lördag, januari 07, 2006

Vänsterpartiets valplattform antagen med "acklamation"

Ja, så är då Vs valplattform antagen, desutom med "acklamation". Vi kan i DN läsa att 200.000 nya jobb skall skapas i offentlig sektor, hur detta skall finansieras undrar man. Det antogs att sex timmars arbetsdag med bibehållen lön för vårdbiträden och undersköterskor skall stå som krav, hur detta skall finansieras undrar man också. Dessutom skall det bli högre kvinnolöner! Hur skall detta gå till? Skall alla män på en arbetsplats bli utan löneökningar emedan kvinnorna får ett rejält tillskott?
Dessutom fastslogs det att "
Krigsvapenexporten till USA och andra krigförande länder ska stoppas". Bush darrar nog i Vita huset, tänk om detta förverkligas! Hela USAs krigsmakt går säkert ner för räkning.
Det finns ett naturligt väljarunderlag till vänster om S, V ser effektivt till att skrämma bort alla sådana förnuftiga väljare med fullständigt vansinniga och verklighetsfrämmande förslag. Problemet är väl att dessa riskerar att vandra till MP som är lika verklighetsfrämmande de med, och har nästan lika vansinniga förslag på sin agenda. S skall vara väldigt glada att ingen partiledare till vänster om dem har sunt bondförnuft och något som kan liknas vid en fungerande hjärna, då skulle de tappa procent direkt.

Mediekritik.nu och DN

Läste lite på siten Mediekritik.nu. Står en mycket bra artikel om hur DN hänger ut enskild tjänsteman på Migrationsverket när samma tidning och andra medier inte skulle hänga ut människor som gjort sig skyldiga till pedofilbrott, en politiker som sexchattat med skattebetalaranas pengar, en man som gjort sig skyldig tilll 250 våldäkter bl.a mot en 8 årig flicka, hängs inte heller ut i tidningen med namn. Mycket märkligt, tidningen och journalisten Robert Hollender har här gjort ett rejält övertramp. Migrationsverket är förvisso lovligt byte, då slängs alla pressetiska regler över ända.

fredag, januari 06, 2006

Ohly omvald med acklamation

Det har varit uppe otaliga gånger i våra olika massmedier, om splittringen inom V. Jag har själv betraktat V som ett parti i splittring och möjligen, någon form av upplösning. Nu är det kongress, partiledare skall väljas. Det står mellan Lönnroth, en av "förnyarna" och Ohly, gammelkommunisten. Ohly omvaldes med 199 röster mot 25. Jag börjar tvivla på att fraktionen inom V är större än inom S eller varför inte M, det finns sannolikt två fraktioner där också, en som står bakom Reinfeldt och en som helst skulle vilja ha en ny Bhoman. Jag vet inte om Olofsson skulle fått fler röster på en Centerkongress eller Hägglund vid en KD kongress. Jag delar inte Ohlys syn på värden och ekonomin, men undrar ändå om inte fraktioneringen inom V ändå, delvis åtminstone, är en massmediaproduktion, som vanligt då.

Advokater utan gränser

I dagens DN-debatt (fredag 6jan) så skriver "advokater utan gränser" en debattartikel där de kritiserar Migrationsverket för att "stoppa" de duktigaste asyladvokaterna. För en gångs skull har DN satt en debattartikel på sin förstasida i nätupplagan, det har i alla fall inte jag varit med om förut. Nåja, det beror kanske på att Migrationsverket är ett s.k. lovligt byte. Det som frapperar lite grand är vad de senare skriver, "De asylsökande får ett offentligt biträde som inte förmår eller ids tillvarata sin klients intressen. Det skriver ordföranden i organisationen Advokater utan gränser exklusivt för DN Debatt på nätet".
Hmmm...finns det verkligen så dåliga advokater? Ja, det gör det faktiskt, åtalade människor i detta land råkar hela tiden ut för dessa advokater, har själv träffat människor som varit åtalade för brott såsom misshandel och liknande som fått fullständigt undermåliga advokater. Nu skall dessa inte syssla med asylärenden tycker Advokater utan gränser, utan fortsätta att försöka försvara "gråtjuvar" och liknande. Det är ju bra att åtminstone Advokater utan gränser bekänner att problemet finns, låt vara oavsiktligt. Nästa steg vore väl att göra något åt detta problem, varken asylsökande eller några andra skulle väl behöva lita till undermåliga advokater som "nte förmår eller ids tillvarata sin klients intressen".
Vidare skriver dessa advokater:
"Rapporter om champagne- och tårtfester hos Migrationsverket för att fira genomförda avvisningar visar att något gått snett med verkets inställning till sitt uppdrag."

Vän av ordning funderar också över vilken inställning de av "Advokater utan gränser" utpekade undermåliga advokaterna har för inställning? Förövrigt är väl verkets uppdrag att verkställa de beslut som regeringen beslutar, något som Advokater utan gränser inte verkar gilla speciellt mycket

onsdag, januari 04, 2006

Märkligt datorproblem-loggfiler

Ibland, ungefär 2 gåner per månad, så har min dator plötsligt börjat jobba på högtryck, all processorkraft har gått åt samt allt minne. Inte funderat så mycket över det, scannat datorn efter virus, kollat inställningarna i "Ramidle" som jag ändrat lite och så. Windows är ju som det är, tyvärr, så man överregaerar inte direkt om man vet att burken är virusfri. Plötsligt nu när jag är ledig kollade jag processer och lite annat när samma fenomen uppträdde igen. Upptäckte till min förvåning att det var Dr.Watson som orsakade problemet. Hmm...kollade lite inställningar och så, till slut kollade jag logfilen. Gissa hur stor den var? Ha! den var på 3 gig, alltså 3 GIG! Varje gång datorn skulle öppna filen så gick den naturligtvis på högtryck, det är inte lätt att öppna en sådan fil. Jag ändrade instälningar i "Systeminformation", verktyg" samt "DrWatson" och bockade av "lägg till befintlig loggfil". Tror nog problemet löste sig. Dessutom bytte jag ut loggfilen mot en egentillverkad på 70 byte. Vips hade jag tre gig extra på C partitionen. Kan nog vara ide att kolla igenom logfilerna ibland. Finns ett verktyg från G-lock som heter "Tempcleaner", förr var det gratis, hoppas det fortfarande är det annars får man köra med den gamla hederliga sökfunktionen, tror det går nästan lika bra.

söndag, januari 01, 2006

Ensamheten

Såg programmet om "Ensamheten" på tv söndagen 1 jan kl 20:00. Det roligaste på burken under hela helgen. Handlade om Heidi Andersson, VM mästare i armbrytning. Programmet visade livet i den lilla byn där alla är släkt med varandra, ligger högt upp i Norrland, Storuman närmare bestämt. Jag har enbart kört förbi där på väg upp till fjällen men visst är det en riktig avkrok. Vi fick många ögonblicksbilder från hemmet i Ensamheten, stämningen var varm men uppfriskande grabbig. Skulle medlemmar ur F! se filmen (några gjorde väl det) så antar jag att de var på gränsen till hjärnblödning, familjen fullständigt vräkte ur sig politisk inkorrekta, manchauvinistiska fraser, själv satt/låg jag och myste.
Läs gärna lite om Heidi och hennes, kanske lite udda sport, armbrytning.
Här en bar artikel från DN.