torsdag, oktober 25, 2007

Det går att göra skillnad - Dansk Folkeparti har gjort det

Har DN fått en muslimsk rubriksättare? Man undrar ju, eftersom de menar att Dansk Folkeparti satt "profeten" på sina valaffischer. Vad är nästa steg, att referera till Jesus som "frälsaren"...? Nåja, det är i alla fall positivt att DN, till skillnad från SvT Text och Aftonbladet, avhåller sig från att kalla DF för "främlingsfientligt". Sådana nedsättande uttryck har ingenting att göra i nyhetsartiklar. Tyvärr är de legio i svensk media. Vidare låter Kulturnyheterna den patologiske danskhataren och marxisten Stefan Jonsson (DN Kultur) oemotsagt få sprida sin nidbild av Dansk Folkeparti .
.
Det förestående danska valet är värt att reflektera över för oss svenskar. Bland den majoritet av väljarna som till skillnad från media vänder sig mot den svenska invandringspolitiken hör man ibland fatalistiska tongångar - "det spelar ingen roll vad man gör - politiken kommer aldrig att ändras", etc. Det resonemanget spelar naturligtvis etablissemanget i händerna, eftersom de styrande då kan vara säkra på att aldrig straffas för sin oansvariga politik. Dessutom är det helt felaktigt - det går att åstadkomma förändringar, och det är just vad Dansk Folkeparti har gjort. Dansk Folkepartis framgångar har vridit hela debatten om invandringspolitiken i Danmark till invandringskritikernas fördel - t o m de danska socialdemokraterna stöder den hårdare linjen den borgerliga regeringen infört och deras politik har stora likheter med den som propageras av invandringskritiska partier i andra länder. I Danmark har det blivit lika politiskt omöjligt att vara för stor invandring som det är att vara mot detsamma i Sverige (med den icke oväsentliga skillnaden att de danska partierna är rädda för att få färre väljare, medan de svenska är rädda för att bli utskällda i media). Danmark hade således år 2006 mindre än en tiondel så många asylsökande som Sverige.
.
Når Sverigedemokraterna liknande framgångar i Sverige kan vi förvänta oss en liknande utveckling här - borgarna kommer att följa efter först och sedan kan t o m sossarna komma att följa efter. Men för att man ska få den utvecklingen krävs att fler av Sverigedemokraternas många potentiella väljare verkligen tar steget ut och röstar på Sd.

2 kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

I Danmark har det blivit lika politiskt omöjligt att vara för stor invandring som det är att vara mot detsamma i Sverige (med den icke oväsentliga skillnaden att de danska partierna är rädda för att få färre väljare, medan de svenska är rädda för att bli utskällda i media).

Applåder och busvisslingar! Utmärkt formulerat.

Överayatollah sa...

Man ska inte glömma bort att det i Danmark funnits en debatt sedan 80-talet om Islam och vad religionens närvaro i västvärlden innebär, en debatt som inte existerar i Sverige. I Sverige kommer istället TV4 till multikulturalismens undsättning genom sin "nollrasismvecka" vars tema detta år är "islamofobi", Jan Guillou & många andra genom att jämföra 30-talets irrationella antisemitism med dagens rationella rädlsa inför islam (i motsats till "islamofobi") och Reinfeldt genom att bjuda in islamiska diktaturers repressentanter till "dialog" om svensk tryckfrihet.
Således har Sverigedemokraterna sämre förutsättningar inför valet 2010 än vad Dansk Folkeparti hade inför det danska valet 2001 (om inte en radikal förändring sker i svensk debatt inom de närmsta tre åren, vilket mig veterligen inte kommer hända...)