lördag, februari 18, 2006

Vad gjorde Danielsson under tsunamin?

På Mikael Winterkvists blogg kan vi läsa en intressant artikel om Danielsson och hans görande under tsunamin och hans resturangbesök som har en personlig karaktär, som ändå betalats av skattebetalarna. Har Danielsson gått på krogen och käkat gåslever med sin älskarinna, betalat kalaset med våra skattepengar? Läs på Winterkvists blogg

"Mitt i Botkyrka" förnekar sig inte

Får hem tidningen "Mitt i Botkyrka-Salem". På första sidan står det med fet braskande text, "Ingen vill köpa danskt halalkött". Under den braskande rubriken står det hur butiker märkt av vreden över Kuhammedteckningarna. På sidan 4 som helt ägnas åt den aktuella affären intervjuas en imam, han vädjar om "tålamod" med dem som publicerat muhammedteckningarna. Vi sekulariserade/kristna har visat islamisterna ganska stort tålamod när det gäller hedersrelaterade brott bl.a. så det borde nog vara på sin plats. Imamen manar till lugn och förordar i stället bojkott av danska varor!! Läste jag rätt? En lokal svensk tidning låter en imam träda fram och mana till bojkott av danska varor? Till imamens försvar skall sägas att han noga poängterar att detta inte skall överdrivas, han påtalar dock att många muslimer blivit kränkta.
Imamen nämner också att politiska krafter utnyttjat denna affär för sina egna politiska syften. Däremot riktar sig vreden över publiceringarna mot hela Danmark som nation, imamen säger: -" Alla är emot Danmark i dag, vi upplever det som om danska regeringen stöttat det här.
Om bojkotten säger imamen, -"De förlorar massor av pengar och allt handlar om pengar, om man stoppar inföldet så förstår de att de gjort fel".
Hmmm.....Om vi skall få de arabiska regeringarna att de gjort fel skall vi alltså stoppa "inflödet".

fredag, februari 17, 2006

Lite OS-reflektioner

Tittat ganska lite på OS denna gång. Har alltid varit intresserad naturligtvis, nu har man dock häcken full, till skillnad från när man var lite yngre. Slötittade på curling för damer. Jag är ingen feminist, snarare antifeminist. Men i sporten curling fattar jag inte varför man har en dam och en herrklass, är herrarnas stenar tyngre eller vad? Fattar egentligen inte hur man kunnat gjort detta till en OS-sport överhuvudtaget i.o.f.s. Sverige slog U.S.A i en jämn match, behållningen var att Sverige vann och de ganska snygga amerikanska curlingdamerna. Första dagen såg jag skidor, första tävlingen var herrar där de först åkte klassisk och sedan i flygand fläng bytte skidor till fristil. När endast en backe återstod så drog en svensk ifrån, kommenatatorerna skrek i upphetsning. Dock så hade svensken urusla skidor så konkurrenterna kom ifatt och förbi, snopet. En ganska rolig tävlingsform i alla fall.
I kväll, fredag, så slog svenska damerna överraskande U.S.A i ishockey. Jag trodde ärligt att jänkarna skulle piska oss, de såg bättre och snabbare ut. Svenskorna slogs med svenska tigerhjärtan dock. I full tid så stod det 2 - 2. I förlängningen stod det fortfarande 2 - 2. När så straffläggningen började så anade jag att vi kanske skulle slå dem, vår målvakt Kim Martin är ruggigt bra. Sverige öppnade med två riktigt usla straffar, jänkarna missade mest på otur. Till slut så fick en svenska in pucken, U.S.A fortsatte och missade och när andra svenska pucken gick in så var saken biff. En sak skall sägas direkt, skillanden mellan dam och herr-hockey är ENORM, det ser ut som ett nöbörjarlag för herrar spelar när damerna lirar, TVpucklag spelar nästan bättre och snabbare. Det verkar som om damerna tänker tre gånger så lång tid för varje beslut än när herrarna agerar. En svenska hade fritt skottfält fram till mål, ingen motståndare fanns i vägen, ändå så tog det flera sekunder innan hon avlossade skottet, man satt och undrade vad hon sysslade med , nåja de gjorde det bra som piskade jänkarna.

onsdag, februari 15, 2006

Tack Persson!

Persson tar i dag avstånd från stängningen av SDs hemsida enligt DN. Han tar dock inte Freivalds i örat utan hennes närmaste man, Stefan Amér. Mycket bekvämt kan man tycka, skylla på underhuggare i ställer för att hänga ut ministrar, det går ju inte. Persson tar tydligt avstånd från regeringsinblandning i vad servrar och hemsidor innehåller så länge det är lagligt. Så här lär han enligt DN ha sagt på socialdemokraternas valupptakt i Örebro, -"UD ska hålla sig borta från det här med tryckfriheten, detta var ett mycket olämpligt agerande".
Samtidigt hörde jag på SVT att Freivalds försvarade sitt agerande i denna affär i riksdagen, påstod att UD aldrig utövat några påtryckningar. Det är i nuläget få som tror henne, inte ens Persson verkar tro på dessa utsagor enligt av vad han sade i dag i Örebro.

Iran testar våra gränser

En iransk tidning, Hamshahri, har lyst ut en teckningstävling på temat Förintelsen. Man vill testa yttrandefrhetens gränser i väst säger man. Förebild för hela projektet, är så klart Mohammedkarikatyrerna som publicerades i Jyllandsposten. Det hela är nog inte ett motsvarande test naturligtvis, utan mer en hämnd. Precis som om de tusentals flaggor som bränts inte skulle räknas. Enligt SvD så skriver Hamshahri följande; tillåter yttrandefriheten i väst att man berör brott som Amerika och Israel har begått, eller en händelse som Förintelsen? Eller är denna yttrandefrihet bara gångbar vid överträdelser av gudomliga religioners heliga värden?
Svaret torde bli att vår yttrandefrihet är ännu större när det gäller våra egna religioner än när det gäller Islam, detta kommer nog nämnda tidninga aldrig att skriva naturligtvis. Tidningen har sannolikt heller aldrig hört talas om vår egen "Ecce Homo", något så grovt och plumt skulle de sannolikt aldrig kunna komma på själv.

måndag, februari 13, 2006

Yttrandefriheten igen

Tittar på bilden som Kuriren publicerade, en välskapt ung man som tittar sig i spegeln med ett svart streck för ögonen. För denna harmlösa teckning blev alltså SDKuriren stängd av serverleverantören Levonline, efter påtryckningar av Freivalds och SÄPO. Jag vill helst inte publicera den själv, man vet aldrig vad som kan hända, hallå!! Har det inte gått lite väl långt nu? Vår regering kryper för dessa hot, vad skall då enskilda medborgare göra? Vår regering har svikit alla de principer de så många gånger stått upp för och hyllat med fina ord och högstämda deklarationer. Flera jag känner tvekar i alla fall att publicera teckningar innehållande något som kan tas för profeten Muhammed. Nu måste folk vakna. Sveket av vår regering och våra politiker känns ändå värst, alla principer över bord vid minsta motstånd, så mycket var de värda. Reinfeldt har ändå gått längst i detta lismande, jag ser hans hundögon och lite sura min framför mig när han förklarar att vi i princip skall lägga oss för hoten, huliganfasonerna och hatet.
Freivald sade så här: - "Det är fruktansvärt att en liten grupp extremister utsätter svenska personer och svenska intressen för uppenbar fara."
Det är alltså inte extrema muslimer hon menar utan SD!
Vidare säger hon: -" Jag ber om ursäkt att vi i Sverige har enstaka personer som är så hänsynslösa och medvetet kränker andra människors religion."
Hon ber om ursäkt för Kurirens harmlösa teckning! Hon kallar Kurirens folk för hänsyslösa och medvetet skulle kränka islam som religion! De extrema muslimerna är alltså inte hänsynslösa, de kränker ingen, har ni sett alla flaggbränningar?
Vidare - "Jag skäms över att det i vårt land finns extremister - som i yttrandefrihetens namn - försöker utnyttja de rättigheter som vi håller så högt till att kränka andra människor och dessutom spä på en konflikt där nu alla krafter borde samlas för att nå en lösning".
Du hycklande lögnare! Du skäms över kuriren? Kallar dessa extremister? Du håller inte rättigheter som yttrandefriheten högt, du skändar dessa värden, säljer ut dem för en grynvälling. Om jag finge bestämma skulle du avgå p.g.a. detta, inte tsunamikatastrofen som trots allt var en naturkatastrof. Du Freivalds, representerar det värsta som finns inom politiken. Som avslutning ger jag er två "alla barnen-historia".

Alla barnen tryckte tidningar utom profeten
han var emot yttrandefriheten

Alla barnen var glada och upprymda utom Torsten
han jobbade på Jyllandsposten