tisdag, november 14, 2006

Blandade signaler från Alliansen

Det kommer blandade signaler från de olika representanterna från Alliansen. Maud Olofsson har gjort uttalanden som närmast tyder på en ännu liberalare immigrationspolitik och flyktingpolitik. Migrationsminister Tobias Billström ger i en intervju i Sydsvenskan delvis andra signaler. Billström säger bl.a. att Sverige är det enda landet i Europa som märker av ökande flyktingströmmar, detta är den tillfälliga asyllagens "förtjänst" påpekar Billström. Han är också oroad över flyktingströmmen från Irak och menar att detta är en direkt effekt av den tillfälliga asyllagen, Billström säger,

Människor har tyvärr fått intrycket att det är lättare att få asyl i Sverige, trots att vi inte har en annan syn på skyddsgrunderna. Därför vill jag skicka ut en tydlig signal om att vi har exakt samma lagstiftning som vi hade tidigare. Och vi kommer inte att göra avkall på detta. Vi kommer inte så länge som jag är migrationsminister att utfärda några generella amnestier eller tillfälliga asyllagstiftningar.

Ord och inga visor från vår nye migrationsminister, bäva månde Maud Olofsson som verkar ha en helt annan inriktning på sin politik, en första spricka inom Alliansen? Eller var Olofssons högstämda tal enbart något slags omvänt valfläsk, sannolikt vill en minoritet av svenska folket ha en ännu generösare flyktingpolitik, Olofsson är ju känd för sin märkliga politiska krumbukter och kovändningar.

Det står i Sydsvenskan att regeringen vill minska antalet fall som får uppehållstillstånd p.g.a. humanitära skäl, Billström säger,

Många människor som hör uttrycket humanitära skäl tycker att det låter jättebra. Men det innebär egentligen att människor som har suttit fast i asylprocessen i flera år eller många år släpps in för att de är i ett sådant tillstånd fysiskt och psykiskt att de inte kan avvisas. Det måste vi bort från.

Här kan man bara hålla med. Synd bara att det skall gå så lång tid innan det mest självklara uppenbarar sig för våra kompetenta politiker. De borgerliga har ju faktiskt även de haft makten förut utan att åtgärda detta problem, tvärtom, de har när tillfälle givits kritiserat den Socialdemokratiska regering för att vara inhuman, de har således själva bidragit till det politiska klimat som omöjliggjort en reformering av en vansinnig politik.

Billström vill även förkorta handläggningstiderna kraftigt, han drar den korrekta slutsatsen att detta inte går om inte flyktingströmmen minskar. Billström vill även tillåta DNA-prov på asylsökande och deras barn för att göra något åt det ytterst osmakliga geschäft som asylcirkusen blivit, de som vill ha asyl tar med sig vilka barn som helst för att öka sina chanser att få asyl. Att de asylsökande sedan lämnar dessa lånebarn vind för våg gör hela hanteringen i princip grovt kriminell.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Den kanske tydligaste signalen gav statsminister Reinfeldt idag när han besökte Ronna och uttalade orden:

"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."

Själv bor Reinfeldt i trygga Täby. Tala om hyckleri.

Anonym sa...

Weine: Ja, det är väl sådana uttal som enligt moderater kan räknas som argument och fakta mot "främlingsfientliga" om/när de skall "ta debatten" som de talar så mycket om men aldrig gör.

Blogsten: Har du några kunskaper om källor som relaterar hög brottslighet med minskad anmälningsbenägenhet? Vilket borde vara en naturlig konsekvens där kriminalitet är utbrett, organiserat och starkt.

Så mycket det har tjatats om detta mystiska fenomen kallad "ökad anmälningsbenägenhet" som svar på allt elände, borde det väl någonstans finnas någon vettig människa inom någon fakultet som åtminsone har ifrågasatt detta PK-mantra som hypotes?

/ Sven

Robsten sa...

Nej, tyvärr, jag har ingen sådan källa, kanske inte finns någon sådan källa heller. Universiteten är ju politiskt styrda och alla måste anpassa sig efter rådande dogmer.

Anonym sa...

OK, tack för svaret. Det borde i alla fall finnas någonting utomlands som berör denna korrelation.

Just folks benägenhet att anmäla och i vilken utsträckning måste höra till grunddata för kriminalstatistik.

Så mycket PK folk och bluffmakare som Sarnecki, tjatar om sin variant på anmälningsbenägenhet, är det i varje fall något de väger in som påverkande faktor.

/ Sven

Anonym sa...

Här är debatten i alla fall Blogsten. Vad tror du signaturen "M" kan vara för någon?

http://hd.se/diskutera/2006/11/09/trendbrott-i-brottsstatatistiken/1/

/Sven

Robsten sa...

Tror han är lågutbildad (sätter punkt i sitt första inlägg som ingen högutbildad skulle göra) och förmodligen ingen representant för kommunen i alla fall, bara en som kanske är politisk korrekt och röstat på sin fars parti hela livet och svalt värderingarna. När man debatterar med personer typ denna så skall man vara vänlig, trevlig och bara försöka med gångbara argument hela tiden utan att på något sätt misskreditera den man debatterar med, det är ju inte för honom man skriver egentligen, utan alla de människor som läser hela debatten. Det var ingen kritik utan bara något man alltid skall hålla i minnet framöver för att försöka påverka opinionen maximalt;-)

Anonym sa...

Hej igen Robsten,

Du får gärna kritisera, jag är inte känslig. Jag har inte någon politisk erfarenhet alls. Försöker bara argumentera för det jag tror på rakt av. Vet att du och jag är på samma sida. Jag vet inte bara hur jag skall göra. Min taktik är att försöka ge mig in i debatter där PK typer regerar.

Kom gärna med tips och kritik. Jag är inte känslig.

/ Sven

Robsten sa...

Ja, det är väl bra Sven, jag har ingen kritik att komma med, stå på dig och fortsätt som du gör. De små tips jag kom med har i alla fall visat sig fungera bra för mig, de gånger en debatt gått åt helvete har jag brytit mot mina egna regler (har ett något häftigt humör som gör att jag ibland avfyrar en del ogenomtänkta salvor).