söndag, november 11, 2007

Endast ett danskt parti vill ha svensk invandringspolitik

Ikväll hölls den stora avslutande debatten inför det danska valet i DR 1. Min danska är inte den bästa så jag kan inte säga att jag förstod allt, men jag ska försöka ge en rapport om debatten om invandringspolitiken.

Det som var särskilt värt att notera för oss svenskar var att inte bara Dansk Folkeparti (förstås), och regeringspartierna Venstre och Det Konservative Folkeparti, utan även vänsterpartier som Socialdemokraterne, Radikale Venstre och Socialistisk Folkeparti varnade för svensk invandringspolitik och menade att "hela världen inte kan komma hit". Socialdemokraternes partiledare Helle Thorning-Schmidt sa återigen att det aldrig kunde bli tal om en amnestilag av den typ Sverige beslutade om under förra mandatperioden, och som de facto belönade dem som brutit mot lagen och bestraffade dem som lytt densamma.

Endast lilla rödgröna Enhedslistens företrädare Line Barfod berömde Sverige för att så många fler fått asyl hos oss än i Danmark. För att förstå hur extremt detta parti är kan en genomgång av deras senaste förehavanden vara upplysande. Partiet har fått mycket uppmärksamhet i dansk politik de senaste månaderna efter att partiet lanserade Asmaa-Abdol Hamid som kandidat till folketinget. Valet av Asmaa, som kallats för "muslimsk fundamentalist" av bl a Naser Khader, har varit mycket kontroversiellt även inom de egna kretsarna. Socialistisk Folkepartis partiledare Villy Søvndal menar t ex att hon inte är vänster och inte skulle få kandidera för hans parti:

Hun er for lang i spyttet, når hun skal udtale sig om forholdet mellem politik og religion og grundlæggende ting som seksuelle mindretals rettigheder og retten til dødsstraf.

Flera inflytelserika enhedslistensympatisörer, som författaren Hanne Reintoft och journalisten Kåre Bluitgen, har sagt att de överväger att inte rösta på partiet pga Asmaas kandidatur .

Den danska vänstern har goda skäl till att vara misstänksamma mot Asmaa. Bland mycket annat har hon sagt att judar ligger bakom 9/11, hon har jämfört irakiska terrorister med danska motståndsmän under andra världskriget och hon vägrar i enlighet med hennes muslimska tro att ta män i hand. Se en längre beskrivning av henne på Wikipedia. Detta är förstås ingenting man får läsa om i svenska media som alltid vill få islam att framstå i god dager, och även den svenska vänstern är som vanligt mer än lovligt blåögd inför islamismen.

Att det enda danska parti som accepterar en sådan kandidat är det enda som tycker att den svenska invandringspolitiken är bra sätter den i visst perspektiv. För den som tycker att det är Danmark som är onormalt och Sverige som är normalt är det bara att titta sig omkring. Bara för att ta några exempel: i Schweiz fick SVP, ett parti med mycket tuff retorik och politik nyligen 29 % av rösterna, i Norge fick Fremskrittspartiet 22,1 % i senaste valet och i Frankrike blev Sarkozy president genom att med löften om nej till Turkiets EU-kandidatur och begränsad invandring ta väljare från Le Pen. Man kan ge hur många exempel som helst, men den svenska attityden tycks vara "det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal".
Tipstack, Överayatollah och ChristianIVMov26julio!
Uppdatering: Debatten sänds i SvT 24 idag måndag 11.30-13.30. Dock är den inte textad. Svensk medias ointresse för det danska valet fortsätter således.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker verkligen att du har rätt när du kritiserar resten av världens immigrations lagar. Jag tycker precis som du att nationalstaten är en förlegad struktur. Bara för att man råkar vara född på en viss geografisk plats ska väl inte det betyda ett liv i misär. Sveriges immigrations lagar må skilja sig från resten av världens men det visar bara på vår vänlighet och förståelse inför andra kulturer.
Jag håller också med dig om att religiös fundamentalism inte hör hemma i en demokrati. En persons vanföreställningar kallas psykisk sjukdom tusen personers vanföreställning kallas religion. KD bör därför genast kastas ut ur rikstan.

Anonym sa...

"Sveriges immigrations lagar må skilja sig från resten av världens men det visar bara på vår vänlighet och förståelse inför andra kulturer"

Ett mer cyniskt sätt at se på saken är att det bara visar att vi alltid ska vara "duktigast i klassen". Vi är väldigt dåliga på att integrera invandrare (kommer ihåg ett radioprogram för nåt år sedan om somalier som var arbetslösa i Sverige i 10 år men sen flyttade till England och nu hade eget företag) så man skulle kunna se det som anvsvarslöst att ta emot så många när vi inte kan ta hand om dom.

Anonym sa...

Håkan Arvidsson, historikern vid Roskilde universitet som i svensk media brukar få alla tillfällen att spy galla över Danmarks flykting och invandringspolitik tar givetvis inte upp det faktum att endast obetydliga islamkramarpartiet Enhedslisten vill ha svensk invandringspolitik i sin artikel i Sydsvenskan.

Anonym sa...

Följde större delen av debatten och det var en trevlig stämning och relativt hederlig debattnivå vad jag kunde avgöra. Den som helt klart stack ut mest var Enhedslistens Line Barfod som ju närmast verkar vilja förstatliga produktionsmedlen. Ganska talande att detta extremistparti har mest gemensamt med den flyktingpolitik som det råder konsensus om i Sverige riksdag.

Anonym sa...

Nisse/ Visst, länkar till den dårfinksartikeln ovan. DF kan mycket väl öka, men det är nåt som mörkas i svensk media. Det ska bli riktigt kul att se medias miner om Pia gör ett nytt bra val.

Trader/ Håller med, oväntat bra stämning faktiskt. Endedslisten stack ut även där med sedvanligt kommunistiskt dåligt humör. Det är klart att om man tror sig veta att man är omgiven av onda syndare så blir man rätt moralistisk.

Rolf Hansson sa...

Grue: Håller i och för sej med om det mesta av det du skriver i sak, men tycker ändå att din argumentation är lite svag när du hänvisar till hur stora valframgångar invandringskritiska partier haft i olika europeiska länder. Att många människor delar en viss åsikt är inte ett hållbart argument för att denna åsikt är rätt. Därmed menar jag dock inte att du har fel i sak.

Rolf Hansson sa...

Grue: Håller i och för sej med om det mesta av det du skriver i sak, men tycker ändå att din argumentation är lite svag när du hänvisar till hur stora valframgångar invandringskritiska partier haft i olika europeiska länder. Att många människor delar en viss åsikt är inte ett hållbart argument för att denna åsikt är rätt. Därmed menar jag dock inte att du har fel i sak.

Anonym sa...

"Att många människor delar en viss åsikt är inte ett hållbart argument för att denna åsikt är rätt."

Sant Rolf. Men det här är mer ett försök att bemöta dom som säger att Sverigedemokraterna är "extremistiska". Som sagt, inte för att det är ett tvingande argument heller men det används iaf av våra motståndare. Som jag försöker visa här är dom knappast det i ett internationellt perspektiv.

Anonym sa...

Jag önskar inte att se eller höra muslimska fundamentalister som den danska kandidaten.Jag måste dock ge henne rätt när hon utrycker att sionister är inblandade i 9/11.
Det tyder på att hon studerat fakta
och dragit rätta slutsatser.

Anonym sa...

Som dansk i Sverige, tycker jag faktisk du har rätt om den svenska mediasituation. Jag sympatisere över huvudtaget inte med Dansk Folkeparti (!), men ingen svenska medier tycks att ville acceptera att DF faktisk har en bra politik på mange andra ämner än flyktningspolitiken (homoseksuelles rättigheter, välfärd för djur, höjde lönninger för dom med låginkomst...and so on). Där finns kanske andra skäl än flyktningpolitiken, som får folk att rösta på DF. Alle som röstar på DF är inte racister. Det forsöker INGEN svensk media att förklare. Det är - forlåt mig, jag tycker ju jättemycket Sverige ändå....sorgligt ensriktat.

Anonym sa...

Det budskapet som man vill ge fram och det målet som man har är följande

MUSLIMERNA OCH DERAS PROFET ÄR MÖRDARNA

MÖRDA MUSLIMERNA

http://www.youtube.com/watch?v=F3qOb-V9Ywc

http://www.youtube.com/watch?v=LLE-FKjMdTk

Säg inte till någon, säg inte allt vad dina ögon har sätt

Man får inte prata för mycket i Sverige innan man hamnar i fängelse.
Det är bestämt vad man får tycka och vad man inte får tycka. Det är bara när man använder yttrandefriheten för att kränka muslimer som det är tillåtet.
När man vill säga sin åsikt om en historisk händelse då får man hamna i fängelse.
Se tex den tyske advokaten Jürgen Rieger åtal för förnekelse av Förintelsen.
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1647528
Är detta skämt eller lever vi i sådana samhällen. Där man inte får säga vad man tycker om en historisk händelse men muslimerna kan man fortsätta att attackera på fysiskt och psykiskt sätt.

Jag svär vid Allah att ni kommer inte att komma undan

Jag svär vid Allah att helvettet väntar på er för allt brott ni har gjort mot oss muslimer

RÄDDA OSS

RÄDDA OSS

Anonym sa...

Det är inte tillåtet enligt Koranen att slå kvinnor.

Profeten Mohammed förklarar att om man slår någon så att det syns då måste man betala böter till den utsatta.

Och i Sverige bor det 50% shia och 50% sunni -muslimer. Det är en minoritet av den sunniska 50% som kallas för Wahabia sekt som Storbritannien skapade och knuffade in i islam som anser att det är rätt att slå kvinnor. Det är samma sekt som massmördar muslimerna världen över tex i Irak sätter dem massor med bomber och dödar muslimerna där.

Al-Qaida är anhängare till denna brittisk skapade Wahabia sekten. Och ända sedan USA satt sin fot i Irak har dem med amerikanska vapen dvs dessa Wahabia massmördat muslimerna i Irak.

Wahabia har även mördat många muslimer i Afghanistan. Vid ett tillfälle dödade dem 11.000 shia muslimer i Mazar sherif.

Dem är sunni inriktade men dem dödar även sunni muslimer tex i Tunisien har dem massmördat massor av sunni muslimer.

Dem attackerar alla muslimska länder runt Israel men aldrig sprängt en enda bomb mot dem. Det enda landet i mellanöster som verkar vara säker från Al-Qaida är Israel.

Enligt Shia inriktningen så är det förbjudet enligt Islam att slå någon.

Mer om Wahabia kan du läsa här http://biphome.spray.se/isllam/WAHABYA.htm

Mer om shia islam kan du läsa här http://www.Allah.info.se/