lördag, september 16, 2006

En socialdemokratisk påläggskalv av idag

Carl Kangas valaffisch ser vi i vår kommun inför valet. Han är Socialdemokraternas nya kommunala affischnamn, deras "coming man" , han deltar i debatter, är tydligen Barbro Holmbergs sakkunnige, detta måste bero på att han är kompis med Thomas Hartman, politisk sakkunnig och pressman på Migrationsverket.

Kangas sitter förnärvarande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd som 1e V ordförande i kommunen, han sitter som ordinarie ledamot i Botkyrkabyggen och han sitter så klart i kommunalfullmäktige. Detta är en man vi kommer att få höra talas om mycket i framtiden, en, om ni så vill, äkta socialdemokratisk politikerbroiler en framtida medlem i den politiska nomenklaturan.

Kangas är välutbildad, läst ekonomi på universitetet, tagit examen. Kangas har däremot aldrig haft ett fast jobb eller jobbat heltid utanför politiken. Utan tvekan har Kangas skaffat sig de nödvändiga kontakter som är så viktiga för att klättra i den politiska nomenklaturan, han är kompis med Hartman, som är fästman till SSU-basen Sjödin o.s.v.

I Kangas hemkommun kan många intyga Kangas bryska framfart. Enligt en centerpartist så har Kangas ljugit så grovt vid hårda debatter att motdebbatörer har lämnat lokalen, någon stängde enligt uppgift in sig på toaletten efter en sådan debatt inför detta val. Bloggen har själv bevistat debatter med Kangas då han i sann Machiavellisk anda lade beslag på lejonparten av talartiden. Med sitt kroppsspråk lät han publikum förstå vem det egentligen är som bestämmer, Carl är ungefär 25-år. Alla som andades om att den kommun som ligger i Sverigetopp vad gäller flyktingmottagning kanske skulle lugna ner sitt flyktingmottagande en smula kallade han omedelbart rasist och liknande uttryck. Kangas är relativt ung men har redan lärt sig alla metoder hur man stigmatiserar sina politiska motståndare och använder sig av politisk korrekthet för att minska trovärdigheten hos dem. Han är också mycket skicklig att spela på publiken, ge enkla budskap som kvickt appellerar till den lyssnande gruppen, motståndaren kanske inte ens får tid att förklara sig när Kangas argument redan gått hem.

På Kangas hemsida kan vi läsa de fyra viktigaste områdena som han tänker verka för, det är 1) Fler jobb 2) Schysst lya 3) Kul på krogen 4) Skönt sex.

Ja, krav nummer 1 är det väl inte många som säger emot, nu är det ju så att Socialdemokraterna varit i maktposition ett antal år, ansvaret måste ju falla på dem om inte tillräckligt många jobb skapats. Dessutom så har ju Kangas egen kommun, Botkyrka kommun, varit Socialdemokraternas eget protektorat i evinnerliga tider. I Botkyrka har kommunen hyrt in kommunal service, de som arbetar för dessa företag för att ta hand om kommunens skötsel är ofta inhyrda polska arbetare, trots skriande arbetslöshet i kommunen, något är snett här.

Punkt 2. Tja, att alla skall ha tak över huvudet är det ingen heller som säger emot. Återigen, det är Socialdemokraterna som suttit vid ansvaret en lång period nu.

Punkt 3. Här blir det riktigt intressant, kul på krogen. Här skriver Kangas "Det kommer att leda till en mer sund alkoholkultur och en mindre aggressiv krogmiljö i Stockholmsregionen". Men käre Kangas, att du inte skäms. Din kamrat Hartman är fästman till Anna Sjödin, vidare presentation överflödig. Du var med på festen när Sjödin verkligen visade sig vara ett föredöme när det gäller en "mindre aggressiv krogmiljö". Ett gott råd Kangas, snacka med din kompis Sjödin innan du försöker påverka övrig befolkning.

Punkt 4. Skönt sex. Ja här vill Kangas ha lagstadgat samtyckeskrav innan det kan bli något för mannen. Jag är själv emot det, man kan inte avbryta förspelet för att fylla i formulär och få en underskrift, det är lite för mycket sovjetstat. Dessutom, hur skall man bevisa ett samtycke? Men, det luriga Kangas gör är att koppla samtyckeskravet till våldtäkter, det förstår alla att det inte påverkar en presumtiv våldtäktsman, detta med samtycke, en våldtäktsman VILL inte ens ha samtycke många gånger.

Ja, Kangas är utan tvekan en politiker som redan har en fot inne i den politiska nomenklaturan, snart har han båda fötterna där. Bloggen skall med spänning följa denna produkt av ett effektivt Bommersvik till de eftertraktade köttgrytorna i riksdag och kanske regering.

fredag, september 15, 2006

Bloggare som filtrerar obekväma kommentarer

En klar tendens kan märkas, oavsett vad man har för politiska preferenser. Bloggare till vänster filtrerar, censurerar oftare än andra bloggare. Den demokratiska andan verkar brista mer hos Socialdemokrater, framför allt, men även hos V, än hos andra politiska riktningar. Jag håller sällan med liberaler, men de filtrerar i princip aldrig mina kommentarer. De kunde nog undervisa lite mer om demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet på Bommersvik.

Senast så blev jag filtrerad hos Christina Meltin Westerlund. Jag läste noga kommentarsreglerna, sedan påpekade jag att hon själv bröt mot reglerna när hon kallade sina politiska motståndare för ”varbölder” och lite annat i denna artikel om SD. Jag höll även en kort lektion i demokrati för henne. Jag blev mycket riktigt filtrerad. Slutsats, socialdemokratisk demokrati är att man får tycka och uttala sig enligt vad man tycker, bara man tycker som dem. Detta måste betecknas som en helt ny, modern form av demokrati.

torsdag, september 14, 2006

Uppdrag granskning Reinfeldt

I onsdagens program Uppdrag granskning så granskades Reinfeldt. Jag kan säga att detta inslag inte alls var av samma kaliber som det om Persson. Här fanns inga nyheter eller skandaler som man grävde fram om Persson. Det handlade mycket om Reinfeldts barnflickor, de skulle ha haft för dålig lön. Nu är det ju så att de fick den lön alla barnflickor får, dessutom fick de tydligen 3500 kr efter mat och husrum. En överraskning för de högt betalda journalisterna men det är få heltidsarbetande människor som har 3500 kr kvar efter att husrum och mat är betalda. Det kanske mest häpnadsväckande var ändå att han anställt en kvinna som fått avslag på sin asylansökan, hon tvingades åka tillbaka till Serbien efter avslaget. Efter 1,5 år så anställer Reinfeldt denna flicka och hon är tillbaka i Sverige. Jag undrar, när hon inte längre vill arbeta som barnflicka, vad händer då? Åker hon tillbaka till Serbien? Får hon stanna p.g.a. lång vistelsetid och kommer att bli ett nummer i arbetslöshetsstatistiken? Jag har svårt att tänka mig att hon arbetar som barnflicka till sin pensionsdag.

onsdag, september 13, 2006

Svensk nomenklatura

I programmet Uppdrag granskning som sändes tisdagen 13 september så granskades Göran Persson. Vi fick en bild uppmålad av Persson som vi sett förut, det var inga nyheter därvidlag. En stor del av programmet handlade om Perssons gods i Sörmland, Persson som god socialdemokrat har plötsligt blivit godsägare, hur går det ihop? Jag menar att vinklingen i programmet var ett misstag. Om nu Persson och Sten har råd att köpa ett gods så kan det inte vara fel av dem att göra det, vad de gör med sina pengar är exklusivt en privatsak. Den intressanta frågan är HUR kan de ha råd med denna gård (som inte är ett riktigt gods)? I slutskedet av programmet började Josefsson komma in på den brännande punkten, nämligen den att den yrkespolitiska eliten i Sverige blivit vår nya adel och vårt nya frälse. De lever långt ifrån den verklighet som deras väljare lever i, de har löner och förmåner vanligt folk endast kan drömma om. Politiker är nu ett karriäryrke med mycket goda ekonomiska och statusmässiga framtidsmöjligheter. I min egen hemkommun ser jag unga människor som går direkt från studier över till politiken, de skolas in i klyschornas värld och har mycket välsmorda munläder. Detta är ett stort hot mot en verklig demokrati.

Det kanske mest intressanta i hela programmet var när Wanja Lundby-Wedin framträdde och ondgjorde sig över de höga direktörslönerna. Wedins tal framför kameran var faktiskt bra, med emfas ondgjorde hon sig över de löner och förmåner som också utbetalas till direktörer inom den offentliga sektorn. Wedin kom med argument som att direktörerna jämför sig med utlandet och de löner som där utbetalas, de säger att ”vi måste ha samma löner här, annars flyttar vi utomland”, varpå Wedins argument var, ”jag har ännu inte sett en enda direktör som flyttat, så låt dem flytta då”. Tyvärr visade sig att Wedin bara är en spelare bland de andra i nomenklaturan. Jag har tidigare skrivit om hennes agerande under kommunals strejk, det var i praktiken Wedin som saboterade denna strejk för att hålla tillbaka de kommunalanställdas löner, inte en fackordförandes uppgift kan man tycka. I tisdagens program visade Josefsson att det i själva verket var Wedin som anställt Anders Sundström som VD i Folksam med ett arvode på nästan 300,000 per månad, med övriga uppdrag så tjänar Sundström omkring 4 miljoner om året. Nomenklaturan håller varandra om ryggen, det skulle blivit ett bättre program om Josefsson inriktat sig på det i stället för att lägga så mycket tid på Perssons kåk. Som avslutningscitat säger Josefsson,

- Det har vuxit fram en elit inom socialdemokratin, folkhemseliten.

tisdag, september 12, 2006

Dagens citat

Av Funebo,

- Är du lika objektiv som jag? Hjälp gärna till att förbättra kvaliteten på artikeln Sverigedemokraterna på Svenska wikipedia.

Tror inte Funebo vet riktigt vad objektiv är för något. Är man själv avhoppad från en organisation eller parti lär det var en omänsklig prestation för alla att vara objektiv i ordets egentliga bemärkelse om denna organisation. Funebo har inte visat sig vara övermänsklig vad gäller detta.

måndag, september 11, 2006

Även du min Fridolin

Fridolin lovade att avgå efter valet nu i höst. Detta för att inte även han skulle bli en karriärpolitiker, en yrkespolitiker som aldrig sysslat med annat än politik. Han ville inte bli ännu en politikerbroiler som tappat kontakten med verkligheten. Detta är väl det enda ställningstagande som man kan respektera Fridolin för. Fridolin har ju aldrig haft ett vanligt jobb, har aldrig mött den verklighet han står och pratar om.

Nu läser vi att han kanske kommer att tacka ja till en ministerpost om detta blir aktuellt efter valet, han säger i SvD,

- Men om man som jag brinner för att förändra världen är det svårt att säga nej rakt av på en sådan fråga.

Är det? Du hade ju med emfas sagt att det får vara nog för dig. Brinner för att förändra världen? Du vet inte hur världen ser ut lille gubbe. Vidare,

- Men jag tror inte det skulle göra ont i mig eller någon annan om jag fortsätter ett tag till, sade Gustav Fridolin.

Jo, definitivt, i mig skulle det göra ont. Mycket skall dock till för nämnda scenario. Först skall vänsterblocket vinna valet på söndag, därefter skall MP komma över 4 % spärren, därefter skall Persson släppa in MP i regeringen, tre negativa händelser.

söndag, september 10, 2006

Vad har hänt med socialdemokraterna?

Billström går ut i DN-debatt och skriver en artikel om den misslyckade integrationspolitiken. Det börjar brännas, valet i Stockholm ser hon ut att förlora, det är en vecka kvar till valdagen.

Annars är ju den misslyckade integrationen inget socialdemokrater frivilligt tar upp till debatt. Det är faktiskt ett nytt grepp, så här säger Billström bl.a,

- Men som bland annat s-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul påpekat måste man också akta sig för skönmålning och förnekelse. Vi har områden med varierande grad av problem. Segregationen existerar och det gör ont i min socialdemokratiska skäl att se att politiken hittills förmått så litet att bryta dess nedärvda mönster.

Läs detta en gång till, "segregationen existerar", så, ett erkännande i alla fall. Sedan tramsar hon på om att "det gör ont i hennes socialdemokratiska skäl", vanligt snömos naturligtvis eftersom sossarna suttit vid makten i 12 år på riksplanet och inte erkänt ett förbannade dugg om den misslyckade integrationen, de har inte gjort något åt den heller.

Vidare skriver Billström,

- De som blir föremål för åtgärderna blir kränkta av att von oben bli betraktade som ett samhällsproblem när vad de vill är att få ett jobb och kunna försörja sig själva. De "svenskar" som bor i förorterna upplever i sin tur sig som förbigångna och bortglömda. De blir förbannade på samhället i allmänhet och politiker i synnerhet.

Jag är helt övertygad om att det är dessa "förbigångna svenskar" som utgör Sverigedemokraternas rekryteringsbas. Sannolikt är en hel del av dem goda social-demokrater som känner sig negligerade. Erfarenheter från Holland visar just att aldrig så välmenande selektiva åtgärder gärna får den här effekten. De är hos de "förbigångna" som Hollands högerextremister haft sin främsta rekryteringsbas.

Tja, förbigångna är ju många svenskar i dessa frågor, riksdag och regering har aldrig frågat dem om flykting och integrationspolitiken, de har aldrig intresserat sig för dem heller, de svenskar som råkar bo i otrygga förorter, mer än att de då och då kan vara bekvämt att kalla dem rasister för att tydliggöra hur fördomsfri och human man är själv och kasta skulden för alla misslyckande vad gäller integrationen på dessa förortssvenskar. Nu närmar sig valet med stormsteg, Billström och andra socialdemokrater har märkt att de riskerar att förlora valet, en del väljare vänder dem ryggen, går till småpartier om de inte bytt block helt enkelt. Något måste göras för att få dessa presumtiva väljare att vända tillbaka, därav Billströms artikel. Tyvärr Billström, det är för sent. Sahlin och andra socialdemokrater har för många gånger kallat dessa förortssvenskar rasister och annat otrevligt, för många tokiga beslut har tagits. Sanningens timme är slagen, och du min kära Billström, du är passé. Ingen orkar höra din gnälliga stämma längre.

Högsby-modern kräver rekordskadestånd

18-årige Abbas Rezai mördades då han var intresserad av den mordåtalades familjens dotter. Sonen i familjen har fällts för modet, det är konstaterat att både pappan och mamman var i lägenheten när Abbas mördades på det mest bestialiska sätt. Abbas blev friterad med kokande olja innan han knivhöggs med 17 stick. Modern i familjen hade dessutom brännskador på händerna. Förvånande nog blev både pappan och mamman frikända. Sonen däremot blev dömd till fyra års sluten ungdomsvård samt livstids utvisning. Det enda föräldrarna protesterat mot är utvisningsdomen.

Nu kräver mamman ett rekordstort skadeståndsbelopp för den tid hon satt häktad. Enligt kvinnans advokat Karl-Olof Wirell beror detta på att kvinnan är analfabet, inte kan tala svenska och att hon varit avskuren från sin familj så länge.

Jaha, så kvinnan, som med all säkerhet är delaktig i mordet, skall möjligen få rekordskadestånd av det svenska folket för att hon är analfabet, ej kunnig i det svenska språket, samt varit avskuren från sin mordiska familj. Svensk immigrationspolitik, integrationspolitik och rättspolitik i sin prydo Jag mår plötsligt illa.