lördag, december 18, 2010

Utbildningschefen på Expo uttalar sig på SVT Debatt


Utbildningschefen på Expo, Alexander Bengtsson skriver på SVT-debatt en artikel i polemik med Ulf Nilsson, som ju skrev en Expressen-artikel i veckan som säkert var oerhört upprörande för alla som jobbar på Expo. Det första Bengtsson attackerar är att Nilsson använt sig av det numera förbjudna ordet ”pursvensk” (det blir t.o.m. rödmarkerat i min mac-word). Jag förmodar att Nilsson med ordet pursvensk menar en person vars släkt i flera generationer bott i vårt land, samt anammat alla seder och bruk vi har här. Vad är det för konstigt med detta Bengtsson? Skall vi hellre ge denna grupp benämningen ”multigenerationsinvandrare” eller något? Vi har ju som Expo påstår alla en gång invandrat till vårt land, de tidigaste efter att istidens isskorpa drog sig tillbaka. Skall vi syna lite mer vad utbildningschefen verkligen skriver och påstår så kan vi börja med detta.


Tidigare i år när en äldre kvinna misshandlades och senare avled i Landskrona kopplade Nilson samman det tragiska överfallet med den högerextrema vanföreställningen om en så kallad ”massinvandring”. Ett begrepp som bara Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna och vit makt-rörelsen använder sig av. Och Ulf Nilson.


Utbildningschefen på Expo påstår att benämningen massinvandring, när det talas om invandringen till vårt land är en vanföreställning och att bara SD, ND och andra högerextrema använder sig av detta begrepp. Sverige tog 2009 emot mer än 100,000 invandrare, är inte det massinvandring? LÄNK. När 20 asylsökande avvisas från vårt land står det med svarta rubriker om ”massavvisning”, Bengtsson har aldrig reagerat mot detta. Per capita ligger vi också skyhögt över våra nordiska grannländers mottagning t.ex. LÄNK.


Vidare i sin artikel skriver Bengtsson så här.


Krönikan kom i en tid precis som nu. Nilson, precis som sina åsiktsfränder inom extremhögern, passade i samband med en tragisk händelse på att kollektivt skuldbelägga och sprida direkta lögner om invandrare i Sverige. En antirasistisk tidning värd namnet publicerar inte en sådan dynga.


Här försöker Bengtsson för det första klumpa ihop Nilsson med någon odefinierad ”extremhöger” är det inte just detta tillvägagångssätt han anklagar Nilsson för? Dessutom haglar invektiven från Bengtsson, ord som ”dynga” och ”brun gyttja” kryddar artikeln. Är det sådan debatteknik utbildningschefen lär ut i våra skolor? Vi noterar att Bengtsson kallar attentatsförsöket för ”tragisk händelse”, det var kanske inte alls meningen att någon bomb skulle sprängas, kanske var det nyårssmällare vår unge vän transporterade till att användas på nyårsafton? Till slut tar vi med detta av vår unge, nästan valpige, utbildningschef.


Vad Nilson inte nämner är det kvinnoförtryck och det hat mot homosexuella som islamitiska grupper saluför även och i större utsträckning basuneras ut av andra krafter i Sverige.


Vilka krafter då? Kristna fundamentalister? Det här är ett påstående som Bengtsson verkligen borde bevisa och lägga fram fakta för. En utbildningschef som på detta sätt kastar ur sig lösa allvarliga anklagelser är egentligen en katastrof. Skulle SD eller andra politiska inkorrekta organisationer kasta ur sig allvarliga anklagelser på detta sätt, som dessutom inte är underbyggda, så skulle det orsaka ett ramaskri från pressen. Nu blir det väl ingen reaktion alls. Det Bengtsson gör sig skyldig till är att anklaga kristna grupper för mycket allvarliga brott, utan att han underbygger sina påståenden. Bengtsson klumpar dessutom ihop alla medlemmar i dessa grupper och skuldbelägger dem gemensamt, fy på dig Bengtsson!


Bengtsson avslutar sin artikel genom att även anklaga Birro för att legitimera främlingsfientliga krafter. Vad har Birro gjort nu då? Ja, han skrev en Newsmill-artikel där han var sorgsen över att sitt gamla kära Göteborg förfallit, är det denna artikel som renderar Birro detta stigma? Allvarligt talat, detta börjar gå för långt, det inte bara liknar klimatet i det gamla Sovjet, det ÄR samma klimat. Säger eller skriver man ett felaktigt ord, som tydligen Birro gjort sig skyldig till, så kommer genast Expo med sin stigma-stämpel. Vakna! Vi kan helt enkelt inte ha det på detta vis. 

Länk SVT

Chatt med Expo

På DN har läsare fått chatta med Expo:s Daniel Poohl angående sprängattentatet på Drottninggatan. Jag hade förväntat mig en smärre hjärnblödning innan jag satte mig för att läsa chatten, som vanligt när det gäller Expo. Men av någon anledning uteblev hjärnblödningen, jag hade inte ens förhöjd puls vid läsningen. Ovanligt balanserat av Poohl får man säga (fast det tar emot). Vågar jag säga det? Nåja, jag hade nästan, alltså nästan, kunnat skriva samma kommentar efter någon fråga själv som Poohl skrev, skrämmande eller hur?

Länk DN chatt

fredag, december 17, 2010

Förmodligen har det effekt


Enligt SvD så går landets moskéer ihop och fördömer det misslyckade bombattentatet på Drottninggatan. Förmodligen är det en överdrift och alla landets moskéer ställer nog inte upp på manifestationen. Det har dock sannolikt en effekt att så många moskéer går ut och kraftigt fördömer alla terrorhandlingar på svensk mark. Det blir mentalt svårare för presumtiva gärningsmän att motivera sig för attentat när hela det muslimska Sverige (!) går ihop om ett ställningstagande. Jag har förövrigt på denna blogg långt tidigare efterlyst just detta. I artikeln säger Omar Mustafa, ordförande för Islamiska förbundet detta. LÄNK.
Det här är ett attentat mot hela Sverige och mot Sveriges alla muslimer
Nej, det är ren retorik Omar ägnar sig åt. Det var naturligtvis inte Sveriges muslimer attentatet riktade sig emot. Det tror ingen på fullt allvar. En annan fråga är dock hur många muslimer har fått asyl och uppehållstillstånd i vårt land. Jag menar vem flyr de ifrån? Från kristna minoriteter som med våld fördriver den muslimska majoriteten? 


I Irak pågår just nu en allvarlig terror mot den kristna minoriteten som är mycket hårt ansatt. Det pågår en religiös rensning av stora mått där kristna mördas enbart för deras tro, en tro jag själv inte delar vill jag påpeka för säkerhets skull. Vad säger Svenska regeringen om denna terror? Vad säger oppositionen? Om man nu värnar om religionsfriheten och ”allas lika värde” samt alla andra floskler vi fått höra till leda, varför producerar man inte ens några av dessa floskler med tanke på det som just nu sker i Irak. Tystnaden är nästan öronbedövande. Så här ser resultatet ut av ”lyckade” attentat ut mot kristna i Irak.

Lite värre än på Drottninggatan i Sverige.

onsdag, december 15, 2010

Stor politisk humor


Folkpartiets Birgitta Ohlsson (EU och demokratiminister) publicerar sig på SvD opinion angående det uppmärksammade sprängattentatet på Drottninggatan i lördags. Man slås av ohöljd häpnad, är inte Ohlsson fullständigt fel person att uttala sig om detta dåd? Kan man överhuvudtaget hitta en mindre trovärdig och mindre lämplig person än extremfeministen Birgitta Ohlsson? Det blir stor komik när man läser hennes inlägg angående extremism, så här står det. 


Jag har nyligen besökt Storbritannien och Nederländerna för att ta del av hur dessa länder arbetar förebyggande mot extremism.


Så trevligt för Ohlsson att hon fått resa lite, men här har vi nog missat något. Ohlsson är själv en extremist, en feministisk extremist. Vi har alltså en verklighetsfrånvänd extremist som på regeringens uppdrag satts att arbeta mot extremism. Konceptet skulle kanske inte varit så tokigt om Ohlsson först gjort upp med sin egen extremism, då skulle hon ju ha kunskaper som vi vanliga människor saknade om detta, men det har hon vad jag vet inte gjort. Vidare i artikeln står det.


De flesta former av våldsbejakande extremism, från vänster till höger, uppvisar liknande processer. Jag ser det som speciellt angeläget att vi erbjuder verksamheter som stödjer unga personer att lämna destruktiva grupper som främjar våld för att nå politiska mål.


Ohlssons extremfeminism är väl inte våldsbejakande på riktigt samma som Tiina Rosenbergs, som gärna deklarerade sin ovilja mot medsystrar som svikit de ”rena feministiska idealen” med en fräsande rak höger vilken skulle vinna välvilja t.o.m. hos Paulo Roberto. Men likväl uppfattas Ohlssons feministiska ställningstagande som väldigt extrema hos vanligt folk som vanligtvis inte tjänar sitt uppehälle i Sveriges riksdag. Inte bara Ohlssons feministiska idéer utan de flesta andra åsikter hon på sitt vanligtvis så aggressiva sätt torgför anses som extremistiska av verklighetens folk. 


Att regeringen låter en figur som Birgitta Ohlsson överhuvudtaget göra uttalande angående bombattentatet visar på bristande omdöme eller ännu värre, att man överhuvudtaget inte tar attentatet på allvar. Eller är det så att regeringen inte vet vad folk i gemen tycker om Ohlsson? I sådana fall är det också mycket allvarligt och tyder på bristande verklighetsförankring. 

Länk SvD

måndag, december 13, 2010

Opinionen det viktigaste


Efter det sorgliga och förkastliga bombattentatet på Drottninggatan i lördags så är hela det mediala Sverige på fötterna och skall rapportera, analysera och spekulera. Det viktigaste verkar dock vara opinionen, och hur den kan komma att påverkas av det inträffade. Den stora faran enligt många etablerade politiker och andra samhällsdebattörer verkar vara att SD kan erhålla fler röster och ökat stöd efter attentatet, som ju lyckligtvis var fullständigt misslyckat. 


I Agenda, söndag så var det stora samtalsämnet SD och det befarade stöd det inträffade kunde tänkas ge till partiet. Det befarade stödet till SD är för dessa debattörer som uppträdde i Agenda viktigare än själva attentatet, än alla de dödsoffer som skulle krävas om inte hela attentatet skulle ha misslyckas. Beatrice Ask, Abd al Haqq Kielan, Jan Eliasson, Karin Pettersson (politisk chefredaktör Aftonbladet) och Peter Wolodarski satt i SVT:s studio och det enda de ville tala om var det befarade ökade stödet för SD. Speciellt Karin Pettersson verkade fullständigt strunta i attentatet och hennes enda rädsla var att SD skulle få vatten på sin kvarn. Wolodarski verkade tycka att ett mindre lämpligt twittrande av en opolitisk sekreterare var i samma klass som själva attentatet. Vad samma Wolodarski tyckte om att Isobel Hadley-Kamptz ville döda någon på valnatten har han försummat att delge allmänheten. 


Självklar finns det substans i det politiska och mediala etablissemangets rädsla för ett ökat stöd till SD efter bomben på Drottninggatan. SD har pekat på de negativa effekterna av både den ohämmade immigrationspolitik Sverige för och mångkulturen. Dessa effekter är dock tämligen manifesta utan bombdåd, i alla fall om man inte bor alltför skyddat. Vi tackar alla våra respektive gudar för att attentatet misslyckades och att inte oskyldiga mammor, pappor och småsyskon skadades eller dödades när de köpte julklappar till sina nära och kära, och nu skriver jag direkt från hjärtat. 


En annan tendens i media är att framställa detta dåd som om det inte alls är unikt för vårt land. Det talas om attentatet mot den Västtyska ambassaden och andra liknande dåd. Låt mig genast slå fast att detta dåd ÄR mycket unikt för Sverige. Vi har aldrig förr haft någon självmordbombare i vårt land, som utfört sitt dåd här. Att målet är fullständigt oskyldiga medborgare är också unikt. Vi kan lägga till flera saker som gör detta dåd unikt men alla förstår instinktivt att en ny era, en ny och sämre tid inletts i vår historia.

Länk SVT Agenda

söndag, december 12, 2010

Reinfeldt om explosionerna i centrala Stockholm


Jag ser att oändligt många bloggare redan skrivit om explosionerna i centrala Stockholm. Det blir svårt att s.a.s. komma med någon ny infallsvinkel om dessa händelser. Det som ändå är lite anmärkningsvärt från politiska håll (i övrigt reagerar alla som förväntat, från vänstern till högern) är väl ändå en del utsagor av vår statsminister. Så här står det i DN (och ungefär samma sak i SvD).


Statsminister Fredrik Reinfeldt var under söndagens presskonferens noga med att poängtera att mycket ännu är oklart; 
vi vet inte exakt vad som hänt.
Bilbomben, mannen som avled på grund av sprängladdningarna som han bar på sig samt brevet till Säpo och nyhetsbyrån TT behöver inte höra ihop, sade Reinfeldt.


Nej, det är säkert en chans på miljonen att dessa händelser inte hör ihop. Ännu är mycket oklart, men vi (regeringen och SÄPO) vet vad som stod i ”brevet” till TT, de vet också vad den nu döde mannen bar på, de vet också sannolikt mannens identitet. Därefter slår Reinfeldt fast detta.


Reinfeldt poängterade att det som skett är oönskat och oaccepteptabelt. Det är inte något som ett öppet samhälle som Sverige kan acceptera.


Man brukar säga att blir en utsaga löjlig om man vänder på den så är det politiskt snömos. Vänder man på denna utsaga av vår statsminister så blir det inte bara löjligt, det blir värre än så. Statsministern talar till sin befolkning som tydligen är helt intelligensbefriad. Man kan naturligtvis spekulera i vad Reinfeldt i stället skulle ha sagt, men jag har på känn att i situationer som dessa så skulle Göran Persson vida överglänst vår nuvarande statsminister. Vidare säger Reinfeldt så här enligt SvD.

Därför får vi inte heller tvinga fram förhastade slutsatser. Detta eftersom spekulationer knappast är av godo.


Reinfeldt säger också så här:


Människor ska kunna tro på olika gudar eller ingen alls. Man ska kunna leva sida vid sida,


Tydligen så har även vår statsminister dragit vissa slutsatser, som säkert inte är förhastade. Varför dra upp detta om att tro på olika gudar, om man nu inte skall dra förhastade slutsatser? Annars håller jag med statsministern, alla människor får tro på vilken gud de vill. Däremot borde nog inte heligt krig mot den kristna ursprungsbefolkningen rendera asyl i vårt land, där håller jag inte med vår statsminister. Till sist tar vi en utsaga från SVT där Reinfeldt säger följande.


Regeringen kommer att göra många ansträngningar för att få information från säkerhetspolisen och åklagarna.


Är det detta regeringen kommer att ägna sig åt, att försöka få information från SÄPO och åklagarna, jag trodde i min enfald att sådant skedde med automatik i vårt land, och att regeringen kunde lägga energin på själva beslutsfattandet. 


Reinfeldt säger att vi måste ha tålamod med demokratin i vårt land. Vi har tålamod med vår demokrati, det är snarast Reinfeldt själv vi börjar tappa tålamodet med. 

Länk DN

Länk SvD

Länk SVT