaka

lasse sa...

Den senaste kommentaren är väl inte så originell men bör väl åtminstone bemötas något litet.
När man är ung så är det lätt att klistra etiketter på omvärlden och på så sätt försöka skapa ordning. Allt som är dåligt är höger och allt som är bra är vänster.
När man blir äldre så upptäcker man att tillvaron inte är så enkel.
Diktaturerna i Nordkorea och Afrika och på Kuba är t ex inget som låter sig inordnas i någon enkel höger-vänster skala utan bara ett exempel på hur makt korrumperar men också på hur vi människor kan njuta av makten.
Människans förmåga att tillskansa sig fördelar på andras bekostnad är förresten lika gammal som Adam och Eva. Skillnaden mellan den cyniske Macchiavelli och dagens politiker är väl bara att dagens härskare är bättre på att dölja sitt sanna jag.

lasse sa...

Kan inte låta bli att åter hänvisa till den senaste anonymen och hennes prat om "höger nissarna" som tydligen stått för allt elände fr o m boljsevikernas statskupp 1917, via Stalins skräckvälde och Castros svågerpolitik och Maos massmördande till Pol Pots utrotningspolitik och Arafats korrupta styre. Allt har tydligen varit "högerns fel".

Egentligen är det ganska roande i all sin naivitet och jag börjar undra om någon kanske inte skämtar? I så fall har jag fallit i fällan men i så fall må det vara hänt.

Anonym sa...

Vad som är roande att se Lasse är såklart din totala ignorering av alla kungar och monarkiers utrotning av folk och lidande

Arafats regering är och var de korrupta buissnesmen regering alltså deras version av moderaterna

Och när du med sådan glädje ignorerar att under 1860 talet i England så dog 50% av alla barn innan de blev 3 år gamla

Så kommer du såklart att ignorerar att denna siffra gick ner när folk fick rätt att organisera sig och folk fick rätten att forska utan att kyrkan blanda sig

Och såklart så kan du aldrig förstå att i alla en parti stater så är det personer som du som krälar sig upp till toppen, ja-sägarna, röv-slickarna och dolk-stötarna

Och att du inte förstår skillnaden mellan öppet demokratiska system där vänstern får styra och korrupta en parti system visar bara hur naiv du är och hur du låter dig duperas av folk som tjänar miljarder på din brist på förståelse

Men roligt att se att du förlåter alla kungars och monarkiers massmördande och lidande som dessa skpade och skapar och hur du också ignorerar alla brott som religösa fundamentalister har gjort i sin tros namn

Problemet är enkelt

Problemet är högern, personer som du

Det är så enkelt, alla personer till höger föds onda alla personer till vänster föds goda men pga av vad man utsätts under livets gång så kan man ändra sig

Svårare än så är det inte

lasse sa...

Jaha, jag vet inte vad jag skall svara och det är väl lika bra det.
Mvh

z999 sa...

Anonym:
"Det är så enkelt, alla personer till höger föds onda alla personer till vänster föds goda men pga av vad man utsätts under livets gång så kan man ändra sig"

Aja baja! Det är vi från extremhögern som ska stå för enkla lösningar på svåra problem. Håll dig på din kant.

"Svårare än så är det inte"

Betyder det att man kan se redan på barn vilka som blir vänster och vilka som blir höger?
Du har möjligen inte någon slutgiltig lösning på de som föds onda?