lördag, mars 10, 2007

Politiskt våld i Sverige i dag?

Politiskt våld är något vi trygga svenskar gärna förknippar med diktaturstater och liknande bananrepubliker. Vi tror inte det kan finnas i det demokratiska Sverige, här råder ju demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Händelsen vid SD:s årsmöte i Alvik, samt en del andra liknande händelser visar att det faktiskt finns här i Sverige, i vårt fina demokratiska land. Det är dags för statsmakterna, de politiska partierna och andra maktfaktorer i samhället att vakna NU! Händelsen i Alvik är klockrent politiskt våld, vad är skillnaden mot allt det politiska våld som svenska yrkespolitiker så gärna fördömer när det händer i utlandet, det får vara slut på dubbelmoralen NU. Ni som tror på yttrandefrihet och demokrati får vara så goda att säga ifrån nu. Det börjar nästan bli accepterat med detta våld, så länge det inte drabbar Centerpartiet. När Centerpartiet blev drabbat av en bråkdel av det våld som SD fått utstå så slog media på stora trumman, gäller bara demokratin och yttrandefriheten de sju riksdagspartierna?

Jag kan lugna alla med att endast en person blev lindrigt skadad under tumultet, han fick ett knytnävsslag under ögat. Själva incidenten var kort men flera äldre damer blev väldigt uppskrämda. De instormande ligisterna skrek "kom an då, kom an då" och ville tydligen slåss av hjärtans lust. En ros till polisen som var på plats mycket snabbt med en stor styrka, inget ont skall sägas om dem för deras resoluta agerande, de agerade föredömligt ur alla synpunkter.

UPPDATERING:

DN har tagit bort sina Twingly-länkar under artikeln som handlar om denna händelse. Man kan undra varför, ville de inte att folk skulle läsa de bloggar och de åsikter som där var presenterade, eller var det något tekniskt strul?

DN

SvD

Andra bloggar om: ,

En Norgehistoria eller en EU-historia?

Ja, det kan man undra, kul var det att läsa denna artikel om hur briljant vår högavlönade EU-personal har formulerat regelboken för flygtrafik. Läs detta och roas eller oroas,

- Det görs undantag från förbudet mot knivar i handbagaget om knivbladet är kortare än sex centimeter — och om kniven inte ska användas till terrorism. Det framgår av EU-reglerna hos norska Luftfartstilsynet, säger flygplatschefen Öystein Östensjö i Haugesund där 18-åringen släpptes ombord.
18-åringens fickkniv har ett tre centimeter långt blad. Och han hade inte heller uppgett för säkerhetskontrollen att han skulle använda sin kniv till något terrordåd.

Jag har en stilla undran, hur många tror dessa EU-tjänstemän kommer att erkänna, "OK då, jag skall använda kniven för att kunna utföra en terrorhandling"?

Andra bloggar om: ,


Googles och CSN

Denna märkliga rubrik föddes när jag läste om två flickor på SvD som nekas studielån då de vill plugga på distans. Den ena flickan heter Cecilia Magnergård och vill studera vid en skola i London som heter "London School of Economics and Political Science". Först tyckte jag synd om flickorna, varför kan de inte få studera det de vill, på samma villkor som alla andra? Sedan läste jag CSN:s svar som går ut på att risken för fusk är alldeles för stor. Jag ändrade då åsikt och håller faktiskt med CSN, det fuskas på alla områden där det är lätt att fuska. Skulle man få läsa vid utländska universitet på distans skulle plötsligt varenda Hells Angels-medlem få en obetvinglig lust att förkovra sig i ämnen man aldrig skulle kunna föreställa sig att dessa grovhuggna män skulle kunna intressera sig för.

Som av en händelse googlade jag lite på Cecilia Magnegård, jag fick då fram att hon har en styvmamma som råkar heta Ebba Lindsö, hon var alltså ordförande för arbetsgivarföreningen, eller svenskt näringsliv som det numera heter. Lindsö hade en månadslön på 295,000 i månaden när hon satt på ordförandeposten. Plötsligt har jag lite svårare att tycka synd om Magnegård. Jag vet att alla, även styvdöttrar till högt uppsatta inom svenskt näringsliv måste få studera på samma villkor som alla andra, självklart är det så. Dessutom så är det inte säkert att Magnegård vill leva på sin styvmamma. Förresten Cecilias pappa, Roger Magnegård är journalist, han har dessutom jobbat på SvD, samma tidning som denna artikel var skriven i, hmmm……. Sverige är ett litet land, maktens representanter verkar känna varandra på långt eller kort håll. Man har kontakter lite varstans, får in en insändare lite här och där, man känner ju den redaktören och är på långt håll släkt med den eller den personen i tidningens styrelse, allt kan liknas vid ett spindelnät där det alltid finns en tråd att dra i. Allt detta har blivit lite svårare nu när Googles och Internet härskar. Jag kan sätta en slant på att Magnegård under sin tid på SvD skrev artiklar om det utbredda fusket med våra transfereringssystem, han var något av en hök har jag hört sägas. Nu gäller det att förhindra fusket med våra studiemedel Roger, därför får din dotter inget studielån för distansstudier utomlands.


Andra bloggar om: ,

fredag, mars 09, 2007

Operationen mot byn Boka

Svenska politiker vill gärna "vara med i det internationella gänget", en förutsättning är att vi deltar i internationella militära operationer och har trupper avsedda för detta. Det ger en del pluspoäng i internationella sammanhang, man får sannolikt lite varmare klappar på axeln av Blair när man träffas på något möte. Samtidigt har vi avvecklat vårt nationella försvar för att spara pengar, det viktiga verkar vara de internationella kontakterna.

Nu har vi en liten styrka i Afghanistan, den är effektiv och välutbildad. För ett tag sedan råkade svenskarna ut för ett attentat där två svenskar omkom, ett pris vi får betala. Nu har det kommit uppgifter från "Kalla Faktaredaktionen" om att svenskarna deltagit i en aktion mot byn Boka. Det anses som normalt att delta i operationer naturligtvis, men i SvD står det,

- När operationen var utförd efter två timmars stridigheter rapporterade Bengt Sandstöm till staben att "main target down"- målet för operationen var likviderat.

Det anses som något märkligt och uppseendeväckande att den svenska truppen slog ut en terrorist och maffialedare. Svenska trupper skall tydligen bara åka omkring med det snygga FN-emblemet och visa upp sig. Det finns en viktig poäng till i denna historia, det finns en koppling till det attentat där två svenska soldater dog till den kommendant som var målet för operationen, denna kommendant misstänktes för att ligga bakom attentatet. Detta gör den svenska pacifistiska hållningen obegriplig. Skulle det vara något fel i att slå ut den man som låg bakom ett attentat där två svenskar dog och två till sårades allvarligt? Vi pratar alltså om Afghanistan, ett i princip laglöst land där starkaste grupp har makten och gör som den vill, där ett människoliv väger mycket lätt. Vad menar svensk media och Kalla Fakta att man skulle göra, försöka ta fast mannen (som aldrig någonsin skulle ha låtit sig fångas levande) ge honom asyl i Sverige för att därefter ställa honom tillrätta. I nästa steg skulle rätten inte ha bevis att fälla honom dessutom.

Vi i Sverige har varit förskonade från krig och terrorattentat av betydelse under en mycket lång tid. Det är mycket bra men priset för detta är tydligen en naivitet och ankdammsmentalitet som kan upplevas som oerhört påfrestande. Det finns en värld där ut där man inte bryr sig om vad svenska socialstyrelsen rekommenderar och där man för länge sedan spolat ner den svenska "ickevåldsprincipen" på toaletten.

Andra bloggar om:

onsdag, mars 07, 2007

Diskrimineringshysterin fortsätter

Två muslimska kvinnor blev ombedda att i en simhall bära lämplig klädsel för livräddning av deras icke simkunniga barn som badade i simhallen. Den ena kvinnan vägrade att byta från långärmad tröja till kortärmad. Kvinnan blev alltså INTE ombedd att ta av sig slöjan. Den andra kvinnan hänvisade till sin man och blev därmed inte ombedd att lämna lokalen. Varför den kvinna som inte blev ombedd att lämna lokalen anmält badhuset för diskriminering är en gåta, på vilket sätt har hon blivit diskriminerad? Den andra kvinnan vägrade alltså att byta om till kortärmad tröja. Vad jag vet finns det inget i religionen som påbjuder långärmad tröja. Går man med sitt barn till ett badhus med sitt icke simkunniga barn så måste man vara beredd på att åtminstone ha kortärmad tröja. Det luktar lång väg om detta fall. Kan det vara så att kvinnan vägrade byta tröja för att vinna ett diskrimineringsmål och kapa hem ett rejält skadestånd? Den nya diskrimineringsombudsmannen, Katri Linna är nästan värre än den förra, Linna har gjort sig känd som att tycka att princip allt är diskriminering. Nu tyckte tingsrätten att denna diskrimineringshysteri gått lite väl långt och friade badet. Det var väl omöjligt att göra något annat sedan flera vittnen trätt fram och berättat att flera personer blivit ombedda att byta om på samma sätt som de två muslimerna. Det viktiga är de signaler som samhället givit och som gjort det tänkbart att ens driva ett mål som detta. I den bästa av världar skulle de två muslimska kvinnorna inte ens funderat på att anmäla badet utan snällt bytt klädsel eller lämnat badet med sina barn. De två muslimska kvinnorna känner sig helt följdriktigt djupt kränkta enligt SvD. Enligt DN så säger den ena kvinnan så här,

- Jag är besviken över den här domen, jag har varit här i 33 år och nu ser det ut som det tar kanske 40 år till innan muslimska kvinnor accepteras. Jag kände mig kränkt den gången i Kärrabadet, men det här är ett steg värre än så, säger Houda Morabet.

Ja, nästa steg är väl att dessa kvinnor blir kränkta om vi inte inför sharialagar. De blir alltså kränkta när badet kräver att de skall vara klädda för att rädda sina barns liv, ett krav som vilar exakt lika mycket på alla som tar sina barn till badet. Inte nog med detta, de anmäler badet för diskriminering och får DO med sig. Hur långt har den politiska korrektheten gått i vårt land? Det är hög tid att vända på den politiska skutan nu.

Andra bloggar om: ,


tisdag, mars 06, 2007

Information återigen

Efter att en del kommunalpampar gått ut i pressen och kritiserat koncentrationen av flyktingar till några få kommuner i landet och att det börjar bli alltmer uppenbart att vissa väldigt rika kommuner inte kommer att frivilligt ta emot några flyktingar så har debatten om tvångsåtgärder blossat upp. Tvångsåtgärder som bl.a. innebär att den s.k. ebo-lagen slopas och att tvinga kommuner att ta emot flyktingar. Sabuni har deklarerat i sann liberal anda att det aldrig kommer att bli fråga om tvångsåtgärder varken mot flyktingarna eller kommuner. I stället propagerar bl.a. Tobias Billström i en artikel i SvD för att ökad information skall få flyktingar att sprida sig över landet. Detta är ett välbekant knep, vill man inte ta itu med ett problem så säger man att i stället för att ändra diverse regler skall man satsa på information. Alla vet att detta inte kommer att ha någon effekt, inklusive den person som för fram idén, men det verkar som att man försöker göra någonting, dessutom ligger det i tidsandan att informera i stället för att införa tvångsåtgärder, så upplägget blir svårt att kritisera. Att det skulle vara brist på information som gör att flyktingar klumpar ihop sig i vissa förorter som alltmer ter sig som ghetton är det i princip ingen som verkligen tror. Man kan däremot skjuta upp otrevliga beslut ett antal år, allt emedan problemen blir allt värre. Vad jag inte förstår är att kommuner som Malmö, Botkyrka och Södertälje helt enkelt vägrar att ta emot en enda flykting till, det skulle sätta strålkastarljuset på problemen på ett helt annat sätt.

Värsta exemplet på total naivitet är när centerpartisten Federley uttalar sig i samma artikel, han skriver,

- Kommunerna är ju självständiga delar av Sverige - vi vill att de ska ta sitt ansvar självmant och med glädje. Om vi tvingar på kommuner där Sverigedemokraterna har 23 procents väljarstöd att ta emot fler flyktingar, då blir det inte bra,

Man tar sig för pannan! Är du så dum i huvudet Federley så du inbillar dig att det beror på någon slags glädje att förorter som Ronna i Södertälje och Rosengård i Malmö tvingas ta emot ännu fler flyktingar? Skall Sveriges rikaste kommuner slippa ta emot flyktingar för att de inte känner "glädje" inför denna smutsiga hantering? Ingen känner glädje över denna flyktingvåg, inte ens de mest politiskt korrekta gör det längre, fast de döljer sina känslor naturligtvis. Och till sist Federley, kommuner där SD redan har 23 % av väljarstödet är kommuner som redan tvingats ta emot enorma mängder flyktingar, de kommuner som hållit sig undan i denna, nästan människohandelsliknande verksamhet, har mycket lågt stöd för SD.

Andra bloggar om:

måndag, mars 05, 2007

Avvisningen av Egypterna

Bodström kritiseras hårt av många debattörer och förmenta proffstyckare. De tycker att Bodström svamlar och pratar smörja när han försvarar avvisningen av de två egypterna misstänka för inblandning i terrorism. De två egypterna har ju inte blivit dömda eller överbevisade i domstol, alltså är de oskyldiga resonerar de. Så fungerar rättsystemet för svenska medborgare, så fungerar det dock INTE med utländska medborgare. Är man misstänkt för terrorbrott eller att man samarbetar med en terrororganisation så räcker det för utvisning enligt vårt regelverk vi har i dag. Skulle man kunna bevisa detta så blir det ju självklart ingen utvisning utan i stället rättegång med fängelsedomar, men enbart misstankar räcker alltså för avvisning, detta helt enligt de regler vi har i dag.

Vi svenskar har ju ofta betraktas som oerhört naiva, med all rätt. Nu var för en gångs skull regeringen inte sedvanligt naiv. Vad händer då? Jo då reagerar vår liberala nomenklatura med ryggmärgen naturligtvis, så här brukar ju inte vi göra i vårt land. Nä, precis, vi brukar ju ligga i topp när det gäller naivitet och enbart reagera när bevisen är så manifesta att en blind kan se dem.

Andra bloggar om: