lördag, september 16, 2006

En socialdemokratisk påläggskalv av idag

Carl Kangas valaffisch ser vi i vår kommun inför valet. Han är Socialdemokraternas nya kommunala affischnamn, deras "coming man" , han deltar i debatter, är tydligen Barbro Holmbergs sakkunnige, detta måste bero på att han är kompis med Thomas Hartman, politisk sakkunnig och pressman på Migrationsverket.

Kangas sitter förnärvarande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd som 1e V ordförande i kommunen, han sitter som ordinarie ledamot i Botkyrkabyggen och han sitter så klart i kommunalfullmäktige. Detta är en man vi kommer att få höra talas om mycket i framtiden, en, om ni så vill, äkta socialdemokratisk politikerbroiler en framtida medlem i den politiska nomenklaturan.

Kangas är välutbildad, läst ekonomi på universitetet, tagit examen. Kangas har däremot aldrig haft ett fast jobb eller jobbat heltid utanför politiken. Utan tvekan har Kangas skaffat sig de nödvändiga kontakter som är så viktiga för att klättra i den politiska nomenklaturan, han är kompis med Hartman, som är fästman till SSU-basen Sjödin o.s.v.

I Kangas hemkommun kan många intyga Kangas bryska framfart. Enligt en centerpartist så har Kangas ljugit så grovt vid hårda debatter att motdebbatörer har lämnat lokalen, någon stängde enligt uppgift in sig på toaletten efter en sådan debatt inför detta val. Bloggen har själv bevistat debatter med Kangas då han i sann Machiavellisk anda lade beslag på lejonparten av talartiden. Med sitt kroppsspråk lät han publikum förstå vem det egentligen är som bestämmer, Carl är ungefär 25-år. Alla som andades om att den kommun som ligger i Sverigetopp vad gäller flyktingmottagning kanske skulle lugna ner sitt flyktingmottagande en smula kallade han omedelbart rasist och liknande uttryck. Kangas är relativt ung men har redan lärt sig alla metoder hur man stigmatiserar sina politiska motståndare och använder sig av politisk korrekthet för att minska trovärdigheten hos dem. Han är också mycket skicklig att spela på publiken, ge enkla budskap som kvickt appellerar till den lyssnande gruppen, motståndaren kanske inte ens får tid att förklara sig när Kangas argument redan gått hem.

På Kangas hemsida kan vi läsa de fyra viktigaste områdena som han tänker verka för, det är 1) Fler jobb 2) Schysst lya 3) Kul på krogen 4) Skönt sex.

Ja, krav nummer 1 är det väl inte många som säger emot, nu är det ju så att Socialdemokraterna varit i maktposition ett antal år, ansvaret måste ju falla på dem om inte tillräckligt många jobb skapats. Dessutom så har ju Kangas egen kommun, Botkyrka kommun, varit Socialdemokraternas eget protektorat i evinnerliga tider. I Botkyrka har kommunen hyrt in kommunal service, de som arbetar för dessa företag för att ta hand om kommunens skötsel är ofta inhyrda polska arbetare, trots skriande arbetslöshet i kommunen, något är snett här.

Punkt 2. Tja, att alla skall ha tak över huvudet är det ingen heller som säger emot. Återigen, det är Socialdemokraterna som suttit vid ansvaret en lång period nu.

Punkt 3. Här blir det riktigt intressant, kul på krogen. Här skriver Kangas "Det kommer att leda till en mer sund alkoholkultur och en mindre aggressiv krogmiljö i Stockholmsregionen". Men käre Kangas, att du inte skäms. Din kamrat Hartman är fästman till Anna Sjödin, vidare presentation överflödig. Du var med på festen när Sjödin verkligen visade sig vara ett föredöme när det gäller en "mindre aggressiv krogmiljö". Ett gott råd Kangas, snacka med din kompis Sjödin innan du försöker påverka övrig befolkning.

Punkt 4. Skönt sex. Ja här vill Kangas ha lagstadgat samtyckeskrav innan det kan bli något för mannen. Jag är själv emot det, man kan inte avbryta förspelet för att fylla i formulär och få en underskrift, det är lite för mycket sovjetstat. Dessutom, hur skall man bevisa ett samtycke? Men, det luriga Kangas gör är att koppla samtyckeskravet till våldtäkter, det förstår alla att det inte påverkar en presumtiv våldtäktsman, detta med samtycke, en våldtäktsman VILL inte ens ha samtycke många gånger.

Ja, Kangas är utan tvekan en politiker som redan har en fot inne i den politiska nomenklaturan, snart har han båda fötterna där. Bloggen skall med spänning följa denna produkt av ett effektivt Bommersvik till de eftertraktade köttgrytorna i riksdag och kanske regering.

Inga kommentarer: