fredag, februari 17, 2006

Lite OS-reflektioner

Tittat ganska lite på OS denna gång. Har alltid varit intresserad naturligtvis, nu har man dock häcken full, till skillnad från när man var lite yngre. Slötittade på curling för damer. Jag är ingen feminist, snarare antifeminist. Men i sporten curling fattar jag inte varför man har en dam och en herrklass, är herrarnas stenar tyngre eller vad? Fattar egentligen inte hur man kunnat gjort detta till en OS-sport överhuvudtaget i.o.f.s. Sverige slog U.S.A i en jämn match, behållningen var att Sverige vann och de ganska snygga amerikanska curlingdamerna. Första dagen såg jag skidor, första tävlingen var herrar där de först åkte klassisk och sedan i flygand fläng bytte skidor till fristil. När endast en backe återstod så drog en svensk ifrån, kommenatatorerna skrek i upphetsning. Dock så hade svensken urusla skidor så konkurrenterna kom ifatt och förbi, snopet. En ganska rolig tävlingsform i alla fall.
I kväll, fredag, så slog svenska damerna överraskande U.S.A i ishockey. Jag trodde ärligt att jänkarna skulle piska oss, de såg bättre och snabbare ut. Svenskorna slogs med svenska tigerhjärtan dock. I full tid så stod det 2 - 2. I förlängningen stod det fortfarande 2 - 2. När så straffläggningen började så anade jag att vi kanske skulle slå dem, vår målvakt Kim Martin är ruggigt bra. Sverige öppnade med två riktigt usla straffar, jänkarna missade mest på otur. Till slut så fick en svenska in pucken, U.S.A fortsatte och missade och när andra svenska pucken gick in så var saken biff. En sak skall sägas direkt, skillanden mellan dam och herr-hockey är ENORM, det ser ut som ett nöbörjarlag för herrar spelar när damerna lirar, TVpucklag spelar nästan bättre och snabbare. Det verkar som om damerna tänker tre gånger så lång tid för varje beslut än när herrarna agerar. En svenska hade fritt skottfält fram till mål, ingen motståndare fanns i vägen, ändå så tog det flera sekunder innan hon avlossade skottet, man satt och undrade vad hon sysslade med , nåja de gjorde det bra som piskade jänkarna.

1 kommentar:

Humle och Dumle sa...

Men visst var det spännande! Trodde aldrig att jag skulle uppskatta att titta på damhockey, oavsett om de både passar och skjuter sämre än killarna. Skit samma om tjejers fysik gör att de spelar på en lägre nivå. Detta är det fina i kråksången, i vår kultur kan tjejer välja sin idrott helt fritt, och småtjejer får idoler att se upp till. Kan inte låta bli att tänka på den muslimska kulturen i OS-tider, och le åt de överlägsna möjligheter västerländsk kultur ger även kvinnor. Att tänka på i tider av kamp mot islamismen i världen och Sverige.
MVH Dumle