lördag, november 18, 2006

Reinfeldt bekänner färg

Många bloggare har redan tagit upp det, Reinfeldts uttalande vid ett besök i Södertäljeförorten Ronna. Reinfeldt lär ha sagt "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån". Så bra då, Ronna är annars känd för att invandrargrupper skjutit mot en polisstation med automatvapen, enbart för att de inte gillar att polisen försöker upprätta någon slags ordning, vid samma tillfälle sprang en pojke fram och sparkade en flicka när hon stod och pratade med poliser! Ja, ni läste rätt, flickan blev sparkad när hon stod och talade med ordningsmakten. Vad tycker Reinfeldt om allt detta? Höjden av finkultur?

Så här står det i DN angående statsministerns besök,

"Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna har vardera två mandat i kommunfullmäktige, men statsministern undvek att tala om de partierna.

- De är inte sanningsbärare, det är inte de som talar om utanförskapet. Det ska vi som folkvalda göra, det är vi som ska lära, prata och vara närvarande."

Ha, ha, ha, där förlorade du all trovärdighet för all framtid Reinfeldt, är du "sanningsbärare" i dessa frågor? Du som bor i Täby och aldrig satt din fot i områden som Ronna innan du blev statsminister. Skall du tala om utanförskap Reinfeldt, med din lön, din bostadsort och som statsminister? På tal om utanförskap så får det en extra klang nu när vissa partier utanför riksdagen blivit behandlade som om de vore klubbar för pedofiler, men som sagt, Reinfeldt har option på att prata om utanförskap, han skall "lära, prata och vara närvarande”. Nu är det så att många människor är "närvarande" hela tiden, antingen de vill eller inte. På tal om folkvalda så är ju sannolikt alla som sitter i kommunfullmäktiga folkvalda, en freudiansk felsägning eller vad?

Skall vi titta lite i Reinfeldts hemtrakter så kan vi se hur de som s.a.s. inte är "närvarande" röstar. I valkretsen "Danderyd 15" (Djursholm) så röstade 95.81 % på Alliansen, övriga partier fick 0.43 % av rösterna, dessa 0.43 % motsvarar 4 personer, av dessa fyra personer så röstade 2 stycken på F!, 1 person röstade på ett parti som heter "Enhet", 1 person röstade på SPI. Alltså ingen person röstade på de partier som Reinfeldt kallar främlingsfientliga. Är det någon som tror att man i detta område är "närvarande", att man vet vad utanförskap är? Det är i detta område Reinfeldt har sitt starkaste stöd.

Inga kommentarer: