torsdag, november 22, 2007

Kommuner "vägrar" ta emot flyktingar

I en artikel i DN står det att de kommuner som blev "uthängda" offentligt för att de vägrat ta emot flyktingar har i de flesta fallen fortsatt denna "vägran". Principen att "hänga ut" kommuner som inte följer de politiskt korrekta direktiv som påbjudes har mig veterligen aldrig använts förut i någon annan fråga. Tydligen är det OK just i denna brännande fråga. Paralleller till organiserad mobbning är svårt att inte dra, likheterna med vanlig mobbning på en skolgård är frapperande, tyck som oss annars…

Som jag tidigare påpekat är många av kommunerna väldigt rika och moderatstyrda. Den politik många moderater driver lokalt verkar inte vara samma politik som Reinfeldt står och propagerar för inför TV-kamerorna. Statsministern står och driver en politik offentligt och officiellt. Det är främst fattiga socialdemokratiska kommuner som följer denna politik och tar emot många flyktingar. De rika kommunerna som styrs av samma parti som statsministern tillhör driver dock en annan politik. Denna paradox är uppenbar och jag är förvånad att den inte uppmärksammas mer.

Länk DN

4 kommentarer:

Nomore08 sa...

De 9 kommunerna bryter mot 08-Maktens polecy och kommer därför att straffas.

Om Straffet genomförs via hot, skamstämpling eller traditionellt 08-hyckleri är egalt.

08-makten kan inte längre backa sig ur det mångkulturella helvetet, och trycker därför helt naturligt gasen i botten för att så fort som möjligt genomföra sin politik: att utrota alla genuina och väl fungerande svenska samhällen.

08-Kräken har nu nio "Sjöbo" mot sig. Det är bra. Håller några få av dessa ut, kommer motståndet mot 08as utrotningspolitik att få lokalt och regionalt fotfäste.

Ju snabbare skånska politiker bryter med 08 ju större är chansen att Skåne får en rimlig chans att återhämta sig.

Ni som vill omvända 08-makten liknar de naiva barbarhövdingar som några månader innan de avrättades, förhandlade med Romarriket.

Inte heller dessa hade lärt sig läxan:
Rom förhandlar inte.

Anonym sa...

Migrationsverkets lista är ta mej djävulen den störta skammen i sig.

Det är så makalöst fräckt så man kokar över.

Vill/kan inte kommunerna ta emot de flyktingar som riksdagens landsförrädare myglar in mot folkets vilja, så får dessa (regering riksdag) rimligen rätta munnen efter matsäcken och stänga de vidöppna gränserna. Men nejdå, moralistiska fantasier sätts som vanligt före realiteter i Sverige.

ur dn:s artikel:

"Det är ingen ekonomisk fråga, men vi vill inte ha samma problem som i Malmö."

Tydligar kan det inte sägas.

GiS

Marthin sa...

Jag tycker att Merit Wager uppmärksammas alldeles för lite i "oppositionsbloggarna".

Här är hon i en intervju i samband med att MFO lägger ner sin verksamhet:
http://www.youtube.com/watch?v=HV-6oBw8pEA

Hennes blogg med direktlänk till.. ja länken avslöjar till vilken kategori den leder:
http://merit.blogg.se/asyl__migration.html

Robsten sa...

Håller med samtliga kommentarer här. Dessutom har jag själv ofta länkat Wager från denna blogg