måndag, oktober 22, 2007

Vad är normen?

I DN:s ledare måndag så skräder inte redaktionen vad de tycker om ett parti utanför riksdagen, nämligen SD. Egentligen inget fel i det, en ledare skall ta ställning och uttrycka åsikter. Om de politiska åsikterna endast framfördes på ledarplats skulle det vara helt enligt alla principer. Tyvärr har jag och andra med mig misstänkt att dessa åsikter har en tendens att sippra igenom till den vanliga "objektiva " nyhetsrapporteringen.

Dessutom har ett stort antal debattörer med diverse imponerande titlar fått ge sin mycket kritiska syn på SD, partiet själv har aldrig fått ge något gensvar eller framföra sina åsikter. Att vågskålarna slår så oerhört ojämnt måste strida mot grundläggande demokratiska principer. Snart räknar vi in hundratalet kritiska artiklar utan att partiet fått komma till tals en enda gång. En debattör, Ulla von Essen, har fått skriva artikel på artikel utan att partiet fått ge någon replik, detta trots att von Essen helt uppenbart kommit med felaktiga fakta. Vad är egentligen skillnaden mot Putins Ryssland och den mediedominans som finns där?

Vad står det då i dagens ledare? Jo så här,

- Det är genom att konsekvent anklaga och misstänkliggöra människor med utländsk bakgrund för att utgöra ett samhällsproblem som sverigedemokraterna kommer att fortsätta att driva sin politik.

Om partiet har explicit misstänkliggjort invandrare eller kritiserat själva flyktingpolitiken har väl DN:s ledare inte bemödat sig om att ta reda på. Inga exempel dessa "misstänkliggöranden" ges naturligtvis. Inget av riksdagspartierna har på minsta sätt debatterat flyktingpolitiken, när nu ett parti gör det så sätts stämpeln genast "främlingsfientligt".

Vidare i DN,

- Dess många motbjudande formuleringar och ställningstaganden binder upp sverigedemokraterna och belägger att detta är ett parti som ligger långt utanför den svenska norm som det gör anspråk på att företräda.

Det finns norm och det finns norm kära redaktion. Den politiska korrekta norm som råder i detta land bryter definitivt partiet mot. Det finns dock en annan folkligt förankrad norm som t.o.m. ni i ledarredaktionen bryter emot genom ert onyanserade sätt att behandla ett uppstickarparti på detta osakliga sätt.

Länk DN

4 kommentarer:

Grue sa...

Skillnaden mot Putins Ryssland är att hans politik åtminstone har folkets stöd. Det har inte den svenska.

Ja, att Sd aldrig får svara är ett skämt. Ekström von Essen är bland dom mest partiska akademiker jag sett och det vill inte säga lite.

Absrut också att DN tycker att Sd går utanför normen när majoriteten av folket tycker som Sd. Det är riktigt sjukt.

Robsten sa...

Såg du att vi låg tvåa efter Jinge ett tag på Bloggtoppen/politik Grue? Det varade bara ett kort tag men ändå;-)

Johnny sa...

Jinge, mannen som hänvisar till sina regler när han inte kan ge svar på tal. Tänk, då duger inte ens mailen! I såna här sammanhang förväntas man uttrycka sig diplomatiskt. Ursäkta, men vilken j---a skojare!

Robsten sa...

Ja han filtrerade mig bl.a. fastän jag höll mig till all nätetikett. Innan ha gjorde det så gnabbades vi mest lite vänskapligt om jag kommer ihåg saken rätt, efter det blev jag faktiskt syrak på allvar.