lördag, mars 10, 2007

Politiskt våld i Sverige i dag?

Politiskt våld är något vi trygga svenskar gärna förknippar med diktaturstater och liknande bananrepubliker. Vi tror inte det kan finnas i det demokratiska Sverige, här råder ju demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Händelsen vid SD:s årsmöte i Alvik, samt en del andra liknande händelser visar att det faktiskt finns här i Sverige, i vårt fina demokratiska land. Det är dags för statsmakterna, de politiska partierna och andra maktfaktorer i samhället att vakna NU! Händelsen i Alvik är klockrent politiskt våld, vad är skillnaden mot allt det politiska våld som svenska yrkespolitiker så gärna fördömer när det händer i utlandet, det får vara slut på dubbelmoralen NU. Ni som tror på yttrandefrihet och demokrati får vara så goda att säga ifrån nu. Det börjar nästan bli accepterat med detta våld, så länge det inte drabbar Centerpartiet. När Centerpartiet blev drabbat av en bråkdel av det våld som SD fått utstå så slog media på stora trumman, gäller bara demokratin och yttrandefriheten de sju riksdagspartierna?

Jag kan lugna alla med att endast en person blev lindrigt skadad under tumultet, han fick ett knytnävsslag under ögat. Själva incidenten var kort men flera äldre damer blev väldigt uppskrämda. De instormande ligisterna skrek "kom an då, kom an då" och ville tydligen slåss av hjärtans lust. En ros till polisen som var på plats mycket snabbt med en stor styrka, inget ont skall sägas om dem för deras resoluta agerande, de agerade föredömligt ur alla synpunkter.

UPPDATERING:

DN har tagit bort sina Twingly-länkar under artikeln som handlar om denna händelse. Man kan undra varför, ville de inte att folk skulle läsa de bloggar och de åsikter som där var presenterade, eller var det något tekniskt strul?

DN

SvD

Andra bloggar om: ,

8 kommentarer:

Rune sa...

Vad hände i Alvik? Och när?

Robsten sa...

OK. Min artikel var lite väl kortfattad, ber om ursäkt för det. SD hade årsmöte, kl. 16:30 rusar några ligister in och sprutar med en brandsläckare samt slår ner en person som stod och talade. Bredvid satt tydligen gamla tanter på 60-65 år (man nämner förvisso aldrig en dams ålder).

Robban sa...

En attack av extremister kan knappast beskrivas "Brak pa sd mote" som SvD skriver i rubriken. Tidningarnas skonskrivning av verkligheten vilseleder lasarna. Media borde be om ursakt for sin vinkling av nyheter. Det ar knappast pressfrihet om man maste vanda sej till bloggare for att fa reda pa sanningen.

Robsten sa...

Det är den verklighet vi lever i Robban. Jag är säker på att åtminstone någon som bevistade mötet läser denna blogg och kan fylla på med fakta.

jinge sa...

Jag tycker att ni Sverigedemokrater bara är föör patetiska. En liten rasistisk sekt får väl finna sig i att folk reagerar?

Robsten sa...

Men när någon får tag på ditt hemliga telefonnummer blir det ett jääävla liv. Du får väl finna dig i att folk reagerar?

Johan sa...

Härligt att se att Vänstern tycker att man får "acceptera" reaktioner. Som du sa Robsten, så får du jinge också "acceptera" om någon "reagerar" mot dig någon gång...eller?

Vidare ang Twingly; SvD censuerar aktivt så att bloggar ej id eras tycke inte kommer med.

Robsten sa...

Jasså! Jag antog att det var DN som låg i framkant även här, att scensurera blogglänkar.