tisdag, november 13, 2007

In your face, svensk media!

Svensk media är sällan opartisk, och det blir särskilt tydligt i rapporteringen om utländska val. Man har tidigare fått hård kritik för detta, men det verkar inte störa den solitt radikala journalistkåren. Man har nämligen varit mer partisk än någonsin i rapporteringen om det danska valet.

Det finns otaliga exempel och jag kan inte ta upp alla här (en hel del finns här på bloggen i en rad artiklar om det danska valet). I snart sagt varje artikel (ledarartikel så väl som nyhetsartikel - den distinktionen är alltmer ett spel för gallerierna) har man haft samma infallsvinkel: den "demokratiske muslimen" som står för en "humanistisk flyktingpolitik" Naser Khader skulle "bryta det främlingsfientliga och populistiska Dansk Folkepartis" makt över dansk politik. Se denna digra lista t ex - det är samma sak i landsortstidningarna som i storstadstidningarna. Förutom att det är helt osakligt att beskriva dansk politik på det sättet på nyhetsplats är det otroligt fantasilöst att alla skriver om exakt samma sak. Man undrar nästan om det är ett PK-script som sitter och skriver alla artiklar (detsamma gäller när media kör en drive mot Sverigedemokraterna - de artiklarna är nästan ännu mer förutsägbara).
Vidare har man i artikel efter artikel hävdat att Dansk Folkeparti skulle gå tillbaka, att det var slut på deras inflytande, etc. Man tog ut segern i förskott, helt enkelt.
Aftonbladet nådde botten i morse med en stort uppslagen artikel där de under en bild av en Kjaersgaard med bortvänt och sänkt huvud har rubriken:
Idag förlorar hon makten.
Nu visar det sig att Dansk Folkeparti tvärtemot allt vad svenska media och förstå-sig-påare sagt gått fram i valet och gjort sitt bästa val någonsin. De tycks dessutom behålla sin makt över dansk politik i och med att sittande VKO-majoritet får stöd av ett färöiskt mandat. Danskarna är inte alls som alla radikala journalister och akademiker sagt "trötta" på Dansk Folkeparti utan har tvärtom belönat dem för deras arbete. I synnerhet gäller det vanliga människor i mindre städer och på landsbygden, som gjort uppror mot den av storstadsradikalerna påbjudna politiska korrektheten. In your face, svensk media!
Naturligtvis rapporterar Aftonbladet mycket sparsamt från valet i vårt grannland och gömmer undan den artikel man har långt ner på framsidan (att jämföra med den tidigare segervissa artikeln som naturligtvis var högst upp på sidan). Resultatet blev ju "fel"...
Även DN:s Mats Wiklund gjorde bort sig rejält när han kl 21.16 fick iväg en ledarartikel mitt under rösträkningen utropade det som ett fullbordat faktum att Ny Alliance blivit vågmästare.
Dansk folkepartis ledare Pia Kjaersgaard behåller alltså tyvärr sitt stora politiska inflytande. Hur hon och Naser Khader ska ordna sina mellanhavanden kan bli en huvudvärk för Anders Fogh Rasmussen.
Kl 22.40 fick han krypa till korset och ändra sin artikel (tyvärr sparade jag inte mer av orginalartikeln men det var tydligt att han menade att Ny Alliance blivit vågmästare).
Regeringens parlamentariska situation verkar bli oförändrad. Enligt de första prognoserna såg det ut som om den skulle bli beroende av nybildade Ny Alliance, vars ledare Naser Khader lovat att ställa sig bakom Fogh Rasmussen. Men när de flesta rösterna räknats tycktes stödet från partnern Dansk folkeparti vara tillräckligt för att samla en majoritet.
Pinsamt.
Medias val av "experter" förtjänar också det ett eget kapitel. I de inslag och artiklar jag sett och läst har tre experter figurerat. De är:
    • Lars Dencik - socialist och rabiat DF-hatare. Kommentarer från honom finns här.
    • Drude Dahlerup - feminist som öppet stödde vänstern i DN:s intervju med henne. Kommentarer från henne finns här (jag får inte fram någon direktlänk men finns på framsidan).
    • Håkan Arvidsson - rabiat DF-hatare. Kommentarer från honom finns här.

Naturligtvis har de varit negativa till Dansk Folkepartis politik och chanser.

Man skriver ner Dansk Folkeparti på nyhetsplats, man plockar in partiska "experter", etc. Att svensk media skulle ge tillförlitlig och opartisk information är ett skämt. Mitt råd är att aldrig lita på media, i synnerhet inte i politiskt känsliga frågor som denna. Sök alltid alternativa källor som bloggar och forum för att få en bättre bild av vad som verkligen händer i Sverige och världen.
Uppdatering onsdag kl 02.30: Även SvT Text ger helt felaktig information:
När 95 procent av rösterna räknats hade regeringspartierna med stödpartiet Dansk folkeparti 89 mandat. För egen majoritet krävs 90 mandat. Fogh Rasmussen blir då beroende av stöd från det nya partiet Ny alliance som väntas få fem mandat.
Vad man glömmer är att Färöarna och Grönland har fyra mandat och att minst ett av dem går till Venstre. Således behövs inget stöd från Ny alliance (även om det inte är helt klart att det inte blir något samarbete med dem ändå).
SvT beskriver valresultatet på ett ganska lustigt sätt:
Den store segraren på den borgerliga sidan var utan tvekan Naser Khader och hans parti Ny Alliance som grundades så sent som i maj i år. Efter att den senaste veckans opinionsmätningar nästan placerat partiet på spärrgränsen tydde allt på att Khader kommer in i det nya folketinget med tre eller fyra partikamrater. Partiet har redan uttalat stöd för statsministern och det innebär att Fogh-regeringens fortlevnad är säkrad, trots förluster för Fogh Rasmussens eget parti Venstre.
Den store segraren? Dansk medias rapportering är helt annorlunda och talar om en "dämpad Khader". B.T. skriver:
Det ny parti, Ny Alliance, fik fem mandater ved sit første folketingsvalg, og det var væsentligt færre, end valgkampens første meningsmålinger antydede. De fem mandater er lige nøjagtigt for få til, at Ny Alliance kan blive tungen på vægtskålen i forhold til hvem, der skal danne regering – og Ny Alliances ambition om at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse mislykkedes dermed i denne omgang.

47 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Danmark!

Fröken Sverige sa...

*haha* Ja, jag har skämts när jag läst svensk media om detta. Inte minst Aftonbladets riktigt dumma artikel.

Har man inte bättre koll på tillståndet i den danska politiken - så bör man låta bli att uttala sig.

Ja, nu sitter Jinge och alla de andra och som jublat tidigare idag, i skamvrån..

*haha*

Underbart, Pia!

/FS

Grue: Stjäl lite av dit inlägg och länkar dig.

Jean Moulin sa...

Det här är allvarligt.

Desinformationen leder till förlorat förtroende för massmedia.

Seriösa sådana borde se detta som ett problem och analysera varför man så ofta har fel.

Jag trodde "experterna" den här gången och oroade mig för en vänsterseger.

Tack och lov hade "experterna" lika fel nu som om det franska presidentvalet. Då förutspåddes
Ségolène Royal segern, fast det blev Sarkozy.

Minns speciellt hur fel "experten"
Barbro Hedvall hade. Det var pinsamt.

I TV4:s Nyhetsmorgon i går satt tönten Anders Kraft och Kristin Kaspersen och uttryckte belåtenhet med att - citat -
"främlingsfientliga" Dansk Folkeparti gick bakåt. Helt i strid med opartisk rapportering!
Beklämmande!

Hur kan man ha så noll koll och jobba som journalist?

Jean Moulin sa...

P.S. Speciellt skadeglad för den mycket osympatiske Jinges skull.

Anonym sa...

Held og lykke Danmark!

og tak för en meget hyggelig og intelligent blog! Svensk DDR-media kan dra något gammalt över sig, igen!

Skuncke sa...

Tråkigt att Nasse Kadaver inte får större betydelse, drygt 2% av "danskarna" vill ha ett niggerland, synd att de inte är så visa som svenskarna.

Jean Moulin sa...

Nyliberala Louise Persson skriver om "Hur svensk media (inte) bevakar det danska valet":

"Är ganska fascinerande. I veckor har det varit ganska tyst, sedan exploderar media i panikartade analyser som de verkar krafsa ihop lite hur som helst, men någon större insikt eller aning verkar nästan ingen ha. I Sverige. Som vanligt tämligen ointresserade av dansk politik, ja, förutom det främlingsfientliga DF."

Louisep

Anonym sa...

Svensk medias surmulna bevakning av det danska valet tål att jämföras med den nästan totala tystnaden kring det schweiziska valet nyligen. Det polska valet i samma veva skrevs det väldigt mycket om eftersom den liberale och EU-vänlige Donald Tusk vann och de mer konservativa "inskränkta" och "Europafientliga" krafterna gick bakåt. Detta firades med jublande artiklar i de flesta svenska dagstidningar. Lita ALDRIG på mainstreammedia...

Anonym sa...

Mange af os danskere er dødtrætte af "kloge" svenske politiske komentatorer og politikere. I Danmark er der slet ikke den negativt laddede holdning, når der er valg i Sverige. Dansk TV/aviser er slet ikke så fordomsfulde over for svenske politikere, som svenske aviser/TV er imod Danmark

Robsten sa...

SVT Aktuellt påstod också självklart att Khader blivit vågmästare ungefär 21:10 i går kväll.
Bra valbevakning Grue.

Grue sa...

Tack för dom positiva och initierade kommentarerna! Dom från Danmark uppskattas särskilt.:) Grattis Danmark!

Bara en sak, skriv med signatur. Det blir så svårt att hålla reda på alla "anonym".

Skuncke/ Ta det lite lugnt med språket bara, är du snäll.

Anonym sa...

Jag säger detsamma! In your face svensk media.

Nu kan man ju inte annat än bara vänta till 2010, de har ingen aningen om vad som väntar dem, jag tänker på Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Tak for opmærksomheden og lykønskningerne hinsidan

Vil man læse om dansk syn på svensk politik, må jeg anbefale
http://snaphanen.dk/

Vil man læse om dansk syn på dansk politik, må jeg anbefale
www.uriasposten.net/

Dansk Folkepartis succes har tvunget de øvrige partier til at ændre indvandrerpolitikken.
Håber snart det samme vil ske i Sverige.

Anonym sa...

Grattis Danmnark till valresultatet! Grattis Robsten blog till riktigt bra journalistik, ni behövs verkligen! I din mun, 08-Media!

Anonym sa...

Pinsamt är rätta namnet med svensk media. Att inte följa valen i grannländerna bättre och använda sig av den svenska lyckönskningsjournalistiken. Nu när jag läste artikeln i aftonbladet i morse hade det tydligen fortfaranade inte gått upp för denna usla tidning att man fått egen majoritet utan ny alliance.

Danska stortidningen Berlingske hänvisar till aftonbladets artikel och jämför med Reuter, Guardian, Forbes...

Tror ni de gör de för att jävlas!

Ha, ha, ha ....

Unknown sa...

VÄLJAR JÄVLAR

Anonym sa...

Ursäkta Anonym igen,
Samma som skrattade.

Herr Kader har inviterat Venstre till att gå en dronningrunde och avsäga sig titeln som statsminister. Så att det skall röstas fram en ny. Man hoppas att en till från Venstre skall rösta "vilt" och rösta som alliancen vill, på socialdemokraterna. Det smygpratades om det på Alliancens valvaka igår, enligt högst trovärdig källa, nämligen dansk statstelevision. I så fall skulle allt ihop med Alliancen varit ett kuppförsök. Alliancen skulle gjort en kovendning idag! I såfall skulle Pia bli utan inflytande. - Men så dum är väl inte Rasmussen?

Anonym sa...

Ytterliggare en kommentar från den skrattande anonymen.

I Aftonbladets artikel står det så idag, Onsdag, klockan halv nio:

"Valresultatet innebär samtidigt att Naser Khader och hans nybildade borgerliga parti Ny Alliance får den nyckelroll som de hade reserverat åt sig.

"Naser Khader meddelade sent på tisdagskvällen att regeringen avgår och att regeringsförhandlingar inleds för en ny regering."

I Mikael Stenborgs artikel!

Vad är detta? De e ju värre än Pravda! Har Sverige världens mest inkompetenta och indoktrinerade journalister?

Tro aldrig på Svensk Media. Den måste vara politisk korrekt. Ägna sig åt självcensur. Och ljuga! - Det är tydligen något man lär sig på journalistlekskolan!

Anonym sa...

Det är sällan man har sett svensk media och övrig "intelligentia" stå med byxorna nere som denna gång. Efter allt spott och spe, alla fördömanden och domedagsprogonoser för DF, så visar det sig vara ett av endast två partier som går framåt i det danska valet. Dessa självgoda moralistiska skribenter vet nu inte åt vilket håll de ska vända sig (vissa tror tydligen fortfarande att NA har ett avgörande inflytande). Nu väntar vi bara på att den svenska folkviljan får tala och visa distansen till eliten här hemma. Detta gav en god magkänsla som kommer att sitta i ett bra tag!

Anonym sa...

Jag tror att ni missat något viktigt här. Mainstreammedia är nog inte alls dumma, utan det är tror jag en del av en medveten strategi. Om de stort basunerar ut att DF backat, tappat sitt inflytande etc och sedan struntar i att tala om att DF i själva verket gått framåt i samma stora ordalag, så tror gemene man att det backat och tappat sitt inflytande. Vanligt folk sitter nog inte och fördjupar sig i valresultaten i Danmark i tråkiga långa analyserande politiska artiklar i efterhand och vet nog heller knappt vilka partier som står för vad - med undantag för DF. Och därmed har man uppnått det man velat, dvs uppmåla en bild av att "främligsfientliga" politiska krafter inte alls är på framfart, utan på tillbakagång. Framgångarna för DF och norska Fremskrittspartiet har varit och är en tillgång för SD och man gör vad man kan för att både ge en bild av att de som röstat på ett "främligsfientligt" parti sedan ångrar sin "dumhet" och sedan röstar på ett "vanligt" parti igen. Med detta resonemang önskar man få framtida potentiella SD-väljare att tänka om, man har redan sedan tidigare kört på den strategin genomgående där man målar upp SD's väljare som proteströster från soffliggare eller förvirrade unga som egentligen inte riktigt vet vad de röstar på och liknande. Allt för att hamra in budskapet "rösta inte på SD, de som röstat på dem tidigare ångrar sig ofta ellerså är de är politiska slackers och det är ju inte du, eller hur?".

Anonym sa...

Adulruna/ Håller med 100 %. Trodde att det framgick att jag också tror det i denna och andra artiklar men kanske ska vara tydligare på den punkten.

Förresten vad menar du, tycker du att mina artiklar är tråkiga?:)*ironi*

Anonym sa...

Adulruna,grue / - Jo, visst är det säkert som ni säger. Sverige är inte en sanningsdemokrati. Sverige är en kombination av Pravda styrt av Goebbels! Och svenskarna hjärntvättade! Vad har man då? - En kombination av En hammare och en Swastika eller en Skära och ett Fascesknippe? Tvinga in den offentliga sanningen i de dumma svenskarna huvuden!

Lär dem paradera i raka rättrogna led!

Det är bra så länge svenskarna bara blir fler och fler...

Anonym sa...

Jag följde valvakan på dansk TV igår och sällan har jag känt sån härlig skadeglädje som när jag insåg att DF faktiskt går framåt i valet. De två stora förlorarna i det danska valet är (S) och svensk media. Vi som är antisocialister och för en oberoende press kan inte annat än jubla en dag som denna.

Är detta pinsamt för media? Ja det är bara förnamnet....

Kanske att folket norr om skånegränsen inte bryr sig särskilt mycket om det danska valet, men här i Skåne finns det knappast någon som har missat hur utgången blev.

/Thomas

Anonym sa...

Vendt bare til næste valg, når Liberalisterne - Frihed og Velstand kommer på valg. Så får konsensuspiben i Danmark en anden lyd!

Berit sa...

Adulruna har alldeles rätt i att media inte alls är dumma. Man framställer avsiktligt den politiska sida som man själv sympatiserar med som framgångsrik för att därmed locka osäkra röstare till den sidan. Osäkra människor vill efteråt kunna säga att de röstade på en vinnare.

Anonym sa...

Skåneven skriver...

Jeg har altid syntes, at Skåne skulle tilbage til Danmark, idet jeg synes det er syndt for vores gamle landsmænd, at de skal være besatte af en løgnagtig centralmakt (støttet af ligeledes løgnagtig masmedia) i Stockholm. Men efter at have bevidnet, hvordan de svenske aviser igen har forholdt sig løgnagtigt til sandheden samtidigt som jeg længe har måtte se på hvordan svenskerne er blevet kastreret af en udemokratisk politisk korrekthed, synes jeg nu, at alle svenskere skulle frigøre sig fra deres fortrykkere i Stockholm. Her kunne en genopretning af Kalmar Unionen være en god idé :-)

Anonym sa...

En ny kalmarunion tycker jag verkar vara en väldigt bra idé. Jag styrs hellre från Köpenhamn än av galningarna i Stockholm...

Anonym sa...

Grattis till den danska regeringen! Vilket krig skall ni ger ert stod till den har mandatperioden?

Anonym sa...

Det är sällan man har sett svensk media och övrig "intelligentia" stå med byxorna nere som denna gång.
Då har du sett lite. Det är praxis att svenska massmedia i sina tappra försök att stå på PK-sida står där med byxorna nere. Jag slutade följa deras enfaldiga prognoser och analyser när de blåljög om USA – valet Bush-Gore. (obs jag är inte Bush anhängare). Det finns gott om bloggar och oberoende källor som sitter inne med betydligt större kunskap. Tyvärr som skattebetalare måste jag sponsra kryptobosjevistiskt skit.

En kombination av En hammare och en Swastika eller en Skära och ett Fascesknippe?
Än så länge Sovietunion light + liten grön halvmåne. Slutresultat blir Sovjets planekonomi och Sharia-light som grundlag.

Anonym sa...

Lubbe: håller med, men det var ju faktiskt 3 år sen. Repris följer nästa år då fru Clinton redan är utsedd vinnare av SVT

Anonym sa...

Här kommer en pärla från SDS politiska chefredaktör Heidi Avellan som jag inte kan undanhålla en bredare krets:

"Ingen i svenska medier har påstått att inte Dansk folkeparti skulle få många röster.
Dessvärre blir partiet inte mindre populistiskt eller främlingfientligt för det."

Undrar vilket mediautbud fru Avellan tar del av? Svensk press har fullkomligt dräglat över de opinionsundersökningar som har underskattat DF.

Anonym sa...

Trader/ Antar att detta är länken:

http://sydsvenskan.se/globalinfo/podcasting/article264596.ece#ledarpod

Pratigt och riktigt kasst. Verkar ju va pro-vänster också. Bitter, i det närmaste. Snackar mest om DF.

Var är det avsnittet du menar?

Danskarna är säkert avundsjuka på Malmös 3,4 ggr högre brottslighet, ja...

Anonym sa...

Grue, inget publicerat, det var hennes svar på att "gratulationsmail". Bittert och surt sa räven ;)

Anonym sa...

Haha, skönt.

Som sagt, vansinnigt pladdrigt i inslaget ovan.

Anonym sa...

Et andet eksempel på svensk dækning af nyheder:

Hölls fången och misshandlades:
http://sydsvenskan.se/oresund/article279532.ece

Men det de ikke skriver i sverige:

Den 19-årige mand er dansk statsborger med libanesisk baggrund.

- Han sagde til hende, at hun ikke måtte tale med sin mor, fordi hun er kristen, siger Henrik Svindt.

http://ekstrabladet.dk/112/article358378.ece

Det er en misforståelse at folk i Danmark er imod udlændinge. Det er ikke tilfældet. Der er mange buddhister, indere, europæere, amerikanere, sydamerikanere osv. her.

Problemet er folk som i ovenstående sag, som ikke er kommet til Danmark for at blive dansker, men for at gøre danskerne til muslimer.

Anonym sa...

skyblue/ Ja, jag hade läst om det på Fröken Sveriges utmärkta blogg som även bevakar Danmark och Norge:

http://imittsverige.blogspot.com/2007/11/danmark-19-rig-piskad-och-brnd-i-nio.html

Nu tycker Expressen att det är "glädjande" att Socialistisk Folkeparti, som är mer eller mindre som svenska V, går framåt:

http://www.expressen.se/ledare/1.925308/071114-inget-att-vara-avundsjuk-pa


Citat:
Det mest hoppfulla med det danska valresultatet är dock att det visar på en begynnande motrörelse mot den danska ”pølsefascismen”.
Pia Kjaersgaard gjorde visserligen ett bra val, men det gjorde också hennes främsta motståndare.
Socialistisk folkeparti på vänsterkanten – som profilerat sig starkt mot Pia K – nästan fördubblade sina mandat i folketinget.
Och ännu mer glädjande: Naser Khaders nybildade parti Ny alliance tog sig in i folketinget trots de dalande opinionssiffrorna i slutspurten.


Vi får skämmas inför danskarna också:

http://www.berlingske.dk/article/20071114/valg/71114040/


Citat:
Svensk avis: Valget et opgør med pølsefascismen.

Expressen.se skriver i sin leder, at valget ganske vidst endte i en borgerlig sejr, men at det mest glædelige ved valget var, at det viser tegn på en gryende modbevægelse til den danske "pølsefascisme" repræsenteret ved Dansk Folkeparti.

Tragiskt

Fröken Sverige sa...

En blogg som är VÄL VÄRD att läsa varje dag, är Muslimska Friskolan. Man får en fantastisk inblick i de muslimska friskolornas värld i Sverige och bloggen har även bevakat valet i DK.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2007/11/ett-nytt-danmark.html

Vi som bor i denna delen av Sverige, vi vet att klockan är fem i tolv.

Nu gäller det bara att vi alla hjälps åt att informera dem som inte vet det ännu. För genom svensk media kommer de aldrig få reda på det....

/FS

Anonym sa...

Ville bara uppmärksamma att denna blog nämns i Jyllansposten!
http://jp.dk/indland/indland_politik/article1168921.ece

Blogger mod mediestrømmen
Hvor det er vanskeligt at spore nogen begejstring over det danske valg i de traditionelle medier, går flere svenske bloggere mod strømmen. En er ”Robsten Blog”, der benytter chancen til at hudflette de svenske medier, bl.a. for deres udvælgelse af eksperter forud for valget.

[..] I særdeleshed gælder det almindelige mennesker i mindre byer og i provinsen, som har gjort oprør mod den af storbyradikale påbudte politiske korrekthed. In your face, svensk media!


Bra jobbat Grue! Nu har kampen mot PK-fascismen börjat på allvar!

Anonym sa...

Verkligen, grattis till JP-omnämnandet. Läser den ofta med stor behållning, så långt från PK:ism man kan komma.

Såg just ett inslag i kvällens Rapport i SVT. Nu har man hittat en ny angreppspunkt och kommit till slutsatsen att Danmark saknar arbetskraft pga DF! Roande att se SVT-reportern närmast lägga orden i munnen på sitt danska intervjuobjekt, för att belysa DF-problematiken.
Dansken avslutar dock i sedvanligt trotsig anda med att peka på att arbetskraft kan hämtas i Europa, t ex i Sverige. Japp, det finns en hel del som går sysslolösa och apatiska inte minst i Malmö och L-krona.

Anonym sa...

Stort tack för den länken!:) Riktigt kul att omnämnas där.:)

Anonym sa...

Demokratins och det fria ordets räddning i Sverige är internet.

Följ upp dansk och norsk media när svensk media själv-debatterar.

Ofta finns det mer vinklingar och fri journalistik att hämta på

www.dr.dk
www.nrk.no
www.berlingske.dk
kwww.jp.dk
www.politiken.dk
www.aftenposten.no
www.dagsavisen.no

Thomas Tvivlár

Anonym sa...

Hej!

Her er også et interessant link:

http://www.180grader.dk/

Den svenske www.180grador.se findes vist ikke (endnu)?

Anonym sa...

Lige en bemærkning fra ChrIVmov26osv - Asmaa fik 685 personlige stemmer. (Jeg er lige ved at tro, at flere har udtalt sig for hende end der reelt har stemt på Asmaa.

Fröken Sverige sa...

Ja, GRATTIS Grue! Bra gjort att hamna i JP!

"In your face, svensk media!" är ett uttryck som kommer leva LÄNGE!

:-)

/FS

Anonym sa...

"Budkavlen"

Vad Sverige behöver är en PK fri tidning eller nyhetskanal. Det spelar ingen roll vad ett fåtal redan frälsta bloggare skriver. Svensk PK-medias monopol måste på något sätt brytas.

Anonym sa...

Bravo!

Fler bloggar som dina skulle man önska! Kanske behovet av PK-media avtar när folk inser att den är censurerad och vinklad. Vi får sannerligen hoppas det!

BefriaMedia sa...

Adulruna har en mycket bra analys, helt korrekt. Folk som bara laser tidningar och inte laser bloggar har fatt uppfattningen att partier som ar emot massinvandring och kaos ar pa tillbakagang. Det ar medis strategi och dom har lyckats paverka en stor del av allmanheten som nu ar ovetande om sanningen. In your face Svensk "Media".