tisdag, mars 06, 2007

Information återigen

Efter att en del kommunalpampar gått ut i pressen och kritiserat koncentrationen av flyktingar till några få kommuner i landet och att det börjar bli alltmer uppenbart att vissa väldigt rika kommuner inte kommer att frivilligt ta emot några flyktingar så har debatten om tvångsåtgärder blossat upp. Tvångsåtgärder som bl.a. innebär att den s.k. ebo-lagen slopas och att tvinga kommuner att ta emot flyktingar. Sabuni har deklarerat i sann liberal anda att det aldrig kommer att bli fråga om tvångsåtgärder varken mot flyktingarna eller kommuner. I stället propagerar bl.a. Tobias Billström i en artikel i SvD för att ökad information skall få flyktingar att sprida sig över landet. Detta är ett välbekant knep, vill man inte ta itu med ett problem så säger man att i stället för att ändra diverse regler skall man satsa på information. Alla vet att detta inte kommer att ha någon effekt, inklusive den person som för fram idén, men det verkar som att man försöker göra någonting, dessutom ligger det i tidsandan att informera i stället för att införa tvångsåtgärder, så upplägget blir svårt att kritisera. Att det skulle vara brist på information som gör att flyktingar klumpar ihop sig i vissa förorter som alltmer ter sig som ghetton är det i princip ingen som verkligen tror. Man kan däremot skjuta upp otrevliga beslut ett antal år, allt emedan problemen blir allt värre. Vad jag inte förstår är att kommuner som Malmö, Botkyrka och Södertälje helt enkelt vägrar att ta emot en enda flykting till, det skulle sätta strålkastarljuset på problemen på ett helt annat sätt.

Värsta exemplet på total naivitet är när centerpartisten Federley uttalar sig i samma artikel, han skriver,

- Kommunerna är ju självständiga delar av Sverige - vi vill att de ska ta sitt ansvar självmant och med glädje. Om vi tvingar på kommuner där Sverigedemokraterna har 23 procents väljarstöd att ta emot fler flyktingar, då blir det inte bra,

Man tar sig för pannan! Är du så dum i huvudet Federley så du inbillar dig att det beror på någon slags glädje att förorter som Ronna i Södertälje och Rosengård i Malmö tvingas ta emot ännu fler flyktingar? Skall Sveriges rikaste kommuner slippa ta emot flyktingar för att de inte känner "glädje" inför denna smutsiga hantering? Ingen känner glädje över denna flyktingvåg, inte ens de mest politiskt korrekta gör det längre, fast de döljer sina känslor naturligtvis. Och till sist Federley, kommuner där SD redan har 23 % av väljarstödet är kommuner som redan tvingats ta emot enorma mängder flyktingar, de kommuner som hållit sig undan i denna, nästan människohandelsliknande verksamhet, har mycket lågt stöd för SD.

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

izze sa...

Tycker att alla glatt borde ta emot flyktingar. Alla har vi ju fått lära oss vilken plusaffär och tillgång invandrare är? Förstår inte vad problemet är? Rasister?

Anonym sa...

Eey len , alla brouchor måste komma hit , flera pass ska ha.
Sociala Betala.

Jorma sa...

Skulle vilja se dom som firar utav glädje för att det kommit fler kolonisatörer till deras kommun.

Robsten sa...

Jepp! Federley har blivit kryssad in i riksdagen, antingen är jag en idiot eller så finns det en mängd idioter som tydligen kryssat i honom. Han är så naiv så man baxnar, han sitter alltså i riksdagen med en riksdagslön och bestämmer över oss, är det inte underbart.