onsdag, december 15, 2010

Stor politisk humor


Folkpartiets Birgitta Ohlsson (EU och demokratiminister) publicerar sig på SvD opinion angående det uppmärksammade sprängattentatet på Drottninggatan i lördags. Man slås av ohöljd häpnad, är inte Ohlsson fullständigt fel person att uttala sig om detta dåd? Kan man överhuvudtaget hitta en mindre trovärdig och mindre lämplig person än extremfeministen Birgitta Ohlsson? Det blir stor komik när man läser hennes inlägg angående extremism, så här står det. 


Jag har nyligen besökt Storbritannien och Nederländerna för att ta del av hur dessa länder arbetar förebyggande mot extremism.


Så trevligt för Ohlsson att hon fått resa lite, men här har vi nog missat något. Ohlsson är själv en extremist, en feministisk extremist. Vi har alltså en verklighetsfrånvänd extremist som på regeringens uppdrag satts att arbeta mot extremism. Konceptet skulle kanske inte varit så tokigt om Ohlsson först gjort upp med sin egen extremism, då skulle hon ju ha kunskaper som vi vanliga människor saknade om detta, men det har hon vad jag vet inte gjort. Vidare i artikeln står det.


De flesta former av våldsbejakande extremism, från vänster till höger, uppvisar liknande processer. Jag ser det som speciellt angeläget att vi erbjuder verksamheter som stödjer unga personer att lämna destruktiva grupper som främjar våld för att nå politiska mål.


Ohlssons extremfeminism är väl inte våldsbejakande på riktigt samma som Tiina Rosenbergs, som gärna deklarerade sin ovilja mot medsystrar som svikit de ”rena feministiska idealen” med en fräsande rak höger vilken skulle vinna välvilja t.o.m. hos Paulo Roberto. Men likväl uppfattas Ohlssons feministiska ställningstagande som väldigt extrema hos vanligt folk som vanligtvis inte tjänar sitt uppehälle i Sveriges riksdag. Inte bara Ohlssons feministiska idéer utan de flesta andra åsikter hon på sitt vanligtvis så aggressiva sätt torgför anses som extremistiska av verklighetens folk. 


Att regeringen låter en figur som Birgitta Ohlsson överhuvudtaget göra uttalande angående bombattentatet visar på bristande omdöme eller ännu värre, att man överhuvudtaget inte tar attentatet på allvar. Eller är det så att regeringen inte vet vad folk i gemen tycker om Ohlsson? I sådana fall är det också mycket allvarligt och tyder på bristande verklighetsförankring. 

Länk SvD

6 kommentarer:

Johan sa...

Birgitta Ohlsson är ingen extremist. Hon är bara en helt genomsnittlig judinna.

Robsten sa...

Frågar du mig så finns det sannolikt massvis med judinnor som inte är extremister. vad gäller Ohlsson så är t.o.m. hennes frisyr extrem.

Andreas sa...

Ge gärna något exempel på vad hon skrivit. Jag verkar ha missat henne. Eller förträngt.

Parvus sa...

Springer hon då den internationella judendomens ärenden eller vad försöker "Johan" säga men inte riktigt vågar?

Mikael sa...

Ställer hon fortfarande bakom sitt gamla uttalande att Sverige ska prioritera de fyra F'n: Feminism, Federalism (inom EU), Flator och Fri invandring?

Jonny sa...

@Johan
Birgitta Ohlsson är mig veterligen inte av judisk härkomst. Hon är däremot gift med en judisk man (extremvänsterliberalen Mark Klamberg), och verkar idealisera (och identifiera sig med?) judendomen - eller snarare en något romantiserad bild av "judiskhet". Därav hennes svassande för de intellektuella i Judisk Krönika (Jakubowski, Dencik, m.fl.), samt stödet till Expo (och deras förmenta arbete mot nazism och antisemitism).

Ovanstående förklarar väl också varför hon försvarar Israel med näbbar och klor, och ser med välvilja på den nationalism och etniska medvetenhet som hon här hemma skulle beskriva som extremism och rasism.