onsdag, november 14, 2007

Fullständigt oacceptabelt

Det står i SvD om ren blockad mot SD-material. Posten och svensk Direktreklam har bojkottat material såsom tidningar och annat från ett parti, nämligen SD, fullständigt horribelt. Posten har som ursäkt att Vilks barnteckning finns med i SD:s tidning som de skall distribuera. Svensk Direktreklam har som förklaring att de bara delar ut politiskt material från de nuvarande riksdagspartierna.

Vilka fruktansvärt dåliga förklaringar, en barnteckning och att man måste sitta i riksdagen. Detta har inte något med demokrati att göra och är direkt odemokratisk. Hade detta skett i Ryssland så hade stora delar av det politiska etablissemanget skrikit i högan sky och med emfas påtalat det odemokratiska i förfarandet.

I många frågor så har de nuvarande riksdagspartierna samma agenda, vi ser det i EU-frågor, om euron, i flyktingpolitiken, de var också överrens om pensionsomläggningen. Man kan med fog jämföra de sju riksdagspartierna med Putin, i alla fall inom visa områden. Dessutom har samhällsvetare och andra experter påtalat gång på gång hur blocken och partierna närmat sig varandra. Men det är bara de nuvarande riksdagspartierna som skall räknas och befrämjas. Detta, mina damer och herrar, är direkt odemokratiskt och en skam för vårt avlånga land. Alla vi som vill ha ett fritt och öppet samhälle med äkta demokrati borde reagera mot sådana här tendenser med kraft.

Länk SvD

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Detta, mina damer och herrar, är direkt odemokratiskt och en skam för vårt avlånga land."

Det är möjligt. Men mer liknar det kanske en faktisk beskrivning av läget i ett skam-löst demokratifientligt land.

Skulle man också kunna säga........

Gustafsson

Grue sa...

Förra gången det här var på tapeten hade dom ytterligare en bortförklaring:

http://www.flashback.info/showpost.php?p=8968040&postcount=135

"- Det här handlar om att våra medlemmar måste ha en rimlig arbetsmiljö, säger Magnus Tarras-Wahlberg, talesman för Storstockholms postsyndikat, till TT. Han betonar att organisationens blockadvarsel enbart är riktat mot kampanjmaterialet från Sverigedemokraterna (sd), som en del av brevbärarna mår dåligt av att tvingas sprida. Övrig post kommer att delas ut som vanligt. "

Man har alltså haft TRE olika undanflykter - brevbärarnas psykiska hälsa, brevbärarnas säkerhet och att "man bara delar ut riksdagspartiernas reklam" (vad är det för jäkla undanflykt - dessutom har jag hört att det inte stämmer, att dom delar ut kommunistpropaganda). Som en ren slump har alla dessa gett samma resultat - att man inte ska dela ut Sd:s reklam.

Det måste till en riktigt godtrogen människa för att inte leta efter en alternativ lägga hinder i vägen för Sd.

Varjager sa...

Konstigt hur lätt det är att förbjuda yttrandefriheten i ett "demokratiskt" land som Sverige? Vi börjar få en historia av politisk förföljelse och förtryck. Samtidigt som media hyllar våra rättigheter som försvinner mer och mer.

Anonym sa...

Om nu dessa anledningar till att inte dela ut SD Kuriren är "dåliga bortförklaringar". Vilken tror du då är den "sanna" anledningen?