lördag, november 18, 2006

Reinfeldt bekänner färg

Många bloggare har redan tagit upp det, Reinfeldts uttalande vid ett besök i Södertäljeförorten Ronna. Reinfeldt lär ha sagt "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån". Så bra då, Ronna är annars känd för att invandrargrupper skjutit mot en polisstation med automatvapen, enbart för att de inte gillar att polisen försöker upprätta någon slags ordning, vid samma tillfälle sprang en pojke fram och sparkade en flicka när hon stod och pratade med poliser! Ja, ni läste rätt, flickan blev sparkad när hon stod och talade med ordningsmakten. Vad tycker Reinfeldt om allt detta? Höjden av finkultur?

Så här står det i DN angående statsministerns besök,

"Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna har vardera två mandat i kommunfullmäktige, men statsministern undvek att tala om de partierna.

- De är inte sanningsbärare, det är inte de som talar om utanförskapet. Det ska vi som folkvalda göra, det är vi som ska lära, prata och vara närvarande."

Ha, ha, ha, där förlorade du all trovärdighet för all framtid Reinfeldt, är du "sanningsbärare" i dessa frågor? Du som bor i Täby och aldrig satt din fot i områden som Ronna innan du blev statsminister. Skall du tala om utanförskap Reinfeldt, med din lön, din bostadsort och som statsminister? På tal om utanförskap så får det en extra klang nu när vissa partier utanför riksdagen blivit behandlade som om de vore klubbar för pedofiler, men som sagt, Reinfeldt har option på att prata om utanförskap, han skall "lära, prata och vara närvarande”. Nu är det så att många människor är "närvarande" hela tiden, antingen de vill eller inte. På tal om folkvalda så är ju sannolikt alla som sitter i kommunfullmäktiga folkvalda, en freudiansk felsägning eller vad?

Skall vi titta lite i Reinfeldts hemtrakter så kan vi se hur de som s.a.s. inte är "närvarande" röstar. I valkretsen "Danderyd 15" (Djursholm) så röstade 95.81 % på Alliansen, övriga partier fick 0.43 % av rösterna, dessa 0.43 % motsvarar 4 personer, av dessa fyra personer så röstade 2 stycken på F!, 1 person röstade på ett parti som heter "Enhet", 1 person röstade på SPI. Alltså ingen person röstade på de partier som Reinfeldt kallar främlingsfientliga. Är det någon som tror att man i detta område är "närvarande", att man vet vad utanförskap är? Det är i detta område Reinfeldt har sitt starkaste stöd.

tisdag, november 14, 2006

Blandade signaler från Alliansen

Det kommer blandade signaler från de olika representanterna från Alliansen. Maud Olofsson har gjort uttalanden som närmast tyder på en ännu liberalare immigrationspolitik och flyktingpolitik. Migrationsminister Tobias Billström ger i en intervju i Sydsvenskan delvis andra signaler. Billström säger bl.a. att Sverige är det enda landet i Europa som märker av ökande flyktingströmmar, detta är den tillfälliga asyllagens "förtjänst" påpekar Billström. Han är också oroad över flyktingströmmen från Irak och menar att detta är en direkt effekt av den tillfälliga asyllagen, Billström säger,

Människor har tyvärr fått intrycket att det är lättare att få asyl i Sverige, trots att vi inte har en annan syn på skyddsgrunderna. Därför vill jag skicka ut en tydlig signal om att vi har exakt samma lagstiftning som vi hade tidigare. Och vi kommer inte att göra avkall på detta. Vi kommer inte så länge som jag är migrationsminister att utfärda några generella amnestier eller tillfälliga asyllagstiftningar.

Ord och inga visor från vår nye migrationsminister, bäva månde Maud Olofsson som verkar ha en helt annan inriktning på sin politik, en första spricka inom Alliansen? Eller var Olofssons högstämda tal enbart något slags omvänt valfläsk, sannolikt vill en minoritet av svenska folket ha en ännu generösare flyktingpolitik, Olofsson är ju känd för sin märkliga politiska krumbukter och kovändningar.

Det står i Sydsvenskan att regeringen vill minska antalet fall som får uppehållstillstånd p.g.a. humanitära skäl, Billström säger,

Många människor som hör uttrycket humanitära skäl tycker att det låter jättebra. Men det innebär egentligen att människor som har suttit fast i asylprocessen i flera år eller många år släpps in för att de är i ett sådant tillstånd fysiskt och psykiskt att de inte kan avvisas. Det måste vi bort från.

Här kan man bara hålla med. Synd bara att det skall gå så lång tid innan det mest självklara uppenbarar sig för våra kompetenta politiker. De borgerliga har ju faktiskt även de haft makten förut utan att åtgärda detta problem, tvärtom, de har när tillfälle givits kritiserat den Socialdemokratiska regering för att vara inhuman, de har således själva bidragit till det politiska klimat som omöjliggjort en reformering av en vansinnig politik.

Billström vill även förkorta handläggningstiderna kraftigt, han drar den korrekta slutsatsen att detta inte går om inte flyktingströmmen minskar. Billström vill även tillåta DNA-prov på asylsökande och deras barn för att göra något åt det ytterst osmakliga geschäft som asylcirkusen blivit, de som vill ha asyl tar med sig vilka barn som helst för att öka sina chanser att få asyl. Att de asylsökande sedan lämnar dessa lånebarn vind för våg gör hela hanteringen i princip grovt kriminell.