lördag, september 24, 2011

Asylcirkus enligt Migrationsverket


Migrationsverket har i sin outgrundliga visdom kommit fram med en ny briljant idé enligt en artikel i DN. Förslaget innebär att de som kommit till vårt land för att söka asyl samtidigt skall kunna söka tillstånd som arbetskraftsinvandrare. Så här står det i artikeln. 


Det är i ett remissvar till en särskild utredning om så kallad cirkulär migration som Migrationsverket sticker ut hakan och skriver att det är dags att ”omvärdera gamla lösningar i utlänningslagen och öppna Sverige för ett modernt mottagande av migranter”. Man kan ”inte blunda för det faktum att många asylsökande inte har tillräckliga skyddsskäl utan tar sig till Sverige av ekonomiska skäl och för att skapa sig en bättre framtid.”, menar Migrationsverket.


Nej man kan inte blunda för det faktum att många som söker asyl inte har tillräckliga skäl för detta. Enligt svensk lag skall de då lämna landet. Vill något parti ändra dessa lagar (utlänningslagen bl.a.) skall de i demokratisk ordning också gå till val på detta. 


När det gäller arbetskraftsinvandring så är det tyvärr så att vi inte har behov av någon ytterligare arbetskraft, utom möjligen inom vissa rätt smala sektorer. Vi har däremot 400 000 arbetslösa i vårt land som skulle behövas sättas i arbete. De arbetslösa själva känner sig onyttiga eftersom de inte har ett arbete och samhället förlorar enorma summor på att importera arbetskraft i stället för att sätta kadern av arbetslösa i arbete. Detta bekräftar Thomas Gür i en SvD-krönika, så här skriver han. 


Om 50000 arbetslösa invandrare fick jobb, skulle det förstärka den offentliga sektorns finanser med cirka en procent av BNP. Ifall samma effekt ska uppnås med nyinvandring, skulle antalet invandrare behöva uppgå till 500000 personer.


Man förvånas ständigt över att annars så briljanta herrar som Anders Borg (M) inte drar dessa så oerhört enkla slutsatser. Så fort det handlar om migration så försvinner plötsligt det sunda förnuft en del människor lägger i dagen vid andra sammanhang. Vidare i DN-artikeln står det följande. 


Thord Ingesson, som utarbetat LO:s remissvar, säger: 
– Det är farligt att sudda ut gränsen mellan asylsökande och arbetskraftsinvandrare. Det kan också bli svårare att inför medborgarna försvara rätten till skydd om flyktingarna plötsligt förvandlas till arbetskraftsinvandrare. 
DN har sökt migrationsminister Tobias Billström som inte vill ge kommentarer till inkomna remissvar. 


Självklart har Thord Ingesson rätt, förutom då att medborgarna redan i dag är tveksamma till asylhanteringen. Att den bleksiktige Billström håller sig bort är förvånande i denna fråga, det vore väl ganska lätt att tillbakavisa förslaget från Migrationsverket. Vi noterar dock att Billström håller sig borta från att kommentera förslaget i stället för att offentligt avfärda det. 


Som avslutning vill jag tipsa om Thomas Gürs artikel, den innehåller en del godbitar, även om jag självklart inte håller med om allt han skriver. Däremot är det välgörande att en någorlunda sansad samhällsdebattör med kraft avfärdar Centerpartiets fullkomligt orealistiska "nybyggardoktrin". Nybyggarna i Nordamerika bröt sin mark själv i ren ödemark. I den mån det inte var ödemark så fördrevs eller mördades ursprungsbefolkningen. En mer realistisk syn på effekterna av nybyggarandan i Nordamerika får man om i TED-filmen av Aaron Huey. Filmen förbrukar 15 minuter av ditt liv, men ser du den så garanterar det att du aldrig mer ser något positivt med centerns nybyggardravel. Jag blev själv uppriktigt rörd när jag såg den första gången, och jag berömmer mig för att vara tämligen tjockhudad och cynisk. Klicka på bilden för att se filmen, eller använd länken nedan.


Länk DN Migrationsverket


Länk SvD Gür


Länk TED Aaron Huey 

Wounded knee

PS.
Finn det politiskt inkorrekta felet om ni följer följande länk: China teatern

fredag, september 23, 2011

Raven Chant

Jag funderar på vad jag skall skriva om i morgon. Det finns en del ämnen, riksdagsmännen pensioner, som Gudmundson har skrivet en kort och slagkraftig krönika om, LÄNK.  Jag har också funderat på att skriva om Reinfeldt sorti 2013. Det är inte riktigt lika intressant efter att en del artiklar redan publicerats i ämnet. Jag såg det före DN och SvD, i tidningen Vi, men nu känns det inte lika roligt längre.  Centerns framtid är också ett hett ämne, men det är också rätt genomlyst. Vi får se vad det blir. Vi lägger ut Raven Chant så länge. Inte så känd musik, men jag sticker ju ut vad det än gäller.

torsdag, september 22, 2011

Allvarliga problem med svensk forskning och högre utbildning


Jag har understundom gått tillbaka och läst lite i en äldre artikel av Bo Rothstein och Mats Alvesson. De skrev en artikel där de konstaterade allvarliga brister i den svenska forskarvärlden, dessutom pekade de ut hur man möjligen kan åtgärda dessa problem. Vi tar och saxar lite ur artikeln, så här skriver de två publicisterna om hur man möjligen kan åtgärde de värsta bristerna.


Det första är att sätta stopp för den systematiska intellektuella inavel som dominerar systemet. Men detta menar vi att svenska universitet som regel anställer de forskare som de själva har utbildat. 


Att det förekommer "systematisk inavel" kan det inte råda någon debatt om. Vi som är en smula systemkritiskt lagda har noterat hur statsvetare, ibland med en professorstitel tävlar om att likna de infantila slutsatser helt outbildade politiker står och vräker ur sig i media. Ibland har den intellektuella nivån tangerat den som vanligtvis förs på lokala pubar sent på fredagskvällar, förutom då att det vanligtvis förs fram rakt motsatta åsikter. Vi tar ett stycke till.


Det finns visserligen enskilda (och lysande) undantag men generellt innebär den svenska traditionen att den bästa strategin för doktorander är anpasslighet och konformism där man socialiseras till att följa de etablerade tankesätten på den egna institutionen.


Anpasslighet och konformism, skojar ni? Vissa s.k. statsvetare är så "konformostiska" så man nästan blir generad när man läser vad de skriver, ofta på DN-debatt. Man känner i varenda cell i kroppen hur de "tänkt" ut en artikel, enbart för att säkra den fortsatta karriären. Självklart talar undertecknad i delvis i egen sak då dessa plastprofessorer tävlar i att fördöma de som har fräckheten att bryta mot den politiska korrektheten. Men ärligt talat, skall det behövas en professorstitel till att infantilt upprepa saker den fullständigt obildade Sahlin suttit och mekaniskt upprepat i TV? 


Det finns fler områden där problemen i vår högre utbildning börjar bli besvärande manifesta. Ta genusvetenskapen där Riksrevisionsverket konstatade att den mesta undervisning numera består av teoribildning. Vetenskaplig metodik och annat var satt på undantag. Det är kanske inte så konstigt, inom teoribildning kan man obehindrat flumma på hur länge som helst. 


Vårt högre utbildningssystem slukar stora samhälleliga resurser och är, eller skall vara, en garant för att vårt land behåller sin position i välfärdsligan. Det är på sikt allvarligt med den "förflummning" som skett i svallvågorna efter gatubarrikaderna på 60-talet och förtitalisternas dominans i våra samhällssystem. Nu skall dock denna generation gå i pension, vilket bör innebär en chans till förändring.   

Länk DN

tisdag, september 20, 2011

Budgetpropositionen 2012I dag kom den s.k. budgetpropositionen från regeringen. Budgetproppen är i princip ett dokument över regeringen politik, inte bara en ekonomisk kalkyl. Det mesta handlar ju som alla förstår om prioriteringar av vart pengarna skall gå och hur de skall tas in. Tittar vi på utgiftsområde 8 så innehåller den det som går under rubriken "Migration". Här är en översikt över statens utgifter för migration.Detta är bara en bråkdel av kostnaderna som vår immigrationspolitik för med sig. I denna tabell finns självklart inte alla kommuners utgifter eller utgifterna i vårt allmänna välfärdssystem med. Tittar vi på de olika posterna så ser vi en post som benämns "Ramöverenskommelse om migrationspolitik". Den har tidigare varit 0 och kostar 2012 plötsligt 850 milojoner. År 2013 sticker plötsligt denna post iväg till 1,7 miljarder. Vad kan denna post innehålla? Tittar vi i proppen så står det så här på sidan 49.Länk Utgiftsområde 8

Ett nytt anslag på statens budget uppförs för åtgärder som vidtas inom ramen för den migrationspolitiska överenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet de gröna som slöts den 3 mars 2011.

Det är väl bara att säga grattis till MP då. Jag tycker denna läsning är rolig och intressant (även om just denna post enbart är väldigt sorglig) men jag har full förståelse för att alla kanske inte hoppar av förtjusning. Vi tittar på en tabell till från Utgiftsområde 8.Här ser vi vilka yrkeskategorier som beviljats arbetstillstånd i vårt land 2009 och 2010. Vi ser att bär och jordgubbsnäringen fått en del hjälp. Det är väl arbeten som våra ungdomar är underkvalificerade för enligt regeringen. En del dataspecialister har anlänt till vårt land för att arbeta. Är man riktigt intresserad så gräver man självklart vidare och tar reda på vilken sorts specialister det rör sig om, om det redan finns sådana specialister i vårt land etc. En del städare har anlänt och erhållit arbete. Man undrar varför inte några av de 400,00 arbetslösa vi redan har kan ta dessa städjobb, saknar de blå-vit-rutiga förkläden? Gruppen "övriga" är rätt stor, kanske lite för stor så den väcker också min nyfikenhet. Men man kan inte få svar på alla frågor på en gång. 


Oerhört mycket står i budgetproppen, men inte allt. En politisk sekreterare som undersökte olika utgiftsposter i detalj upptäckte att vi bidrar med pengar till jämställdheten i Ryssland och statyer i Belgien, samt en massa andra vansinnigheter. Någon borde lista alla dessa märkliga utgiftsposter. 


Länk budgetproppen

söndag, september 18, 2011

Alliansens och MP:s flyktinguppgörelse skall sjösättas


Alliansen och MP har tidigare kommit överens om en uppgörelse där det skall bli lättare för vissa grupper att erhålla asyl. Dessutom innebär uppgörelsen att barnen till de som fått avslag på sin asylansökan skall få tillgång skolgång och fri sjukvård. Första steget i uppgörelsen är att somaliska familjer skall återförenas i vårt land. Det har tidigare varit svårt för anhöriga att bevisa sin identitet och de har därmed inte kunna immigrera som anhöriga. Så här står det i DN när Billström och Ferm presenterar delar av uppgörelsen.


Tillsammans avslöjar nu migrationsminister Tobias Billström (M) och Maria Ferm (MP) för Dagens Nyheter vad man kommit överens om att avsätta 850 miljoner till i höstbudgeten.


Alliansen avsätter alltså ytterligare pengar till den berikning av vårt land som deras immigrationspolitik skall medföra. Ferm uttalar sig till DN på detta sätt.


Vi är stolta över lösningen för de somaliska familjerna. Och för att vi genom överenskommelsen undvikit att SD fått inflytande. I andra länder har främlingsfientliga partier smittat av sig. 
– Som parti är vi fortfarande kritiska till utvisningarna. Men vi driver inte frågan nu.


MP driver alltså en politik som i praktiken skulle innebära fri invandring till vårt land (trots att de inte driver frågan just nu). Sverige med sina stora sociala transfereringar skulle alltså bli det enda land i världen som hade en fri immigration. De slår dessutom två flugor i en smäll. då de framförallt hindrar SD från att få inflytande i frågan. Länk DN


I en annan DN-artikel står det om en kvinna som flytt till Sverige och fått asyl, och som nu förväntas få hit sin familj. Så här står det i artikeln.


Min man och jag greps av Al-Shabab, som påstod att vi samarbetat med etiopiska armén. Milisen skrek att jag sålt min kropp till etiopiska soldater. Jag tänkte bara på mjölken i mina bröst och att jag inte fick amma min son.När Istaahil blev fri, var maken försvunnen. Därför bestämde hennes mamma, som tog hand om barnen, att det var Istaahil som skulle fly. Huset såldes. Pengarna gick till smugglaren som först tog henne till Nairobi. Där fick hon vänta i många månader tills smugglaren skaffat flygbiljetter ett falskt pass. 
Väl i Sverige fick hon asyl, det får numera alla asylsökande från Mogadishu.


Det är rimligt att de som får asyl till slut får ta hit sin man och sina barn. Det är dock inte rimligt att alla som befinner sig i en krigszon får asyl. Det är i förlängningen en ren folkomflyttningspolitik. Skall oroliga områden tömmas på sin civilbefolkning, som skall flyttas till väst? Det är en vansinnig politik som på sikt inte löser några problem i de drabbade områdena, samtidigt som det skapar problem i väst och i vårt land. Alla får alltså asyl som flyr från Mogadishu, vilket innebär att en muslim som gripits och förhörts av Al-Shabab också får asyl. Det är en logisk felaktig slutsats att tömma oroliga områden på sin befolkning. Det måste finnas en förhoppning att det skall vara möjligt att på sikt leva och bo i alla länder.  


Möjligheten till nyval framstår alltmer som lockande för alla dem som inte jublar över regeringens immigrationspolitik. Kostnaderna för ett nyval är säkert marginella jämfört med kostnaderna för den vansinniga immigrationspolitik regeringen skall ägna sig åt tillsammans med MP. Ju längre regeringen och MP får föra sin immigrationspolitik, ju fler röster lär SD få vid ett eventuellt nyval. Det är inte ens säkert att SD skulle behöva driva någon valrörelse, det gör ju regeringen och MP så bra ändå. 


Länk DN familj


Länk DN lag