onsdag, oktober 24, 2007

Wager skriver i dag på sin blogg om det svenska asylkaoset. Människor som inte ens sökt asyl lever i godan ro i vårt land, utan att ens söka asyl, trä

Wager skriver i dag på sin blogg om det svenska asylkaoset. Människor som inte ens sökt asyl lever i godan ro i vårt land, träffar de en svensk flicka så blir det plötsligt läge att söka. Andra går på svensk folkhögskola, får avslag på sin ansökan men lever vidare i vårt land och fortsätter sina studier som om inget hänt. Andra söker asyl under falsk namn men ignorerar Migrationsverkets kallelser och jobbar svart, inget händer och Migrationsverket ger bara upp.

Detta är ju på intet sätt Migrationsverkets fel i grunden (som jag antar att vissa vill göra gällande) utan är våra politikers fel. Det är regering och riksdag som satt ribban och skapat det klimat där detta är möjligt. Skulle migrationsverket sätta hårt mot hårt blev det förmodligen verket som får schavottera i våra medier allt emedan våra politiker tvår sina händer, vi har sett det förr. Att detta skulle ha något med "human flyktingpolitik" att göra är det väl ingen som på allvar tror. Det är laglöshet och kaos där verkliga asylskäl inte spelar någon roll. Det är våra valda rikspolitiker som utan minsta tvivel bär huvudansvaret.

Länk Wager

5 kommentarer:

Anonym sa...

För närvarande och under överblickbar tid känner jag att jag inte orkar ta i den här typen av frågor själv.

Det är bara så bottenlöst bedrövligt.
Pinsamt och skrämmande.

Och vad är det för figurer som sitter i positioner att reda upp röran? Jo Täbyzombien Reinfeldt och Mr Pink: Tobias Billström, denna urusla lilla stins-fan....

Ja inte har man mycket hopp.

Man får emigrera till Finland.

Gustafsson iS

Robsten sa...

Ja jag drabbas av samma känslor själv understundom, ganska ofta dessutom. Men vi får väl kämpa på, hur hopplöst det än ser ut. Om vi inte kämpar lär inga andra heller göra det, tyvärr.

Janne sa...

Jag har ikväll suttit och tittat på dansk tv där är valdebatten i fullgång redan efter att statsministern utlyst nyval. i tv studion var alla partiledare inbjudna även dom utanför folketinget och udläningepolitiken blev med en gång en av huvudfrågorna vilken skillnad mot sveriges valdebatt inte ett ord om flykting/invandringspolitiken,men socialdemokraterna där är överens om att danmark ska fortsatt ha en stram flykting/udläningpolitik.Vilken skillnad mot sverige här tävlar partierna om att ha den mest generösa flykting/invandringspolitiken

Marthin sa...

Varför skall man söka asyl (eller motsvarande), när det helt enkelt bara är att hålla i sig och invänta nästa omgång av ”allmän amnesti” för illegala invandrare?

Oskar sa...

Nu är jag också invandringskritisk men ingen är betjänt av att debattera med felaktiga uppgifter som de som återfinns i länken. Asyl skall sökas vid ankomsten till Sverige eller i direkt anknytning till den annars blir det avslag direkt. Det går inte heller att efter avslag söka asyl igen som "ryskan på folkhögskolan", det är därför vi nu har migrationsdomstolar, är ärendet behandlat så är det klart til skillnad från det gamla systemet med utlänningsnämnden.