fredag, november 23, 2007

Trycket blev för starkt

Moderaterna i Karlskrona deklarerade tidigare att de skulle förhandla med SD. Reinfeldt deklarerade från Stockholm att han var mycket kritisk till allt samarbete med SD. Nu har moderaten i Karlskrona, K-G Svensson, skrivit i ett brev att kritiken blivit för stark och att de backar om samarbete med SD. I fortsättningen skall de enbart "samtala" och inte föra regelrätta förhandlingar.

Man kan ana vilket formidabelt drev som drivits mot moderaterna i Karlskrona för att inte riskera att en kil drivs in i det politiskt korrekta bygget. Mycket har stått på spel, tänk om SD blir rumsrena och blir betraktade som mer eller mindre demokratiska?
Själv tycker jag att SD skall vara öppen mot båda de politiska blocken. Alliansblocket är inte bättre än vänsterblocket och det skulle sätta större tryck på båda blocken.

Länk DN

Länk SvD

3 kommentarer:

Illwill sa...

Nackdelen med Sverige är att vi har vänster och mer vänster, vi har inga högerpartier.

Moderaterna var en gång i tiden ett högerparti, men de insåg till slut att svenskarna vill styras av kommunistiska landsförrädare. Däremot vill de inte styras (antagligen pga propaganda av de redan nämnda) av det andra extrema vänstervalet, nationalsocialisterna.

SD har mer gemensamt med Socialdemokraterna om man tittar på ursprunglig ideologi och vilka det är som röstar på respektive parti. Men Socialdemokraterna har totalt tappat styret sedan Palme dog och är idag ett parti för sig själva, de skiter blankt i alla som inte röstar på S.

Detta har lett till att S spenderade några år med att importera hundratusentals outbildade idioter från andra länder, och anledningen var att de ville ha deras röster.

Dessa "människor" har uppenbarligen inte anpassat sig speciellt väl till Sverige och det är det SD märkte.

Detta är anledningen till varför SD inte vill jobba med S.

Moderaterna har visserligen samma politik som S, men Moderaterna är inte lika skyldiga till statens förfall och således är de mer attraktiva att samarbeta med. Att Moderaterna inte vill å andra sidan beror på att det är exakt samma människor med exakt samma prioriteringar som är M-politiker som är S-politiker. Landsförrädare, egoister och rent ut sagt onda människor.

Fast det kunde vara värre, de öppet kommunistiska partierna (VpK och MpK) som är röd-vänsterns motsvarighet till blå-vänsterns NSD/NSF är ju trots allt värre.

Robsten sa...

Tyvärr har den riktigt stora flyktingvågen importerats av regeringen Bildt i början på 90-talet. Alliansen, alltså de borgerliga som de hette då, är faktiskt lika skyldiga som sossarna till massinvandringen, det är kalla fakta.

No More 08 sa...

Nya 08-krav (M) på nedmontering av demokratin i svenska kommuner.
08-Makten förnekar sig inte.

Richard Jomshof (Sd) verkar dock cool och talar med självförtroende:

- Är de inte villiga att förhandla med oss kan de få problem att få igenom
sina förslag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Ska bli kul att läsa Jomshofs blogg i dag.
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php