lördag, april 01, 2006

Ångström har glömt ta sin medicin

Lars Ångström uttalar sig i dag lördag (1 april)på DNdebatt och hävdar att utredningen om Estonias förlisning är sveriges största rättsskandal. Det skall sägas direkt att undertecknad själv inte är imponerad av utredningen, bl.a. så vågade utredningen inte peka ut de Estniska befälen för att ha kört för fort den olycksaliga natten, detta av politiska skäl.
Ångström drar i stället slutsatsen att det rör sig om en konspiration. Den svenska militären har skall ha fraktat militärt material som kan ha orsakat förlisningen. Jaha, vad för slags militärt material då? Denna fråga har uträtts flera gånger.
Den svenska militären har erkänt att den, helt lagligt, köpt luftmålsrobotar. Dessa luftmålsrobotar var dock inte med på Estonia denn natt då den förliste. Om de hade varit det hade det inte gjort någon skillnad, de kan i princip inte explodera utan anledning.
Hela Ångströms artrikel bygger på den estniske statsåklagaren, Margus Kurms utredning. Hur han har kommit över uppgifter om den svenska militären är ju en gåta. Ångström sitter i försvarsutskottet, är det han som servat Kums?

Ångström skriver i sin artikel, -"I den estniska utredningen finns också uppgifter om att det svenska försvarets specialfartyg Urd deltog i en militär operation vid Estonia omedelbart dagarna efter förlisningen. Dessa uppgifter har tidigare bekräftats av den framlidne kaptenen Birger Lehre på Urd och efter det har uppgifterna bekräftats av hans bror Folke. Urds dåvarande dykchef Lars Mikael Gustavsson har vägrat att tala med statsåklagare Kurm. Dessa uppgifter indikerar att också den svenska Försvarsmakten varit involverad i tidigare inte kända aktiviteter i samband med Estonias förlisning."
Varför i hela fridens namn skulle en svensk dykare på ett militärt fartyg tala med den estniske statsåklagaren? Är Ångström verkligen så dum i huvudet så han tror att det tyder på en konspiration? Vad hela detta resonemang "indikerar" är att Ångström har oerhört svårt att fatta rena självklarheter.
Vidare skriver Ångström, -"Andra konstigheter, som regeringens vilja att täcka över Estonia med betong och det så kallade gravfridsavtalet som vart och ett förhindrat ett seriöst utredningsarbete, får också en logisk förklaring."
Va! Så att utlysa gravfrid, när man bestämt sig för att inte bärga kropparna, är en logisk förklaring på att det pågår en konspiration? Snälla Ångström, ta dina Haldol, genast!
Ångström glömmer att det är ESTLAND tillsammans med Finland som hela tiden motsatt sig en vidare utredning, hur de politiska vindarna blåst i Estland efter det vet inte jag, men detta är absurt! Ångström tillkännager högtidligt att han kommer att JOanmäla försvarsmakten. För vad då? Den största mörkläggningen här är den om Ångströms mentala hälsa. Ångström sitter i något som kallas "Krigsdelegationen", dess uppgift är, jag citerar,
-"Krigsdelegationen är den mindre grupp riksdagsledamöter som i en krigssituation ersätter riksdagen och förs till speciell plats för att garantera ett fortsatt representativt beslutsfattande."
Känns det betryggande? Att i händelse av krig skall Ångström, tillsammans med andra, ersätta riksdagen. Jag föreslår att denna "speciella plats" är ett välrenomerat mentalsjukhus där Ångström kan få adekvat vård för sina paranoida ideér. Snälla....SNÄLLA! Låt MP hamna utanför riksdagen vid valet i höst, de har tappat all kontakt med verkligheten.

1 kommentar:

Adulruna sa...

"Vidare skriver Ångström, 'Andra konstigheter, som regeringens vilja att täcka över Estonia med betong och det så kallade gravfridsavtalet som vart och ett förhindrat ett seriöst utredningsarbete, får också en logisk förklaring.'

Va! Så att utlysa gravfrid, när man bestämt sig för att inte bärga kropparna, är en logisk förklaring på att det pågår en konspiration?"

Jag försvarar inte Ångström här utan uttalandet i sig.

1. Det ÄR milt uttryckt anmärkningsvärt att vilja täcka över en sjunken färja. Det kostar miljarder och ingen annan båt i världshistorien har täckts över på det sättet. Estonia ligger knappast på 1000 i topp listan på skepp som det finns intresse att dyka till i syfte att plundra eller liknande. Vad skulle finnas av värde där som uppväger dykkostnaderna???

2. Nämn ett enda annat skepp i världen som ligger på internationellt vatten som det utlyfts griftefrid över? Det ÄR besynnerligt och onaturligt!

3. En klar majoritet av de anhöriga vill ha kropparna bärgade. T.o.m. i krig tar man hand om sina döda. I stort sett inga anhöriga ser den dödsfälla som Estonia blev för de avlidna som en grav, utan vill få hem kvarlevorna.
Detta inte bara ignoreras, utan media försöker med flit ge allmänheten en annan bild genom att ge plats enbart åt de få som föredrar att kropparna ligger kvar.
Regeringens ovilja är besynnerlig. Först för att de ändrat sig, från att ha velat bärga och ta upp kropparna till att vilja täcka över. Sedan anger de käl som att det skulle vara "en traumatisk upplevelse" för de dykare som tvingas jobba med att bärga liken. Snälla någon, det finns folk som jobbar med sådant över hela världen och det är inte värre än vad obducenter får stå ut med (hur kul är dett att obducera t.ex. ett mördat och våldtaget barn??

Ytterligare ett skäl i samma kategori för att misstänka att det ligger en katt begraven är att det norska företaget Stolt Comex Seaway som mot självkostnadspris erbjöd sig att bärga Estonia av Ines Uusmann kallades "ej seriöst företag". Lustigt nog var de tillräckligt seriösa att hjälpa supermakten Ryssland med bärgningen av Kursk (i betydligt djupare och svårare vatten) senare.


Att det ljugits en massa om Estonia börjar bit för bit komma fram:

http://tv4nyheterna.se/1.59709/nyheter/2006/05/23/utredare_doljer_fakta_om_estonia

Det är fullt möjligt att Ångström inte har alla kopparna i skåpet och har ljugit om saker som får hans sak att framstå i linje med det han vill. Men det betyder inte att allt han säger är osant. Jag är övertygad om att Estonia sänktes av en explosion, men är knappast någon knasboll eller knäppgök för den skull.

Mörkningen av Estonia (som jag anser föreligger) sker i samma samförstånd som omstöpningen av multikultur, dvs i en liten elits i sammhällstoppens intresse.