lördag, april 01, 2006

Bilder FridolinÅngrar att jag publicerade dessa foton. De används i alla möjliga och omöjliga sammanhang. 

Fridolin kallar migrationsverkets personal för äckliga

Lurkade lite på MPs hemsida. Hittade en artikel av Fridolin där han slår ner på migrationsverkets personal, en yrkesgrupp han älskar att hata. Han kallar de personer som ska ha festat med prostituerade för att ha handlat "äckligt". Det är inte första gången Fridolin använder det ordet offentligt, vid valet då FP förde fram kravet på språktest kallade han folkpartiets politik för "äckligt", t.o.m. en FP politiker kallade han äcklig vid en TVdebatt jag såg. Att denna unga tuppkammade herre, som mig veterligen, aldrig gjort en arbetsdag utanför riksdagen och politiken, kommer undan med allt detta undgår mitt förstånd.
Fridolin påstår på sin hemsida att personalen tagit emot mutor. Detta är en helt ny uppgift för mig. Det stod aldrig i de rikstäckande tidningarna i samband med affären att någon från verket tagit emot några mutor. Ytterligare klarläggande skulle nog vara på sin plats här.
Fridolin skriver, -"Det är inte acceptabelt med fortsatta skandaler med personal från Migrationsverket. Tidigare har anställda firat avvisningar, nu har tjänstemän tagit mutor och tjänster från prostituerade men slipper undan med en varning. Den som missköter sig på sådant sätt måste få gå från sitt jobb, de är inte längre betrodda att fatta beslut om andra människors liv."
Skandalerna är, om man synar dem lite mer, bagateller i jämförelse med de yrkespolitikerna regelbundet gör sig skyldig till. De är uppblåsta av politiska skäl antagligen. Enligt alla artiklar jag läste om den senaste s.k. skandalen så köpte migrationsverket inga tjänster av några prostituerade, de festade TILLSAMMANS med prostituerade, vilket är en avsevärd skillnad, ja det gör all skillnad i värden. Jag själv har någon gång på krogen tagit en öl och pratat med någon som sannolikt varit prostituerad, jag har aldrig köpt en sexuell tjänst. Det vore skrattretande och fördomsfullt i kubik att förebrå mig på moraliska grunder för att jag någon gång PRATAT med en prostituerad som råkat sitta vad samma bord som mig på krogen.
Fridolin tycker de borde avskedas på grått papper, nå, låt oss väljare se till att Fridolin får syssla med något annat efter valet. Åker Fridolin och hans hycklande partikamrater ur riksdagen vid nästa val så korkar jag upp champagnen, tyvärr har de lite för höga siffror vid de väljarundersökningar som görs just nu. Låt oss hoppas på ett under.
Jag publicerar lite bilder på Fridolin här som jag sparat för ett tillfälle som detta. Om han är nykter? Avgör själva. Vi får hoppas att ingen prostituerad var närvarande.

Ångström har glömt ta sin medicin

Lars Ångström uttalar sig i dag lördag (1 april)på DNdebatt och hävdar att utredningen om Estonias förlisning är sveriges största rättsskandal. Det skall sägas direkt att undertecknad själv inte är imponerad av utredningen, bl.a. så vågade utredningen inte peka ut de Estniska befälen för att ha kört för fort den olycksaliga natten, detta av politiska skäl.
Ångström drar i stället slutsatsen att det rör sig om en konspiration. Den svenska militären har skall ha fraktat militärt material som kan ha orsakat förlisningen. Jaha, vad för slags militärt material då? Denna fråga har uträtts flera gånger.
Den svenska militären har erkänt att den, helt lagligt, köpt luftmålsrobotar. Dessa luftmålsrobotar var dock inte med på Estonia denn natt då den förliste. Om de hade varit det hade det inte gjort någon skillnad, de kan i princip inte explodera utan anledning.
Hela Ångströms artrikel bygger på den estniske statsåklagaren, Margus Kurms utredning. Hur han har kommit över uppgifter om den svenska militären är ju en gåta. Ångström sitter i försvarsutskottet, är det han som servat Kums?

Ångström skriver i sin artikel, -"I den estniska utredningen finns också uppgifter om att det svenska försvarets specialfartyg Urd deltog i en militär operation vid Estonia omedelbart dagarna efter förlisningen. Dessa uppgifter har tidigare bekräftats av den framlidne kaptenen Birger Lehre på Urd och efter det har uppgifterna bekräftats av hans bror Folke. Urds dåvarande dykchef Lars Mikael Gustavsson har vägrat att tala med statsåklagare Kurm. Dessa uppgifter indikerar att också den svenska Försvarsmakten varit involverad i tidigare inte kända aktiviteter i samband med Estonias förlisning."
Varför i hela fridens namn skulle en svensk dykare på ett militärt fartyg tala med den estniske statsåklagaren? Är Ångström verkligen så dum i huvudet så han tror att det tyder på en konspiration? Vad hela detta resonemang "indikerar" är att Ångström har oerhört svårt att fatta rena självklarheter.
Vidare skriver Ångström, -"Andra konstigheter, som regeringens vilja att täcka över Estonia med betong och det så kallade gravfridsavtalet som vart och ett förhindrat ett seriöst utredningsarbete, får också en logisk förklaring."
Va! Så att utlysa gravfrid, när man bestämt sig för att inte bärga kropparna, är en logisk förklaring på att det pågår en konspiration? Snälla Ångström, ta dina Haldol, genast!
Ångström glömmer att det är ESTLAND tillsammans med Finland som hela tiden motsatt sig en vidare utredning, hur de politiska vindarna blåst i Estland efter det vet inte jag, men detta är absurt! Ångström tillkännager högtidligt att han kommer att JOanmäla försvarsmakten. För vad då? Den största mörkläggningen här är den om Ångströms mentala hälsa. Ångström sitter i något som kallas "Krigsdelegationen", dess uppgift är, jag citerar,
-"Krigsdelegationen är den mindre grupp riksdagsledamöter som i en krigssituation ersätter riksdagen och förs till speciell plats för att garantera ett fortsatt representativt beslutsfattande."
Känns det betryggande? Att i händelse av krig skall Ångström, tillsammans med andra, ersätta riksdagen. Jag föreslår att denna "speciella plats" är ett välrenomerat mentalsjukhus där Ångström kan få adekvat vård för sina paranoida ideér. Snälla....SNÄLLA! Låt MP hamna utanför riksdagen vid valet i höst, de har tappat all kontakt med verkligheten.

onsdag, mars 29, 2006

Hagamannen fast

Hagamannen har med största sannolikhet åkt fast. Sannolikheten att två människor i Norrland eller Umeåtrakten skulle ha identiska DNA vid ett test är i det närmaste obefintlig. Att de verkligen skulle ha identiska DNA är ju helt uteslutet, två personer har ju aldrig identiska DNA. Jag vet inte om ens enäggstvillingar har identisk DNA. Jag slog vad en gång med en kompis om enäggstvillingar har identiska fingeravtryck, jag förlorad. Jag påstod nämligen att de verkligen hade identiska fingeravtryck, vilket de alltså inte hade enligt den polis jag pratade med.
Hagamannen åkte med största sannolikhet fast just p.g.a. DNA-testerna som används i allt större utsträckning. Enligt en polis som uttalade sig på SVT så hade den nu häktade inget alibi, ansiktsprofilen stämde också. Ingen åker fast på de indicierna som alla förstår.
Polisen fick ett enkelt tips i Januari, ett av tusentals tips. De ville DNAtesta personen, han vägrade. Med de nya reglerna kunde han dock inte vägra, när testet väl var gjort så upptäckte polisen att mannens DNA stämde med gärningsmannen. Saken var klar.
Jag vet inte om det berodde på några utredares skicklighet som gjorde att Hagamannen åkt fast. Vi har en ny teknik, DNAtesterna, förr hade vi inte det redskapet. Polisen tar i vanlig ordning emot tips, de DNAtestar intressanta tips. Plötsligt stämmer ett av tipsen. Tyvärr, jag tror att hade polisen inte denna nya teknik så hade Hagamannen aldrig åkt fast, inte om han slutat med sina brutala överfall i alla fall.
Jag är glad över den nya tekniken. Jag är dock tveksam till polisens utredningsförmåga, utan denna teknik. De begär i princip namn och adressförslag för att kunna lösa dessa grova brott, lite mer borde man kunna begära av de som har dessa utredningar till yrke.

söndag, mars 26, 2006

Kriget mot Sverige

En ung kvinna, Petra Åkesson gjorde en C-uppsats om varför unga människor gör sig skyldig till rån. Hon tog kontakt med tre skolor, kuratorerna på skolorna samt en organisation som arbetar mot rån hjälpte henne att få tag på unga rånare.
Under intervjuerna var ett stående argument, -"När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna".
En av de intervjuade pojkarna säger, -"Det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats"
En anna intervjuad pojke säger, -"För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter".
Allt detta material är inspelad av Åkesson på band, hon själv säger att det är tur att hon spelade in intervjuerna, annars skulle hon ha tvivlat på vad hon fick höra.
Under intervuerna talar rånarna om svenskarna som rädda och dumma, "Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga".
När Petra frågade om orsakerna till rånen kom detta svar, -" Dom hatar ju oss. När en svensk handlar i Pressbyrån får han pengar tillbaka i handen, damen bakom disken ser honom i ögonen och ler. När vi handlar lägger hon pengarna långt ifrån sig på disken och tittar åt sidan."

Petra Åkessons handledare, Malin Åkerström blir också intervjuad av DN, på frågan "Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar?" säger hon så här, -" Hat är ett för starkt ord. Men när det gått så långt att unga människor känner sig så frustrerade att de väljer att slå tillbaka mot samhället genom kriminalitet, då finns det också stor risk att de kan utnyttjas av både politiska och religiösa fundamentalistiska krafter till ännu värre handlingar."
Nu är det ju inte samhället de unga rånarna slår tillbaka mot, det är unga människor de rånar. Åkerström, som är professor i sociologi, glider snyggt med formuleringen där. Att detta är ett problem av dignitet har en del människor förstått, det har dock varit knäpptyst om detta i våra massmedier. Ingen har heller brytt sig om de unga människor som blir rånade, de får ju också en negativ bild av samhället och känner sannolikt stor frustration. De får ju ingen hjälp och rånarna åker för det mesta inte fast, gär de det så blir straffen minimala. Vad skall alla de som utsättsför dessa brott tycka och tänka? Vad skall deras föräldrar tro? Det är dags att vidta kraftåtgärder mot detta samhällsproblem.