fredag, september 15, 2006

Bloggare som filtrerar obekväma kommentarer

En klar tendens kan märkas, oavsett vad man har för politiska preferenser. Bloggare till vänster filtrerar, censurerar oftare än andra bloggare. Den demokratiska andan verkar brista mer hos Socialdemokrater, framför allt, men även hos V, än hos andra politiska riktningar. Jag håller sällan med liberaler, men de filtrerar i princip aldrig mina kommentarer. De kunde nog undervisa lite mer om demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet på Bommersvik.

Senast så blev jag filtrerad hos Christina Meltin Westerlund. Jag läste noga kommentarsreglerna, sedan påpekade jag att hon själv bröt mot reglerna när hon kallade sina politiska motståndare för ”varbölder” och lite annat i denna artikel om SD. Jag höll även en kort lektion i demokrati för henne. Jag blev mycket riktigt filtrerad. Slutsats, socialdemokratisk demokrati är att man får tycka och uttala sig enligt vad man tycker, bara man tycker som dem. Detta måste betecknas som en helt ny, modern form av demokrati.

7 kommentarer:

vinterbadaren sa...

Är du förvånad? Välkommen till de "demokratiska socialisternas" paradis:-))

Robsten sa...

Ja, jag är faktiskt lite paff att hon filtrerade kommentar som uppfyllde all tänkbar nätetikett utan vidare, helt skoningslöst.

självantändning (fp/lib) sa...

Nu är det ju inte bara vänstern som filtrerar/raderar/censurerar kommentarer. Jag ser naturligtvis fram emot att få höra var jag skulle ha brustit i netikett eller liknande.

Se senaste inlägget på
http://sjalvantandning-fp.blogspot.com/
'Liberal "Censur" hos Louise Persson'

("Censur" inom " " eftersom det naturligtivs inte är censur i en strikt bemärkelse då en blogg inte har någon som helst formell eller annan skyldighet att ta in kommenterar som man inte vill ha. Mer en demokratisk fråga på ett typ etiskt plan. Hon vill inte bli ifrågasatt. Slut.)

Robsten sa...

Nä, det har du rätt i, bloggarna har ingen sådan skyldighet. Sedan är det så att Meltin skriver sin blogg från en officiell S-server, vilket gör att frågan kanske kommer i ett litet annat perspektiv. Jag å min sida har ju sedan all rätt att bli upprörd över den censur jag blir utsatt för, även om bloggaren i fråga inte bryter mot några formella regler. Vapnet man har mot detta okynnescensurerande ärn ju att hänga ut dessa för att därigenom minska deras trovärdighet. Då gäller det ju naturligtvis att de kommentarer man fått censurerade inte brytit mot nätetiketten.

självantändning (fp/lib) sa...

Tack för ditt svar, robsten

"dagens hot mot yttrandefrihet och demokrat"

Jag har ännu inte fått något svar från bloggar.se om varför ALLA de inlägg jag postat under den gångna veckan är borta nu, dagen innan valet.

Om, alltså, om det visar sig så att det är en medveten censur och inget tekniskt missöde, vad är det då "man" inte vill skall synas?

Kan det vara det inlägg som citerade Stockholms fria och hur en fp-aktivist också deltog i ND:s valarbete?

Se vidare bloggen
självantändning (fp/lib)

Med förhoppning om en trevlig valdag!

Robsten sa...

Har du en adress till bloggen?
jag står och delar ut valsedlar, det är tråkigt, tråkigt, jag har huvudvärk och sömnbrist men ser fram emot en väldigt spännande valkväll, fy fan vad spännande.

självantändning (fp/lib) sa...

http://sjalvantandning-fp.blogspot.com/

Jag har själv varit och röstat precis, men det var tunt med utdelare av valsedlar. Jag får väl ta och kolla vilket parti du kan tänkas del ut valsedlar år :-)

Bänkning framför TV:n ikväll även här.