söndag, mars 26, 2006

Kriget mot Sverige

En ung kvinna, Petra Åkesson gjorde en C-uppsats om varför unga människor gör sig skyldig till rån. Hon tog kontakt med tre skolor, kuratorerna på skolorna samt en organisation som arbetar mot rån hjälpte henne att få tag på unga rånare.
Under intervjuerna var ett stående argument, -"När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna".
En av de intervjuade pojkarna säger, -"Det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats"
En anna intervjuad pojke säger, -"För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter".
Allt detta material är inspelad av Åkesson på band, hon själv säger att det är tur att hon spelade in intervjuerna, annars skulle hon ha tvivlat på vad hon fick höra.
Under intervuerna talar rånarna om svenskarna som rädda och dumma, "Svenskarna gör ingenting, det bara ger oss sakerna, de är så mesiga".
När Petra frågade om orsakerna till rånen kom detta svar, -" Dom hatar ju oss. När en svensk handlar i Pressbyrån får han pengar tillbaka i handen, damen bakom disken ser honom i ögonen och ler. När vi handlar lägger hon pengarna långt ifrån sig på disken och tittar åt sidan."

Petra Åkessons handledare, Malin Åkerström blir också intervjuad av DN, på frågan "Varför finns det så mycket hat mot svenskar bland dessa ungdomar?" säger hon så här, -" Hat är ett för starkt ord. Men när det gått så långt att unga människor känner sig så frustrerade att de väljer att slå tillbaka mot samhället genom kriminalitet, då finns det också stor risk att de kan utnyttjas av både politiska och religiösa fundamentalistiska krafter till ännu värre handlingar."
Nu är det ju inte samhället de unga rånarna slår tillbaka mot, det är unga människor de rånar. Åkerström, som är professor i sociologi, glider snyggt med formuleringen där. Att detta är ett problem av dignitet har en del människor förstått, det har dock varit knäpptyst om detta i våra massmedier. Ingen har heller brytt sig om de unga människor som blir rånade, de får ju också en negativ bild av samhället och känner sannolikt stor frustration. De får ju ingen hjälp och rånarna åker för det mesta inte fast, gär de det så blir straffen minimala. Vad skall alla de som utsättsför dessa brott tycka och tänka? Vad skall deras föräldrar tro? Det är dags att vidta kraftåtgärder mot detta samhällsproblem.

3 kommentarer:

Per sa...

Bra intervjuer av Petra. Det är utmärkt att medvetenheten i Sverige ökar om denna form av kriminalitet.

Personligen slås jag av den föraktfulla och rasistiska attityd som de här ungdomarna visar mot svenska ungdomar.

Risken är om denna typ av kriminalitet finns bland muslimska ungdommar och att de kommer i kontakt med hatiska imamer som predikar Jihad...

Robsten sa...

Då hoppas jag att detta händer snart, så att folk får upp ögonen. Naturligtvis hoppas jag inte att människor dör i attentat, det vore cyniskt utan like. jag hoppas i alla fall att någon väckarklocka skall pingla

Per sa...

Det har ju varit ett pärlband av terrorattentat sedan 11/9 och flera före också förstås. Amerika vakande i alla fall den 11/9 och efter Madrid och London bomber, Franska upplopp, Van Googh mord och Danska Mohammed bilderna så hoppas jag att Europa också har vaknat, men du verkar tydligen inte helt säker det och du kanske har rätt...

Det är ett faktum att inte alla muslimer i världen är terrorister, men nästan alla terrorister sedan 9/11 är muslimer.

Islam framstår som en ideologi som förhärligar våld och död som får utövare av religionen att genomföra terror attacker och mörda oskyldiga civila. Daniel Pipes diskuterar Jihad syndromet här:

http://se.danielpipes.org/article/3462

Under Danmarks krisen lyckades islamfascismen begränsa den svenska yttrandefriheten, det är också ett faktum.

Vi måste organisera oss politiskt, polisiärt och militärt och sammarbeta med alla demokratier för att möta hotet från islamfascismen.