söndag, september 10, 2006

Vad har hänt med socialdemokraterna?

Billström går ut i DN-debatt och skriver en artikel om den misslyckade integrationspolitiken. Det börjar brännas, valet i Stockholm ser hon ut att förlora, det är en vecka kvar till valdagen.

Annars är ju den misslyckade integrationen inget socialdemokrater frivilligt tar upp till debatt. Det är faktiskt ett nytt grepp, så här säger Billström bl.a,

- Men som bland annat s-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul påpekat måste man också akta sig för skönmålning och förnekelse. Vi har områden med varierande grad av problem. Segregationen existerar och det gör ont i min socialdemokratiska skäl att se att politiken hittills förmått så litet att bryta dess nedärvda mönster.

Läs detta en gång till, "segregationen existerar", så, ett erkännande i alla fall. Sedan tramsar hon på om att "det gör ont i hennes socialdemokratiska skäl", vanligt snömos naturligtvis eftersom sossarna suttit vid makten i 12 år på riksplanet och inte erkänt ett förbannade dugg om den misslyckade integrationen, de har inte gjort något åt den heller.

Vidare skriver Billström,

- De som blir föremål för åtgärderna blir kränkta av att von oben bli betraktade som ett samhällsproblem när vad de vill är att få ett jobb och kunna försörja sig själva. De "svenskar" som bor i förorterna upplever i sin tur sig som förbigångna och bortglömda. De blir förbannade på samhället i allmänhet och politiker i synnerhet.

Jag är helt övertygad om att det är dessa "förbigångna svenskar" som utgör Sverigedemokraternas rekryteringsbas. Sannolikt är en hel del av dem goda social-demokrater som känner sig negligerade. Erfarenheter från Holland visar just att aldrig så välmenande selektiva åtgärder gärna får den här effekten. De är hos de "förbigångna" som Hollands högerextremister haft sin främsta rekryteringsbas.

Tja, förbigångna är ju många svenskar i dessa frågor, riksdag och regering har aldrig frågat dem om flykting och integrationspolitiken, de har aldrig intresserat sig för dem heller, de svenskar som råkar bo i otrygga förorter, mer än att de då och då kan vara bekvämt att kalla dem rasister för att tydliggöra hur fördomsfri och human man är själv och kasta skulden för alla misslyckande vad gäller integrationen på dessa förortssvenskar. Nu närmar sig valet med stormsteg, Billström och andra socialdemokrater har märkt att de riskerar att förlora valet, en del väljare vänder dem ryggen, går till småpartier om de inte bytt block helt enkelt. Något måste göras för att få dessa presumtiva väljare att vända tillbaka, därav Billströms artikel. Tyvärr Billström, det är för sent. Sahlin och andra socialdemokrater har för många gånger kallat dessa förortssvenskar rasister och annat otrevligt, för många tokiga beslut har tagits. Sanningens timme är slagen, och du min kära Billström, du är passé. Ingen orkar höra din gnälliga stämma längre.

Inga kommentarer: