torsdag, november 15, 2007

Demokratins återvändsgränd

I riksdagen har ett besluts tagits av i princip hela riksdagen, det att utländska kvinnor får rätt att göra abort i vårt land utan socialstyrelsens godkännande. Alla riksdagspartier var rörande överrens om beslutet och Vänsterpartiets Elina Linna ville tacka Göran Hägglund personligen. Det hör väl inte till vanligheterna att en vänsterpartist vill tacka en kristdemokrat men det visar hur rörande eniga alla riksdagspartier är i vissa frågor, i andra frågor kan de stå en bit ifrån varandra. Men i många viktiga frågor gör i princip riksdagen gemensam front mot en stor del av befolkningen. Det kan inte vara meningen med vår demokrati att det skall fungera på detta sätt.

Just i denna fråga så vet inte jag var majoriteten av befolkningen står, men alla riksdagspartier och snart sagt alla riksdagsmän är för förslaget, det kan omöjligt vara representativt för befolkningen. Min åsikt är att svensk sjukvård skall vara till för den svenska befolkningen. Det är redan nu köer inom vården och alla människor får inte den sjukvård de faktiskt betalt för via skattsedeln. Varför då ge utländska medborgare rätt till en del av vår sjukvård som inte kan betraktas som akut?
Det finns politiska motiv bakom detta beslut naturligtvis, kvinnans rätt till abort o.s.v. Men denna nya lag riktar sig i praktiken mot våra EU-bröder, som i andra sammanhang skall respekteras på alla möjliga sätt. Nu underkänner svensk riksdagen de riktlinjer andra länder dragit upp i demokratisk ordning, vi underkänner andra EU-nationers interna demokrati

Länk DN

onsdag, november 14, 2007

Dansk media om svensk dito - vår blogg nämns!

Som tidigare rapporterats har svensk medias rapportering om det danska valet inte precis varit objektiv. Nu har detta även börjat uppmärksammas i Danmark. Berlingske Tidende uppmärksammar Expressens ledare i en rubrik:*
Svensk avis: Valget et opgør med pølsefascismen.
Vilket förutom att vara helt falskt (Dansk Folkeparti som förstås är det parti som åsyftas gjorde ju sitt bästa val någonsin, så någon ”uppgörelse" med dem har det knappast varit fråga om) är typiskt för svensk medias arroganta attityd mot danskarna. Man får ju nästan skämmas, som svensk.
Det är också noterbart att den bisarra termen ”pölsefascism” myntades av socialisten Mikael Wiehe. När partier som Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna kommer upp på scenen förenas liberaler och socialister mot den gemensamma fienden. Expressen gläds t o m över Socialistisk Folkepartis framgångar – allt som skadar Pia är tydligen bra, om det så skulle leda till en borgerlig valförlust. Och detta ska föreställa en ”borgerlig” tidning...
Tidigare i år var det samma visa när DN höll på Royal. Det är bara att hoppas att old school-borgarna inser att dagens ”borgerliga” mediala pch politiska etablissemang inte företräder dem innan 2010.
Danmarks största tidning Jyllandsposten nämner också att Expressen talar om ”pölsefascism” och beskriver den svenska mediala situationen på ett passande sätt:
Fra venstre til højre er Sveriges toneangivende medier skuffede over det danske valg, i særdeleshed udsigten til fortsat indflydelse for Dansk Folkeparti.
Det är fler än vi som har märkt att det är lite sisådär med åsiktsspridningen i svensk media...
För att hitta andra röster var Jyllandsposten således tvungna att leta i bloggosfären. Och vad hittade de väl där...?**
Blogger mod mediestrømmen
Hvor det er vanskeligt at spore nogen begejstring over det danske valg i de traditionelle medier, går flere svenske bloggere mod strømmen. En er ”Robsten Blog”, der benytter chancen til at hudflette de svenske medier, bl.a. for deres udvælgelse af eksperter forud for valget.
”I stort hver artikel (lederartikel såvel som nyhedsartikel, den distinktion er stadigt mere et spil for galleriet) har man haft samme indfaldsvinkel: Den ”demokratiske muslim” Naser Khader, som står for en ”humanistisk flygtningepolitik”, skulle ”bryde det fremmedfjendske og populistiske Dansk Folkepartis” magt over dansk politik,” skriver bloggeren og fortsætter:
”Danskerne er overhovedet ikke, som alle de radikale journalister og akademikere har sagt, ”trætte” af Dansk Folkeparti, men har tværtimod belønnet partiet for dets arbejde. I særdeleshed gælder det almindelige mennesker i mindre byer og i provinsen, som har gjort oprør mod den af storbyradikale påbudte politiske korrekthed. In your face, svensk media!”
För den som föredrar orginaltexten på svenska finns den här. Åja, där blev man lite stolt faktiskt... Och dessutom är det förstås roligt att kunna förmedla till åtminstone några danskar att inte alla svenskar är så högfärdiga gentemot dem som mainstreammedia.
*Tack för tipset, Jackthehammer!

Fullständigt oacceptabelt

Det står i SvD om ren blockad mot SD-material. Posten och svensk Direktreklam har bojkottat material såsom tidningar och annat från ett parti, nämligen SD, fullständigt horribelt. Posten har som ursäkt att Vilks barnteckning finns med i SD:s tidning som de skall distribuera. Svensk Direktreklam har som förklaring att de bara delar ut politiskt material från de nuvarande riksdagspartierna.

Vilka fruktansvärt dåliga förklaringar, en barnteckning och att man måste sitta i riksdagen. Detta har inte något med demokrati att göra och är direkt odemokratisk. Hade detta skett i Ryssland så hade stora delar av det politiska etablissemanget skrikit i högan sky och med emfas påtalat det odemokratiska i förfarandet.

I många frågor så har de nuvarande riksdagspartierna samma agenda, vi ser det i EU-frågor, om euron, i flyktingpolitiken, de var också överrens om pensionsomläggningen. Man kan med fog jämföra de sju riksdagspartierna med Putin, i alla fall inom visa områden. Dessutom har samhällsvetare och andra experter påtalat gång på gång hur blocken och partierna närmat sig varandra. Men det är bara de nuvarande riksdagspartierna som skall räknas och befrämjas. Detta, mina damer och herrar, är direkt odemokratiskt och en skam för vårt avlånga land. Alla vi som vill ha ett fritt och öppet samhälle med äkta demokrati borde reagera mot sådana här tendenser med kraft.

Länk SvD

Fredrik Lindström: I Sverige har vi en censurerad demokrati

Idag meddelas det att Svensk Direktreklam vägrar dela ut reklam för Sverigedemokraterna. Tidigare har ju även Posten sagt att man inte tänker dela ut Sd-kuriren med Vilks bild av Muhammed som rondellhund.

Man måste vara bra godtrogen för att tro att företagens ursäkter för denna vägran är dess verkliga orsak. Nej, den verkliga orsaken är istället naturligtvis att man helt enkelt vill lägga hinder i vägen för Sverigedemokraternas försök att få ut information till väljarna. Detta visas inte minst av att de båda företagen valt olika ursäkter - Posten menar att man fruktar att "brevbärare kan utsättas för hot" medan Svensk Direktreklam säger att man "enbart delar ut politisk information åt de nuvarande riksdagspartierna". Vilken osannolik slump att de kommit fram till samma slutsats med olika argument! Eller inte...

Belzebubb på Flashback uttrycker saken väl:

Det är ju bara en undanflykt. Ingen annanstans accepterar man sådana undanflykter, ingen tycker att kvinnor ska stanna hemma bara för risken att bli våldtagna om dom går ut, ingen tycker vi ska sluta köra värdetransporter bara för rånrisken, ingen tycker vi ska förbjuda demonstrationer bara för säkerhetsrisken som uppstår osv. För i alla andra sammanhang så kör man inte med undanflykter, utan säger som det är. Nämligen att polisen ska garantera säkerheten för X och Y. I vissa fall när det varit extra tydliga hotbilder mot t.ex värdetransporter och banker, så har man t.o.m kallat in Nationella Insatsstyrkan. Samma sak bör göras här, sålänge det föreligger minsta hotbild mot postgubbarna så bör dom eskorteras av polis...

Detta är bara en i en närmast osannolikt lång rad incidenter där Sverigedemokraterna behandlats på ett mycket tveksamt sätt de senaste åren. Se en flashbacktråd i ämnet här. I media och på en del bloggar läser man ofta att Sverigedemokraterna försöker spela martyrer. Behöver man verkligen spela? Den som har öron, han höre...

Sverigedemokraterna och dess sympatisörer har förstås länge påtalat hur absurd behandlingen av partiet är. Vad som är positivt är att även en del som inte sympatiserar med Sd fått upp ögonen för detta, som t ex Fredrik Lindström som i en intressant intervju lägger ut texten om den svenska politiska korrektheten. Det relevanta utdraget finns här.

Vi vill helst inte ha med Sverigedemokraterna, de ska inte få vara med i TV. Vi vill ha en liksom censurerad demokrati.

Helt riktigt och inga konstigheter egentligen. Men det är så mycket mer värt när det kommer från hans mun än från Sverigedemokraterna själva. Lindström är respekterad och hans åsikter är svårare att snacka bort för etablissemanget.

Lindström går från klarhet till klarhet och börjar segla upp som en intellektuell att ta på verkligt allvar. Man ska inte låta sig luras av hans avslappnade stil som kontrasterar bjärt mot den mer högdragna variant som praktiseras av gammaldags akademiker som Horace Engdahl. Han är klurig, den gode Lindström. Världens modernaste land var bland det bästa SvT gjort på senaste år. Även hans tankar om språket, som väl är de som lett honom in på bredare kulturteoretiska resonemang, är väl värda att fundera över.

tisdag, november 13, 2007

In your face, svensk media!

Svensk media är sällan opartisk, och det blir särskilt tydligt i rapporteringen om utländska val. Man har tidigare fått hård kritik för detta, men det verkar inte störa den solitt radikala journalistkåren. Man har nämligen varit mer partisk än någonsin i rapporteringen om det danska valet.

Det finns otaliga exempel och jag kan inte ta upp alla här (en hel del finns här på bloggen i en rad artiklar om det danska valet). I snart sagt varje artikel (ledarartikel så väl som nyhetsartikel - den distinktionen är alltmer ett spel för gallerierna) har man haft samma infallsvinkel: den "demokratiske muslimen" som står för en "humanistisk flyktingpolitik" Naser Khader skulle "bryta det främlingsfientliga och populistiska Dansk Folkepartis" makt över dansk politik. Se denna digra lista t ex - det är samma sak i landsortstidningarna som i storstadstidningarna. Förutom att det är helt osakligt att beskriva dansk politik på det sättet på nyhetsplats är det otroligt fantasilöst att alla skriver om exakt samma sak. Man undrar nästan om det är ett PK-script som sitter och skriver alla artiklar (detsamma gäller när media kör en drive mot Sverigedemokraterna - de artiklarna är nästan ännu mer förutsägbara).
Vidare har man i artikel efter artikel hävdat att Dansk Folkeparti skulle gå tillbaka, att det var slut på deras inflytande, etc. Man tog ut segern i förskott, helt enkelt.
Aftonbladet nådde botten i morse med en stort uppslagen artikel där de under en bild av en Kjaersgaard med bortvänt och sänkt huvud har rubriken:
Idag förlorar hon makten.
Nu visar det sig att Dansk Folkeparti tvärtemot allt vad svenska media och förstå-sig-påare sagt gått fram i valet och gjort sitt bästa val någonsin. De tycks dessutom behålla sin makt över dansk politik i och med att sittande VKO-majoritet får stöd av ett färöiskt mandat. Danskarna är inte alls som alla radikala journalister och akademiker sagt "trötta" på Dansk Folkeparti utan har tvärtom belönat dem för deras arbete. I synnerhet gäller det vanliga människor i mindre städer och på landsbygden, som gjort uppror mot den av storstadsradikalerna påbjudna politiska korrektheten. In your face, svensk media!
Naturligtvis rapporterar Aftonbladet mycket sparsamt från valet i vårt grannland och gömmer undan den artikel man har långt ner på framsidan (att jämföra med den tidigare segervissa artikeln som naturligtvis var högst upp på sidan). Resultatet blev ju "fel"...
Även DN:s Mats Wiklund gjorde bort sig rejält när han kl 21.16 fick iväg en ledarartikel mitt under rösträkningen utropade det som ett fullbordat faktum att Ny Alliance blivit vågmästare.
Dansk folkepartis ledare Pia Kjaersgaard behåller alltså tyvärr sitt stora politiska inflytande. Hur hon och Naser Khader ska ordna sina mellanhavanden kan bli en huvudvärk för Anders Fogh Rasmussen.
Kl 22.40 fick han krypa till korset och ändra sin artikel (tyvärr sparade jag inte mer av orginalartikeln men det var tydligt att han menade att Ny Alliance blivit vågmästare).
Regeringens parlamentariska situation verkar bli oförändrad. Enligt de första prognoserna såg det ut som om den skulle bli beroende av nybildade Ny Alliance, vars ledare Naser Khader lovat att ställa sig bakom Fogh Rasmussen. Men när de flesta rösterna räknats tycktes stödet från partnern Dansk folkeparti vara tillräckligt för att samla en majoritet.
Pinsamt.
Medias val av "experter" förtjänar också det ett eget kapitel. I de inslag och artiklar jag sett och läst har tre experter figurerat. De är:
    • Lars Dencik - socialist och rabiat DF-hatare. Kommentarer från honom finns här.
    • Drude Dahlerup - feminist som öppet stödde vänstern i DN:s intervju med henne. Kommentarer från henne finns här (jag får inte fram någon direktlänk men finns på framsidan).
    • Håkan Arvidsson - rabiat DF-hatare. Kommentarer från honom finns här.

Naturligtvis har de varit negativa till Dansk Folkepartis politik och chanser.

Man skriver ner Dansk Folkeparti på nyhetsplats, man plockar in partiska "experter", etc. Att svensk media skulle ge tillförlitlig och opartisk information är ett skämt. Mitt råd är att aldrig lita på media, i synnerhet inte i politiskt känsliga frågor som denna. Sök alltid alternativa källor som bloggar och forum för att få en bättre bild av vad som verkligen händer i Sverige och världen.
Uppdatering onsdag kl 02.30: Även SvT Text ger helt felaktig information:
När 95 procent av rösterna räknats hade regeringspartierna med stödpartiet Dansk folkeparti 89 mandat. För egen majoritet krävs 90 mandat. Fogh Rasmussen blir då beroende av stöd från det nya partiet Ny alliance som väntas få fem mandat.
Vad man glömmer är att Färöarna och Grönland har fyra mandat och att minst ett av dem går till Venstre. Således behövs inget stöd från Ny alliance (även om det inte är helt klart att det inte blir något samarbete med dem ändå).
SvT beskriver valresultatet på ett ganska lustigt sätt:
Den store segraren på den borgerliga sidan var utan tvekan Naser Khader och hans parti Ny Alliance som grundades så sent som i maj i år. Efter att den senaste veckans opinionsmätningar nästan placerat partiet på spärrgränsen tydde allt på att Khader kommer in i det nya folketinget med tre eller fyra partikamrater. Partiet har redan uttalat stöd för statsministern och det innebär att Fogh-regeringens fortlevnad är säkrad, trots förluster för Fogh Rasmussens eget parti Venstre.
Den store segraren? Dansk medias rapportering är helt annorlunda och talar om en "dämpad Khader". B.T. skriver:
Det ny parti, Ny Alliance, fik fem mandater ved sit første folketingsvalg, og det var væsentligt færre, end valgkampens første meningsmålinger antydede. De fem mandater er lige nøjagtigt for få til, at Ny Alliance kan blive tungen på vægtskålen i forhold til hvem, der skal danne regering – og Ny Alliances ambition om at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse mislykkedes dermed i denne omgang.

Heja tant Pia!

Pia Kjaersgaard har någonting som blott alltför många svenskar saknar: mod. Hon har precis som Sverigedemokraterna blivit hånad och bespottad av etablissemanget men har inte låtit sig bekomma utan är ständigt lika kompromisslös.

Det är lustigt att se den nu sextioåriga tanten i debatterna. Motståndarna snackar om hennes dåliga "människosyn" och andra floskler (även om danska politiker inte är riktigt lika patetiskt salvelsefulla när det kommer till sådana frågor soms venska) men hon ler bara lite ironiskt under lugg och skakar av sig angreppen som ingenting. Hon visar hur värdelös den politiska korrektheten är som härskarteknik mot en orädd människa. På den som har hennes attityd - "låt dom snacka om mänskosyn och annat dravel så ägnar vi oss åt sakpolitik" - biter inte alla nazireferenser och annat trams som används för att rättfärdiga skapandet av det mångkulturella samhället.
Efter 2001 års val fick Dansk Folkeparti en vågmästarroll och det är något man utnyttjat mycket skickligt. Svenska medias tal om att Dansk Folkeparti är ett "missnöjesparti" har visat sig inte stämma alls - partiet är mycket slipat och har varit duktiga på att gå igenom sina krav i förhandlingar med Venstre och Konservative, i synnerhet i invandringspolitiken. Det handlar om ett handlingsinriktat parti som bedriver realpolitik snarare än om ett "missnöjesparti".
Rösträkningen är nu i full gång i Danmark och hittills låter det bra för Dansk Folkeparti och Fogh Rasmussens regering. Räkna med fler rapporter, och fler vidräkningar med svensk medias extremt vinklade rapportering kring valet, under kvällen.

Flyktingvågen fortsätter

Enligt en artikel i DN i dag så fortsätter flyktingar från främst Irak att strömma in i landet. Effekterna av den tillfälliga asyllagen har enligt experter försvunnit, ändå fortsätter rekordsiffrorna vad gäller antalet flyktingar till Sverige. Så här står det i DN,

- Totalt har de tre första kvartalen producerat 73 953 invandrare, fullt i nivå med fjolårets första tre kvartal. 2006 slutade som ett rekordår för invandring med 95 750 invandrare totalt, en ökning med 47 procent mot 2005.

Flödet verkar aldrig stanna av, dessa siffror är enorma i totala tal, per capita är näst intill groteska. Av alla de irakier som söker sig till väst så söker sig 48 % till just Sverige, det är absurt och en följd av både den socialdemokratiska regeringens politik och den nuvarande Alliansregeringens politik och beslut eller avsaknaden av beslut. I långa loppet är det en katastrof för vårt land, för vårt folk och inte ens bra för de flyktingar som kommer hit till ett meningslöst liv i arbetslöshet i någon etnisk enklav. Ansvaret vilar oerhört tungt på våra yrkespolitiker som bär ansvaret för denna ogenomtänkta massinvandring.

Länk DN

Nej, enligt mätningarna förlorar Pia INTE makten

Svenska mediers rapportering kring utländska val är som tidigare noterats allt annat än opartisk. Det har inte minst gällt dagens danska val, där man inte med ett ord nämnt hur suspekt Enhedslistens kandidat Asmaa-Abdol Hamid är, och där man oblygt deklarerat att man håller på Ny Alliance mot Dansk Folkeparti.
Aftonbladet slår idag någon slags rekord när de under en bild av Kjaersgaard med sänkt och bortvänt huvud utropar:
I dag förlorar hon makten.
Men enligt den sista opinionsmätningen innan valet, som refereras i SvD går Dansk Folkeparti framåt jämfört med förra valet, och Venstre, Konservative och Dansk Folkeparti behåller makten utan behov av stöd från Ny Alliance. Det ska bli intressant att se medias reaktion om det verkligen skulle bli så...

måndag, november 12, 2007

Svenska journalister lika folkliga som Marie Antoinette

Som tidigare rapporterats ses svensk invandringspolitik som ett skräckexempel bland i stort sett alla danska partier, något svenska journalister inte är helt nöjda med. Politiken skriver om Fogh Rasmussens presskonferens för utländska journalister:

Størstedelen af journalisterne er fra Norge eller Sverige, og de svenske journalister er ivrige efter at høre mere om, hvorfor Sverige er endt som et skræmmeeksempel på, hvad der sker, hvis man lemper på asylpolitikken.

Lisa Bergman från Fokus svarar på frågan om bilden av svensk invandringspolitik i dansk media är korrekt:

Ja, på en måde. For vi har mange asylansøgere. Men mange svenskere er stolte af det, fordi vi føler, at det er en solidarisk politik...

Många i hennes kretsar kanske, men inte bland befolkningen i stort. I en undersökning från 2005 av som statsvetaren Marie Demker skriver om tog endast 24 % av befolkningen avstånd från förslaget att Sverige borde ta emot färre flyktingar, medan inte mindre än 52 % tyckte att det var ett bra förslag (övriga torde ha svarat "varken eller"). Samtidigt ansåg endast 11 % av journalistkåren och 35 % av de högre akademikerna (de flesta av journalisternas kompisar tillhör förstås denna grupp) att förslaget var bra - jämfört med närmare 60 % bland arbetare och bönder.

Journalisternas kännedom om hur vanligt folk lever och tänker är uppenbarligen ytterst begränsade - antingen kan de inte förstå, eller så vill de inte. Påståendet att "svenskarna är stolta över vår solidariska politik" är ungefär lika folkligt som Marie Antoinettes berömda yttrande:*

Om folket inte har något bröd, varför äter de inte bakelser?

Journalisterna kommer från samma samhällsklass - den urbana medelklasen - i hela Europa. Det är inte där skillnaden mellan Sverige och länder med stora invandringskritiska partier som Danmark och Norge ligger. Skillnaden ligger i att i våra grannländer har arbetare och småborgare gjort uppror mot l'ancien regime och röstat på av etablissemanget hatade partier som Dansk Folkeparti och Fremskrittspartiet. Det är bara att hoppas att samma sak sker i Sverige 2010.
Om danska valet: DN 1 DN 2 SvD 1 SvD 2 Sydsvenskan
* Jämförelsen kommer från den eminente flashbackaren Ankdammsman.

Är det busungar i farten igen, Sarnecki?

Polisstationen i Partille besköts i natt med ett trettiotal skott. Man väntar med spänning på kändiskriminologen Jerzy Sarneckis kommentar. Senast en polisstation besköts, i Ronna i Södertälje, kommenterade Sarnecki så här:
- Det här handlar om busungar som tycker att polisen har varit taskiga och så ska de visa sig på styva linan - hur korkat som helst förstås, säger han till DN.
- Det är inte särskilt allvarligt, men idiotiskt. Det allvarliga ligger i att människor kan komma till skada.
Det blir alltmer tydligt att kriminologerna ser som sin främsta uppgift att propagera för att folk inte ska bry sig så mycket om den skenande brottsligheten, snarare än att utreda vilka brottsligheten kan minska. Jag ska skriva mer om detta framöver, i synnerhet om den nedlagda utredningen om zigenares brott. Håll utkik!
Som jag tidigare skrivit är kriminologernas skönmålning politiskt motiverad - man är rädd för de åtgärder medborgarna skulle kunna ta till för att minska brottsligheten om de såg den som det hot den är, som t ex ökad invandring. Invandrare är ju väldigt överrepresenterade i brottsstatistiken och i invandringstäta Malmö är våldsbrottsligheten 3,4 ggr högre än i Köpenhamn, där förnuftiga invandringslagar numera råder.

söndag, november 11, 2007

Endast ett danskt parti vill ha svensk invandringspolitik

Ikväll hölls den stora avslutande debatten inför det danska valet i DR 1. Min danska är inte den bästa så jag kan inte säga att jag förstod allt, men jag ska försöka ge en rapport om debatten om invandringspolitiken.

Det som var särskilt värt att notera för oss svenskar var att inte bara Dansk Folkeparti (förstås), och regeringspartierna Venstre och Det Konservative Folkeparti, utan även vänsterpartier som Socialdemokraterne, Radikale Venstre och Socialistisk Folkeparti varnade för svensk invandringspolitik och menade att "hela världen inte kan komma hit". Socialdemokraternes partiledare Helle Thorning-Schmidt sa återigen att det aldrig kunde bli tal om en amnestilag av den typ Sverige beslutade om under förra mandatperioden, och som de facto belönade dem som brutit mot lagen och bestraffade dem som lytt densamma.

Endast lilla rödgröna Enhedslistens företrädare Line Barfod berömde Sverige för att så många fler fått asyl hos oss än i Danmark. För att förstå hur extremt detta parti är kan en genomgång av deras senaste förehavanden vara upplysande. Partiet har fått mycket uppmärksamhet i dansk politik de senaste månaderna efter att partiet lanserade Asmaa-Abdol Hamid som kandidat till folketinget. Valet av Asmaa, som kallats för "muslimsk fundamentalist" av bl a Naser Khader, har varit mycket kontroversiellt även inom de egna kretsarna. Socialistisk Folkepartis partiledare Villy Søvndal menar t ex att hon inte är vänster och inte skulle få kandidera för hans parti:

Hun er for lang i spyttet, når hun skal udtale sig om forholdet mellem politik og religion og grundlæggende ting som seksuelle mindretals rettigheder og retten til dødsstraf.

Flera inflytelserika enhedslistensympatisörer, som författaren Hanne Reintoft och journalisten Kåre Bluitgen, har sagt att de överväger att inte rösta på partiet pga Asmaas kandidatur .

Den danska vänstern har goda skäl till att vara misstänksamma mot Asmaa. Bland mycket annat har hon sagt att judar ligger bakom 9/11, hon har jämfört irakiska terrorister med danska motståndsmän under andra världskriget och hon vägrar i enlighet med hennes muslimska tro att ta män i hand. Se en längre beskrivning av henne på Wikipedia. Detta är förstås ingenting man får läsa om i svenska media som alltid vill få islam att framstå i god dager, och även den svenska vänstern är som vanligt mer än lovligt blåögd inför islamismen.

Att det enda danska parti som accepterar en sådan kandidat är det enda som tycker att den svenska invandringspolitiken är bra sätter den i visst perspektiv. För den som tycker att det är Danmark som är onormalt och Sverige som är normalt är det bara att titta sig omkring. Bara för att ta några exempel: i Schweiz fick SVP, ett parti med mycket tuff retorik och politik nyligen 29 % av rösterna, i Norge fick Fremskrittspartiet 22,1 % i senaste valet och i Frankrike blev Sarkozy president genom att med löften om nej till Turkiets EU-kandidatur och begränsad invandring ta väljare från Le Pen. Man kan ge hur många exempel som helst, men den svenska attityden tycks vara "det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal".
Tipstack, Överayatollah och ChristianIVMov26julio!
Uppdatering: Debatten sänds i SvT 24 idag måndag 11.30-13.30. Dock är den inte textad. Svensk medias ointresse för det danska valet fortsätter således.

Passförfalskning och människosmuggling

I dagens DN står det om en mycket avancerad passförfalskning som används vid människosmuggling till vårt land. Det är frågan om förfalskning på mycket hög nivå och experter har tidigare trott att dessa pass varit omöjliga att förfalska i princip. Så här står det i DN,

- De falska passen används av människosmugglare för att obemärkt få in personer i landet på illegal väg, uppger radioprogrammet (Kaliber). Ofta agerar smugglarna och passförfalskarna i gemensamma nätverk.

Gemensamma nätverk, avancerad förfalskning av säkra EU-pass, allt för att kunna smuggla in människor till vårt land. Nu frågar jag mig varför alla dessa ansträngningar görs just för att få in människor till Sverige, det verkar vara ett mycket lukrativt land att komma till, eller är det så också att möjligheterna att få stanna är avsevärt större i vårt land än i andra jämförbara länder. Vad ligger egentligen bakom ett så pass avancerat och stort nätverk av kriminella smugglare?

Länk DN

UPPDATERING:

Wager om passförfalskning och förkomna pass. I Finland försvinner det 7000 pass per år, 2000 av dem kommer tillrätta, Sverige har det förkommit 250,000 pass. I Finland makuleras omedelbart ett förkommet pass, i Sverige sker inte detta, fullkomligt obegripligt.

Länk Wager