söndag, november 18, 2007

Nomenklaturan visar sitt tryne igen

Maud Olofsson kritiserade starkt att regeringstjänstemän fick dubbla löner när de satt i olika styrelser. Detta gjorde hon för två och ett halvt år sedan när hon satt i opposition. Dels får de styrelsearvode. Dels får de lön för samma jobb. Det var lätt att hålla med Olofsson på den tiden hon kritiserade detta missförhållande. Så här sade hon då till Dagens Industri.

Det här är helt fel. Tjänstemännen har ju redan fått betalt för att utföra arbetet, därför finns det ingen vettig orsak till att betala ut dessa jättearvoden.

Nu har Alliansen vunnit valet och Olofsson sitter som näringsminister med det direkta ansvaret för frågan. Ett år efter valet har inget hänt vad gäller dessa dubbla arvoden. När Olofsson blir intervjuad av Rapport så ger hon inte heller besked om ifall och när hon skall rätta till detta missförhållande. Det Olofsson i stället gör är att skylla på Socialdemokraterna och hänvisar vidare till en utredning som pågår. Dessutom har Olofsson börjat tala om att införa VD-bonusar i de statliga bolagen.

Det är lätt att i opposition gå ut och säga vad som är fel och peka på missförhållanden. Det är lika lätt att lova förändringar bara man får det så efterlängtade regeringsmandatet. Men sedan är det plötsligt inte lika lätt verkar det som. Att i praktiken förändra de missförhållanden som man med sådan entusiasm och hurtighet pekat på när man var i opposition.

Länk SVT

1 kommentar:

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Är det inte någon som kan få tyst på "pladderkärringen"????