torsdag, oktober 04, 2007

SVT Aktuellt om flyktingpolitiken

Aktuellt tog i kväll upp problemet med främst irakflyktingarna. Hälften av alla irakflyktingar som söker sig till västländer söker asyl just i Sverige. Att detta är oerhört problematiskt och dessutom mycket märkligt kan ingen, inte ens Tobias Billström förneka. Billström sade vad han sagt förut, att EU måste skapa gemensamma regler för asylmottagning och att EU måste dela på flyktingströmmen. Nu vill en massa andra EU-länder inte höra talas om detta, det är helt uppenbart. Länder som Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Storbritannien tar emot färre flyktingar i år än förra året. På detta problem hade Billström inget svar, han upprepade mantrat om att Sverige skall ha en "öppen och generös flyktingpolitik". Billströms tal i SVT var mycket illavarslande, att blint tro på EU i detta läge när så många stora länder klart ger signaler om en hårdare flyktingpolitik är oförsvarligt naivt. Att vi inte kan lita på att EU skall lösa våra problem är alldeles uppenbart.

3 kommentarer:

Grue sa...

Det är alltmer uppenbart att Sverige är extremistiskt i denna fråga. Det är ju t o m så att Kjersgaard börjat kritisera Sverige eftersom när folk väl en gång kommit in i Sverige kan dom flytta till andra länder (som Danmark) vilket ställer till problem. Det är bara att hoppas att andra länder börjar sätta press på den svenska regeringen.

Sd måste pumpa ut detta budskap hela tiden - att det är Sverige som för en extrem politik och att dom bara vill normalisera situationen.

Denna exilentråd behandlar ämnet:

"Hur känns det att betraktas som extremist, Reinfeldt?"

http://exilen.eu/showthread.php?tid=1068

Folkomrostning Nu! sa...

Regeringen Reinfeldt ar handlings forlamad. Att vara ny inom beslutsfattandet kan gora folk radda att fatta beslut, men forra regeringen fattade inte heller nagra beslut. Ingen regering har forsokt driva en invandringspolitik. Herr Billstom, man kan ju saja NEJ, eller AVSLAG. Sverige ar extremistiskt med sin brist pa politik. Nu ska jag lasa exiltraden, undrar om dom har en "skugg regering", det behovs.

Anonym sa...

Finns det inget sätt att sätta press på regeringen och Tobias Billström i den här frågan. Det finns ju ingen i Sverige som ställer upp på det här längre. För var enda flykting i världen är det ju allmänt kännt att det är till Sverige man ska söka sig.