fredag, november 23, 2007

Nyhetspanelen diskuterar SD

Ja, nu på fredagsmorgonen diskuterade SVT:s nyhetspanel bestående av Thomas Idergard, Ursula Berge och Birger Schlaug SD:s samarbete med moderaterna i Karlskrona. Idergard som ju är en nyliberal och en tämligen extrem sådan tyckte bestämt att något samarbete inte kom på fråga, SD är ju ett parti som är väldigt annorlunda och främmande. Enligt Idergard så står SD för en människosyn och ideologi som de andra partierna inte gör. Nu fick vi inte reda på vad SD:s människosyn är för något, Idergard slapp utveckla detta då ju tiden inte räckte till. Dock han Idergard inflika att partiet inte på något sätt blev mer rumsrent för att en massa människor röstade på det, människor kan ju rösta fel vilket det långvariga Socialdemokratiska maktinnehavet var ett bevis på. Så då undrar jag vad Idergard vill ha, kanske någon form av nyliberal diktatur?

Ursula Berge var för en gångs skull rörande överrens med Idergard. Tror bestämt att det var första gången jag sett de varit överrens om någonting faktiskt. Det enda jag kan tänka mig att Berge skulle rest någon invändning emot om hon fått tid är väl Idergards djupsinniga analys om att det socialdemokratiska maktinnehavet är ett bevis på att simpla människor har en tendens att ofta rösta fel.

Birger Schlaug var den enda i trion som faktiskt avvek från protokollet en smula. Han deklarerade frankt att han visst skulle samarbeta med SD för att rädda en byskola. Schlaug gav faktiskt ett intryck av att vara lite mindre kategorisk än de övriga två. Kan det bero på att undertecknad och andra systemkritiska bloggare besökt Schlaugs blogg och kommenterat tillräckligt ofta för att han skall ana att SD:are och andra systemkritiker inte har bockfötter och pilsvans?

Trycket blev för starkt

Moderaterna i Karlskrona deklarerade tidigare att de skulle förhandla med SD. Reinfeldt deklarerade från Stockholm att han var mycket kritisk till allt samarbete med SD. Nu har moderaten i Karlskrona, K-G Svensson, skrivit i ett brev att kritiken blivit för stark och att de backar om samarbete med SD. I fortsättningen skall de enbart "samtala" och inte föra regelrätta förhandlingar.

Man kan ana vilket formidabelt drev som drivits mot moderaterna i Karlskrona för att inte riskera att en kil drivs in i det politiskt korrekta bygget. Mycket har stått på spel, tänk om SD blir rumsrena och blir betraktade som mer eller mindre demokratiska?
Själv tycker jag att SD skall vara öppen mot båda de politiska blocken. Alliansblocket är inte bättre än vänsterblocket och det skulle sätta större tryck på båda blocken.

Länk DN

Länk SvD

torsdag, november 22, 2007

Kommuner "vägrar" ta emot flyktingar

I en artikel i DN står det att de kommuner som blev "uthängda" offentligt för att de vägrat ta emot flyktingar har i de flesta fallen fortsatt denna "vägran". Principen att "hänga ut" kommuner som inte följer de politiskt korrekta direktiv som påbjudes har mig veterligen aldrig använts förut i någon annan fråga. Tydligen är det OK just i denna brännande fråga. Paralleller till organiserad mobbning är svårt att inte dra, likheterna med vanlig mobbning på en skolgård är frapperande, tyck som oss annars…

Som jag tidigare påpekat är många av kommunerna väldigt rika och moderatstyrda. Den politik många moderater driver lokalt verkar inte vara samma politik som Reinfeldt står och propagerar för inför TV-kamerorna. Statsministern står och driver en politik offentligt och officiellt. Det är främst fattiga socialdemokratiska kommuner som följer denna politik och tar emot många flyktingar. De rika kommunerna som styrs av samma parti som statsministern tillhör driver dock en annan politik. Denna paradox är uppenbar och jag är förvånad att den inte uppmärksammas mer.

Länk DN

Grue flyttar!

Efter en tids funderande har jag beslutat mig för att starta min egen blogg, Grue Granskar PK-Propagandan. Jag vill varmt tacka Robsten för att han givit mig chansen att skriva på hans blogg och önskar honom ett stort lycka till i framtiden!

onsdag, november 21, 2007

Moderaterna börjar samarbeta med SD


Det sker enligt SvD i Karlskrona där Moderaterna gjort upp med SD i skolpolitiken. Egentligen inget anmärkningsvärt i det men partiledningen för M med Reinfeldt i spetsen har utfärdat ett påbud där varje samarbete med SD bannlyses. Anmärkningsvärt är också att Reinfeldt betraktar SD:s agerande som ett försök att "ta sig in i värmen". När ett politiskt parti sysslar med politik och de kommunala företrädarna försöker göra sitt jobb är det alltså ett suspekt försök att ta göra sig rumsrena. Så här säger Reinfeldt i SvD,

- Det handlar om ett invandrarfientligt parti som inte delar våra värderingar på en rad områden. Nu är det upp till de moderata kommunpolitikerna i Karlskrona att tolka vad vi i partistyrelsen slagit fast.

Jag min arma tok trodde att olika politiska partier skulle stå för olika ideologiska värderingar. Nu är det ju så att alla riksdagspartierna trängs i mitten i svensk politik så man kan ju börja undra. Det kan ändå inte vara ett ideal att partierna börjar stjäla alltmer politiska frågor av varandra och börjar bli svåra att ideologiskt skilja på. Vad gäller "invandrarfientligheten" så är SD emot den massinvandring som nu sker. Jag trodde att det var min demokratiska rättighet att även ha en åsikt om denna politik. Det tycker tydligen inte Reinfeldt.

Länk SvD

Videovåldet en PK-förklaring


Politiskt korrekta journalister och kriminologer har länge försökt dölja att våldet ökar med de mest krystade ad hoc-förklaringar. Anledningen till det är förstås att man är rädd för de åtgärder väljarna skulle vara beredda att ta till om de insåg hur mycket våldsbrottsligheten har ökat - sådant som ökad kamerabevakning och, i synnerhet, minskad invandring.

Efter några brutala våldsdåd i journalisternas och politikernas egna kvarter i Stockholms innerstad har emellertid en ordentlig debatt blossat upp. Det går inte längre att snacka bort att våldet ökar. De som är rädda för diverse politiskt inkorrekta åtgärder för att stoppa våldet måste således hitta andra taktiker. En beprövad sådan är att skylla på "videovåldet" som DN gör i stort uppslagna artiklar ikväll.

Huruvida videovåldet har någon effekt alls på antalet våldsbrott tycks vara en svår fråga som jag inte ska försöka besvara. Det är emellertid noterbart att även de flesta forskare som tror att tittande på våld ökar benägenheten att ta till våld tror att denna effekt är relativt begränsad. Den forskare DN själva citerar, massmedieforskaren Cecilia von Feilitzen, menar ju att film och TV-våldet endast orsakar omkring 5-10 procent av pojkars och unga mäns våld.* Dessutom är våld i media något som funnits i decennier, även om det nu finns ett nytt medium, internet, där våldsfilmer kan spridas. Således tycks det en smula märkligt att man år 2007 återigen slår upp "videovåldets" effekt på våldet i samhället.

Anledningen till att videovåldsförklaringen slås upp stort är förstås att den passar den politiskt korrekta eliten som hand i handske. Våldet beror alltså på att diverse outcasts tittar på nekrofili och dylikt på "onda" sajter som Flashback. Det beror definitivt inte på några fel på den inslagna socialliberala vägen med massinvandring, låga straff, små resurser till polisen och stora begränsningar av vad de får göra (kameraövervaka, bugga, etc).

Låt oss jämföra videovåldet med det mer kontroversiella ämnet invandrare och brott. Män födda utrikes är inte mindre än 5,1 ggr överrepresenterade i våldtäktsstatistiken även efter att man har standardiserat** för utbildning (och ålder). Då räknas alla invandrare med, förstås, även grupper som inte är särskilt brottsbenägna, som västeuropéer. För vissa grupper torde överrepresentationen vid väldtäkt överstiga tio ggr. Även vid andra våldsbrott är invandrares överrepresentation mycket hög. Således torde invandringen vara en oerhört viktig faktor bakom den ökande brottsligheten - vida mer betydelsefull än videovåldet. Att DN ändå väljer att rapportera om videovåldet snarare än om invandringen eller någon annan "farlig" förklaring beror förstås på att deras nyhetsrapportering är starkt politiserad.

* Vad som menas med detta är tämligen oklart - rimligen orsakas en misshandel aldrig endast av "videovåldet" utan även av en rad andra faktorer som personlighetstyp, uppfostran, etc. Det är troligt att von Feilitzen själv har gett en mer exakt definition av vad som menas med detta men det är inget som delges oss DN-läsare. Dessvärre är detta typiskt för återgivande av statistik i media - alltsomoftast får man ingen bra förklaring av vad siffrorna betyder.

** Dvs. man har räknat om så att denna faktor inte längre har betydelse. Invandrarmännens ostandardiserade överrepresentation är, eftersom de i genomsnitt har lägre utbildning än svenska män, således ännu högre.

DN1 DN2 DN3 DN4

tisdag, november 20, 2007

Tre böcker

Tre böcker som är oumbärliga om man vill genomskåda den politiska korrekthet som styr vårt lands politiska klimat är "Invandring och Demokrati", "politisk korrekthet", båda av John Järvenpää, samt "Exit Folkhemssverige" som är skriven av fyra olika författare.

"Invandring och Demokrati" är väl min egen favorit och är nog den man bör börja läsa. Handlar om hur det mångkulturella samhället, invandringen och de ideologier har kunnat trumfas igenom i vårt land, trots att en majoritet av befolkningen är emot allt detta. Boken tar upp medias roll, stigmatisering av politiska motståndare, den debatteknik och den skrämseltaktik som yrkespolitiker och media ägnar sig åt. Boken tar också upp kostnaderna för den ohämmade invandring vi har till vårt land och hur de systematiskt förtigs av etablissemanget.

"Politisk korrekthet" tar som titeln anger upp just den politiska korrekthet som styr den politiska agendan i vårt land. Den går på djupet med fenomenet "politisk korrekthet" och tar också upp fenomenet ur ett psykologiskt perspektiv. Den behandlar även hur politisk korrekthet fungerar i praktiken och i olika sammanhang.

"Exit Folkhemssverige" Är en bred bok skriven av bl. Jonathan Friedman. Den tar ett grepp på det politiska spelet bakom genomförandet av det mångkulturella samhället och massinvandringen. Den tar också lite mer i detalj upp hur både socialdemokratiska och borgerliga regeringar agerat både offentligt och bakom kulisserna i frågor om massinvandring och mångkultur. Har man dåligt hjärta bör man tänka sig för innan man läser boken, de flesta blir mycket upprörda under läsningen. Många jag pratat med har i förtvivlan slängt ifrån sig boken och fått sin nattsömn definitivt spolierad. Ett varningens finger höjes härmed inför denna högst otrevliga läsning.

söndag, november 18, 2007

Lite länkar till min speciella favorit..

Nämligen vår allas Maud Olofsson, bondmoran som mot alla odds tog sig upp inom politiken och nu är vår ärade näringsminister. Frågan är om det inte vore bättre om hon stannat i ladugården. Nåväl damen i fråga har förekommit flitigt på en del systemkritiska bloggar så jag tänkte länka lite för att om möjligt ge en lite mer samlad bild för de intresserade. Här Östra Ölands fria horisont som direkt inte verkar vara imponerad av denna bondmora i ministerkläder. Här Jomshofs syn på ministerns kanske dummaste uttalande hitintills. Här skickar Rakryggad ett brev till riksdagen med anledning av samma infantila uttalande. Och till sist skickar Rakryggad ett kärleksbrev till vår kvinnliga lantbrukare här.

Nomenklaturan visar sitt tryne igen

Maud Olofsson kritiserade starkt att regeringstjänstemän fick dubbla löner när de satt i olika styrelser. Detta gjorde hon för två och ett halvt år sedan när hon satt i opposition. Dels får de styrelsearvode. Dels får de lön för samma jobb. Det var lätt att hålla med Olofsson på den tiden hon kritiserade detta missförhållande. Så här sade hon då till Dagens Industri.

Det här är helt fel. Tjänstemännen har ju redan fått betalt för att utföra arbetet, därför finns det ingen vettig orsak till att betala ut dessa jättearvoden.

Nu har Alliansen vunnit valet och Olofsson sitter som näringsminister med det direkta ansvaret för frågan. Ett år efter valet har inget hänt vad gäller dessa dubbla arvoden. När Olofsson blir intervjuad av Rapport så ger hon inte heller besked om ifall och när hon skall rätta till detta missförhållande. Det Olofsson i stället gör är att skylla på Socialdemokraterna och hänvisar vidare till en utredning som pågår. Dessutom har Olofsson börjat tala om att införa VD-bonusar i de statliga bolagen.

Det är lätt att i opposition gå ut och säga vad som är fel och peka på missförhållanden. Det är lika lätt att lova förändringar bara man får det så efterlängtade regeringsmandatet. Men sedan är det plötsligt inte lika lätt verkar det som. Att i praktiken förändra de missförhållanden som man med sådan entusiasm och hurtighet pekat på när man var i opposition.

Länk SVT

Nålpengar från EU

Sverige har fått en summa pengar från EU för att vi tar emot nästan hälften av alla de irakflyktingar som väljer att bege sig till västvärlden. Av de 70 miljoner kronor som EU delade ut för detta ändamål så fick Sverige 30 miljoner. Bildt sade så här i radiogrammet Kaliber.

Det är bra att vi börjar närma oss mera av ett gemensamt europeiskt ansvarstagande för detta. Men det är fortfarande ganska lång väg att gå.

Börjar närma oss ett europeisk ansvarstagande? Vilket skitsnack, det enda ansvarstagande som räknas är väl antalet flyktingar. Det finns såvitt jag kunnat utröna inte någon som helst vilja från andra EU-länder att öka sitt engagemang vad gäller att ta emot flyktingar. Sverige står där ensam med en vansinnigt generös flyktingpolitik. Bildt och andra ministrar får drömma hur mycket de vill men det är Sverige som sticker ut vad gäller flyktingpolitik och som står där med Svartepetter på hand. Det är osannolikt att andra EU-länder inom överskådlig framtid kommer att avlasta Sverige vad gäller irakflyktingar eller andra flyktingar.

Länk SvD