fredag, oktober 26, 2007

Endast illojalitet kan rädda de gamla moderaterna

Moderaterna blir mer politiskt korrekta för varje dag. Hösten började med att Reinfeldt reagerade väldigt lamt mot de fiender till yttrandefriheten som protesterade mot Lars Vilks nyttjande av densamma. Reinfeldt träffade kritiska ambassadörer och berömde svenska muslimska ledare för att de försökte dämpa situationen. Det var inget fel på de svenska muslimska ledarnas agerande, men däremot undrar man ju om det finns någon gräns för hur låga förväntningar man kan ha på muslimer. Det var ju inte direkt så att Göran Persson satte sig i möten med klagande syjuntetanter från Jönköpingstrakten efter Ecce Homo - och då var Ecce Homo ändå mycket grövre än Muhammed som rondellund.
.
Reinfeldts beteende kan inte ses som annat än grov undfallenhet. Förutom att det är förnedrande för oss svenskar, ökar det problemen på sikt. Liksom man i det personliga livet ibland måste ta en konflikt med en påträngande människa för att undvika att han ska bli ännu mer påträngande i framtiden, måste även nationer säga ifrån om någon försöker trampa på dem. Reinfeldts och Sveriges beteende liknar det man ibland ser från mobbade barn eller den undergivna kvinnor som försöker befria sig från förtrycket genom att vara ännu mer självutplånande än tidigare. Det är en dysfunktionell taktik som inte kan lyckas.
.
Sedan avgick försvarsministern i protest mot Moderaternas njugga behandling av sitt gamla skötebarn, försvaret. Samtidigt fortsätter den bleksiktige Billström att leda världens mest släpphänta invandringspolitik. Nu är det dags för ännu mer politiskt korrekthet - kvotering av grupper som är "strukturellt utanför" (en formulering som inte direkt andas klassisk moderatpolitik) som kvinnor och invandrare. Det är ett flagrant brott mot den både för liberaler och konservativa (liksom för gammaldags socialdemokrater) mycket viktiga principen om att alla ska vara lika inför lagen.
.
Den ende minister som stod upp för de moderata kärnfrågorna har redan avgått och det kokar bland de moderata väljarna. Trots det vill Reinfeldt gå vidare med förnyelsen:

I precis den stund som en eller annan kärnväljare lämnar, är det oftast det som väcker nyfikenhet, som når ut till breda grupper.
.
Han räkar alltså kallt med att man på detta sätt vinner fler nya väljare än man förlorar gamla kärnväljare.
.
Hur kan han göra det? Jo, han är tämligen säker på att den stora majoriteten av moderata kärnväljare inte kommer att omsätta sina protester i praktisk handling. Som jag skrev här i en liknande artikel om gammelsossarnas vånda är uteblivna röster det enda språk politiker förstår. Protester biter inte, men hot om fallande röstsiffror gör det.
.
Så, om de moderata kärnväljarna vill ha sitt parti tillbaka är de helt enkelt tvungna att ge partiet en ordentlig spark i baken genom att rösta på det parti som försvarar klassiska moderata ståndpunkter i invandrings-, försvars-, och kvoteringsfrågan - Sverigedemokraterna. En ordentlig väljarström från Moderaterna till Sverigedemokraterna 2010 skulle signalera till arkitekterna bakom de "Nya Moderaterna" att de gått för långt. Om en sådan väljarström uteblir kommer Reinfeldt, Borg och Schlingmann se det som grönt ljus för ännu mer urvattning av Moderaterna.
.
Uppdatering: I sitt tal moderatstämman på fredagen frågade Muf-ordföranden Niklas Wykman apropå att moderaterna vill satsa på miljön: "Varför kan inte vita medelålders män åka buss?". Förutom att det är minst sagt omotiverat att börja tala om ras i sammanhanget (det raljerades ju nyligen över att Sd skulle kunna blanda in invandringen och etnicitetsfrågorna i vilken fråga som helst, inklusive miljöfrågan, men nu verkar det som om den unge Mufaren slagit Sd på fingrarna i den matchen) är uttalandet grovt olämpligt. Byt ut "vit medelålders" mot "svart" och tänk er reaktionerna på ett sådant yttrande. Det är bara att konstatera att de Nya Moderaternas politiska korrekthet slår nya rekord varje dag.

6 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Förlå Robsten, men jag tänkte nu för första (och förhoppningsvis sista) gången spamma, och klippa in en kommentar jag just gav i ett annat forum. Det känns ju iofs bra att återanvända när moderaterna förnyar sig bortom all sans... ;-)

Detta:


"MUF-ledaren krävede att "vita medelålders män" i moderaterna ska åka buss. Låter som på ett MP-möte i det partiets barndom, på 80-talet.

På det här sättet slutar M som tredje lilla stödparti i sosse-blocket. Jag menar: Bör det inte vara en tidsfråga innan de något sånär borgerliga mittpartierna slutar samarbeta med Reinfeldts nya parti? Populistdriven och även USA-dissande miljöradikalism (amerikanska militäranslag och Irak-krig har Reinfeldt i sin miljödemagogi attackerat) med regleringar och pålagor, inget försvar, värnskatt och oreformerad arbesrätt samt en politik för stärkta fack. UD:s superbistånd till och naivitet gentemot terrorist-organisationen Hamas.

Helt klart Nya Vänsterpartiet. Alternativet att rösta på nu är förmodligen SD. Ett i överkant förtalat konservativt parti."Tjo flöjt, trevli helg osv...

Grue sa...

Tack Magnus, såg det också precis. Ska lägga till det. Helt idiotiskt sagt.

Förresten var det jag som skrev texten.:)

Anonym sa...

I Alliansens Sverige är hudfärgen främsta merit.
Så stolt att vara svensk. I landet där alla kulörer av brun och svart ger jobb, bostad och försörjning i generationer, där känner man sig lika mycket värd och jämlik. I landet där medborgarskap är en mänsklig rättighet för alla mörkhudade och där försäkringskassan i det närmaste har outsinliga resurser och snart är universell, så stolt att vara svensk i Aliansens Sverige.

Anonym sa...

Vem förvånas. Partiet leds ju de facto av en mulattättling utan någon som helst sympati och känsla för Sverige och det svenska.

I många andra NORMALA länder ställs dylika förrädare mot muren och likvideras per omgående, men i dårarnas paradis renderar samma brott till en statsministerpost.

I ett NORMALT land befolkat av friska och sunda självtänkande individer hade Sverige&
Nationaldemokrater 15--20% vardera i parlamentet.

Frågan är käre "Robsten" om inte loppet är kört, ty svensken förefaller allt för korkad!

Ett folk och ett land som frivilligt avhänt sig rätten till att försvara sig själva och sitt territorium utan snarare skänker bort det till invällande ockupationstrupper HAR INGET SOM HELST EXISTENSBERÄTTIGANDE!!

Anonym sa...

Bild enligt ök:

http://img171.imageshack.us/my.php?image=maloumuslimfu6.png


Ha dé

Vinterbadaren

Grue sa...

Stort tack.:) Kommer att komma väl till pass i framtida inlägg om dhimmifieringen och naiviteten kring islam...