måndag, mars 05, 2007

Avvisningen av Egypterna

Bodström kritiseras hårt av många debattörer och förmenta proffstyckare. De tycker att Bodström svamlar och pratar smörja när han försvarar avvisningen av de två egypterna misstänka för inblandning i terrorism. De två egypterna har ju inte blivit dömda eller överbevisade i domstol, alltså är de oskyldiga resonerar de. Så fungerar rättsystemet för svenska medborgare, så fungerar det dock INTE med utländska medborgare. Är man misstänkt för terrorbrott eller att man samarbetar med en terrororganisation så räcker det för utvisning enligt vårt regelverk vi har i dag. Skulle man kunna bevisa detta så blir det ju självklart ingen utvisning utan i stället rättegång med fängelsedomar, men enbart misstankar räcker alltså för avvisning, detta helt enligt de regler vi har i dag.

Vi svenskar har ju ofta betraktas som oerhört naiva, med all rätt. Nu var för en gångs skull regeringen inte sedvanligt naiv. Vad händer då? Jo då reagerar vår liberala nomenklatura med ryggmärgen naturligtvis, så här brukar ju inte vi göra i vårt land. Nä, precis, vi brukar ju ligga i topp när det gäller naivitet och enbart reagera när bevisen är så manifesta att en blind kan se dem.

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Rune sa...

Nej, det kan ju inte tillhöra de mänskliga rättigheterna för en utlänning att ha rätt att vistas i Sverige.
Liksom det omvänt inte finns någon rätt för oss svenskar att vistas i något annat land, exempelvis Egypten, som ju kan vägra oss vistelse i landet på rätt så diffusa grunder.

Calle sa...

Tack. Skönt att det finns några med vett. Håller med till fullo. Trodde jag aldrig skulle behöva säga så om en moderat migrationsminister, men T. Billström är en ryggradslös katastrof. Det blir SD för mig nästa val. Så här blåst, som den politiska eliten uppenbarligen är, får man inte vara om man vill styra ett land.

Robsten sa...

Det värsta är väl att Billström inte förstår de regler som regeringen handlade efter, eller så låtsades han inte förstå dem.