lördag, oktober 08, 2005

Värd att läsa!!

Fick tips om en artikel av Elise Claeson, skriven i "Smedjan". Ett ord i rättan tid sade man förut, nu vet jag inte vad man säger, det kommer så sällan ett "ord i rättan tid" nuförtiden. Artikeln handlar om vår tids religion eller "marxism", nämligen feminismen som upphöjts till statsreligion och det politiskt korrekta, till och med de extrema varianterna. För politiker har det blivit en inträdesbiljett att bekänna sig till feminismen, för forskare har det blivit en bekväm genväg att begära anslag för "feministisk" forskning. Nåväl, tar mig friheten att kopiera några små stycken från Elise's artikel, så bra skrivet och så på pricken är det att jag inte kan låta bli:
................................................................................................................................
Hemma i våra kamrar skrattar vi åt feminismens irrläror – i det officiella Sverige är feminismens dogmer upphöjda till statsideologi – statsfeminismen. Feminismen är elitens ideologi – det allmänt vettiga folket lever i verkligheten och tror varken på kvoterad föräldraledighet eller patriarkatets förtryckande strukturer. Den politiska klass som styr opinionsbildningen är nästan mangrant (ofta kvinnogrant) bekännande feminister.
..................................................................................................................................

Ett ännu bättre stycke:
.....................................................................................................................
Ingen kan längre värja sig för den feministiska statsideologin. Vi har inte längre ett fritt näringsliv som kan utse vilka de vill till sina styrelser. Svenska företag hukar i dag under hotet om en lagstiftning om könskvotering av bolagsstyrelser. Vi har inte längre en fri vetenskaplig forskning som fritt kan välja inriktning på sin forskning. Svenska forskare hukar i dag under hotet att få sina forskningsanslag indragna om de inte prioriterar ett genusperspektiv.
.......................................................................................................................

Är det någon som tycker detta är allvarligt? Jag skall arbeta för att denna artikel kommer in på DN-debatt, har inte några stora förhoppningar eftersom DN är den tidning som nästan leder i tävlan om att omhulda feminismen i dessa dagar.

söndag, oktober 02, 2005

Vet nu hur F!'s kampsång låter?

Det visste inte jag heller förren någon vänlig själ mailade över sången till mig, en i sanning skakande upplevelse. Här är texten i alla fall:

SNUBBE GUBBE(text: radical E)

SNUBBE GUBBE JÄVLA MAN
FÖRSTÖR VÅR VÄRLD HELT UTAN SKAM
VÅLDTAR, KRIGAR, SLÅSS OCH FÖRSTÖR
FATTA ATT DU INTE KAN ELLER BÖR
TA MIG PÅ FITTAN NÄR DU BLIR KÅT
ELLER PÅ BRÖSTEN NÄR LUSTEN FALLER PÅ
JAG HATAR DIG DU JÄVLA MAN
DU TROR DU VET DU TROR DU KAN
ALLT OM KVINNOR ALLT OM VÅRA LIV
MEN DU VET INGET SÅ TA ETT JÄVLA KLIV
TILL SIDAN, TILL KANTEN, STÄLL DIG VID RANDEN
RAMLA I, DET SKITER JAG I
VÅR NU ÄR DET VÅR TUR,
DET HÄR ÄR VÅR REVANSCH
VI SKA VISA DIG,
NU TAR VI VÅR CHANS
DU GAV DIG ROLLEN SJÄLV SOM GUD SÅ JÄVLA PATETISKT,
JAHA SÅ DU HAR KUK ÄR DET SKÄL NOG ATT TVINGA PÅ MIG IDEAL
FÖR DIN EGNA SKULL OCH EGNA JÄVLA VÄLBEHAG
JAG SKA VISA ATT JAG KAN, BÄTTRE ÄN DIG
ÄVEN FAST JAG ÄR EN 'KORKAD, LITEN TJEJ'
SNUBBE, GUBBE JÄVLA MAN
BÄST DU BÖRJAR SPRINGA
FÖR HÄR SER DU EN KVINNA
SOM HATAR DIG SÅ MYCKET
VI SKA SLITA DIG I STYCKEN

Här är sången på f!'s kongress live för nedladdning, ej för känsliga personer!!

Man förvånas över den känsliga fingertoppsförmåga, den välbalanserade analytiska förmåga och det sinne för proportioner dessa feminister visar upp. Rösta gärna på dessa samhällets stöttepelare nästa år om ni vill åtnjuta ett garanterat mansfritt samhälle.