torsdag, november 15, 2007

Demokratins återvändsgränd

I riksdagen har ett besluts tagits av i princip hela riksdagen, det att utländska kvinnor får rätt att göra abort i vårt land utan socialstyrelsens godkännande. Alla riksdagspartier var rörande överrens om beslutet och Vänsterpartiets Elina Linna ville tacka Göran Hägglund personligen. Det hör väl inte till vanligheterna att en vänsterpartist vill tacka en kristdemokrat men det visar hur rörande eniga alla riksdagspartier är i vissa frågor, i andra frågor kan de stå en bit ifrån varandra. Men i många viktiga frågor gör i princip riksdagen gemensam front mot en stor del av befolkningen. Det kan inte vara meningen med vår demokrati att det skall fungera på detta sätt.

Just i denna fråga så vet inte jag var majoriteten av befolkningen står, men alla riksdagspartier och snart sagt alla riksdagsmän är för förslaget, det kan omöjligt vara representativt för befolkningen. Min åsikt är att svensk sjukvård skall vara till för den svenska befolkningen. Det är redan nu köer inom vården och alla människor får inte den sjukvård de faktiskt betalt för via skattsedeln. Varför då ge utländska medborgare rätt till en del av vår sjukvård som inte kan betraktas som akut?
Det finns politiska motiv bakom detta beslut naturligtvis, kvinnans rätt till abort o.s.v. Men denna nya lag riktar sig i praktiken mot våra EU-bröder, som i andra sammanhang skall respekteras på alla möjliga sätt. Nu underkänner svensk riksdagen de riktlinjer andra länder dragit upp i demokratisk ordning, vi underkänner andra EU-nationers interna demokrati

Länk DN

15 kommentarer:

Marthin sa...

Det hela är så fruktansvärt ogenomtänkt. Tag bara en sådan sak som uppföljningsbesök, hur gör man sådana i ett land där rätten till liv respekteras i första läget? Hur många kvinnor kommer återigen resa till Sverige för detta, och kan man garantera att det inte prioriteras bort som en pengafråga? Hur nyttigt är det att inte göra? Kommer så kallad "sekundär infertilitet" skjuta i höjden?

Det finns tusen och en olika anledningar till varför detta är käpprätt åt h...

Många må vara pro-choice rakt av utan betänkligheter, men jag tycker ändå att ni skall titta över denna lagändring. Förslagsvis hos ja-till-livet, vilka har benat upp det hela på ett bra sätt även för er.

Anonym sa...

Hmm...

Kan det vara en försåtligt lagd mina? Om kvinnor från andra länder med speciella behov kan köpa sig före i vårdköerna så kan man väl inte sedan komma och argumentera emot att svenskar med speciella behov heller skall få göra det...

Politikerna i Täby & och direktörerna i Danderyd till exempelvis. Det finns säkert något speciellt skäl som deras jurister kan åberopa...

Just a thought!

Anonym sa...

Hmm igen!

Kanske de längst ut på vänsterkanten nu gick på en väldig mina! Hur dum skulle du få dig att känna dig om du dessutom gick fram, tog i hand och sa tack!

Jag gillar retoriken, men inte hur en ordvrängare kan utnyttja det om/när minan exploderar!

george sa...

abort=sjukvård?

Vem är det som är sjuk? Och vem är det som vårdas?

Robsten sa...

Den som aborterar är naturligtvis inte sjuk, men tar upp sjukvårdsresurser.
Nu är förslaget att de som kommer hit för at göra ingreppet skall få betala för det. Det har emellertid redan nu höjts röster för att detta skall betalas av svenska skattebetalare, då har vi gått över alla gränser och det hela blir sinnesjukt.

Arne Svensson sa...

Jag anser inte det vara fel att utländska kvinnor kan få en abort utförd i Sverige eftersom det enligt lag är tillåtet, det fanns tider när svenska kvinnor fick åka till Polen med allt vad det innebar. Det bästa vore om de utfördes på privata kliniker, där kliniken inte får någon annan ersättning än den kvinnan betalar, någon subvention från svenska skattebetalare är inte tänkbart.

Robsten sa...

Men nästa steg blir att de får ddet subventionerat av svenska skattebetalare. Redan har kvinnoorganisationer hemmahörande inom Alliansen börjat propagera för detta.

Arne Svensson sa...

Då gäller det för Rheinfelt att stå emot dessa kärringar.

Robsten sa...

Och det litar inte jag på att den rådjursögda muppen klarar, för det första.
För det andra så skall våra sjukvårdsresurser förbehållas svenskar, det är ju i vilket fall vi som byggt upp hela apparaten, vad för intresse har vi att utföra aborter åt ett annat EU-land? Skall vi inte respektera de beslut ett annat EU-land tagit i minst lika demokratiska former som vi själva tar beslut? Storebrorsattityd i kubik.

Anonym sa...

Subventioner, skulle det gå igenom. Då har ju någon fått hjärnsläpp helt.

Vi betalar världens högsta skatter och de kanske världena lägsta och konkurrerar ut våra industrier. Sedan skall vi subventionera deras användande av vår skattefinansierde
sjukvård!

Varför inte operera en man med prostatacancer från Nepal med subventioner förresten. Annars kommer han med säkerhet dö. Är det bara aborter som är värda att subventionera. De utsatta, de svaga, det handlar ju om kvinnor. Bla, Bla det gamla vanliga flumsnacket.

Det gick fel redan när man tog det första beslutet! Svenskar lider i vårdköerna idag.

Jag tappar snart tron på svenskarna och emigrerar!

BefriaMedia sa...

Det ar helt enkelt ett logiskt tankefel som har lett till att politiker vill ge svenska resurser till folk fran andra lander. Man vill ge bort "sjukvard". Hogskoleplatser utan kostnad till tusentals manniskor fran andra lander ar ett annat exempel. Givetvis minskar tillgangen pa resurser till svenskarna. Det ar upprorande av flera skal, forst sa betalar vi varldens hogsta skatter i Sverige med forhoppning om att kunna fa en aning service. Nu ar tex Region Skane i ekonomisk knipa och ska varsla om upp till 5000 uppsgningar. (Se artikel lankad fran min hemsida) Det leder till forlorade skatteintakter samdidigt till okade kostnader om de 5000 arbetslosa behover socialhjalp. Att i detta lage ge bort fler av vara resurser ar en logisk lucka som jag inte kan begripa. Svenska inkompetenta politiker maste leva i en verklighetframmande flum varld dar drommar och verklighet flyter samman, man vill hjalpa alla manniskor i hela vardlden men glommer bort svenkarna som lever i ett alltmer forslummat land i storre radsla. Man maste utkrava ansvar av varenda politiker.

Anonym sa...

Det enda rätta om de skulle erbjuda aborter i Sverige vore väl om PK-kärringarna startade en abortklinik i privat regi. Förhoppningsvis kunde de få den att gå med vinst.

Svenskar skall gå till privatiserade sjukhus. Fast utlänningarna skall ha det via svenska staten!

Hur fan går det här ihop?

Alliance, no intelligense.

Och den politiska nomenklaturan brukar driva med SD och få dem att framstå som dummdryga skåningar.

Jag är skåning och jag är förbannad!

Arne Svensson sa...

Huvudprincipen måste vara att i Sverige gäller svensk lagstiftning. Jag tror inte man acceptera att någon åberopa hemlandets lagar för att få göra något i Sverige lika lite som att vi kan neka någon något som är tillåtet i detta land. En affärside för exempelvis polska läkare att starta en klinik enbart för att ta hand om dessa kvinnor utan statlig subvention.Den dag någon föreslår sådana subventioner så får man ta diskusionen, det är svårt att debartera innan konkreta förslag föreligger.

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Skyblue sa...

Big Mother strikes again!