tisdag, november 13, 2007

Nej, enligt mätningarna förlorar Pia INTE makten

Svenska mediers rapportering kring utländska val är som tidigare noterats allt annat än opartisk. Det har inte minst gällt dagens danska val, där man inte med ett ord nämnt hur suspekt Enhedslistens kandidat Asmaa-Abdol Hamid är, och där man oblygt deklarerat att man håller på Ny Alliance mot Dansk Folkeparti.
Aftonbladet slår idag någon slags rekord när de under en bild av Kjaersgaard med sänkt och bortvänt huvud utropar:
I dag förlorar hon makten.
Men enligt den sista opinionsmätningen innan valet, som refereras i SvD går Dansk Folkeparti framåt jämfört med förra valet, och Venstre, Konservative och Dansk Folkeparti behåller makten utan behov av stöd från Ny Alliance. Det ska bli intressant att se medias reaktion om det verkligen skulle bli så...

5 kommentarer:

Robsten sa...

De tog upp valet i SVT Godmorgon Sverige. Att opinionsmätningarna var som de var framkallade tydligen en chock hos SVT och en dansk som intervjudes. Ingenting om vad som förutspåtts verkade längre stämma. Dessutom påstod den intervjudae dansken att det bara var partiledningarna som stod för en restrektiv flyktingpolitik, väljarna gjorde det inte. Inga siffror eller undersökningar hänvisades det till, märkligt. Det är såklart inte sant, i Sverige är det dessutom tvärt om, partitopparna har en helt annan syn än väljarbasen, fast åt "andra hållet".

Anonym sa...

Egentligen borde inte danskar få rösta överhuvudtaget. Vad begriper de? Bäst vore om svenskar, helst då våra fina svenska politiker, bestämde åt dom. Så kanske det blev lite ordning, rättvisa och politisk korrekthet där.

Trader sa...

Det är rätt mkt som talar för att asylpolitiken blir relativt oförändrad även med Ny Alliance som stödparti, det finns helt enkelt för många röster att förlora på att driva ngt annat i Danmark. Som jag påpekade tidigare har svensk media missat detta, samt att valet främst är framkallat pga kalla fötter från VK inför avtalsrörelsen nästa år för de offentliganställda. I svensk media verkar det mest handla om folkstorm mot rasism.
Ska sätta mig med en dansk pilsner och avnjuta valvakan samt skicka iväg ett lagom elakt mail till AB:s ledarredaktion när det blir klart att VK återigen bildar regering ;)

Anonym sa...

http://www.berlingske.dk/upload/webred/pdf/2007/nov/Gallupendelige.pdf

Överayatollah sa...

Den bild som journalisten och artikelförfattaren Eva Buskas vill ge oss Svenssons är:
"Danmark är ett gott land egentligen! De där nedrans Dansk Folkeparti! Alla är ju emot dem! Folk är för ett mångkulturellt samhälle även i Danmark! Men DF har gjort nationen till något slags monokulturell diktatur!"
Och när Aftonbladet gör detta, ignorerar man givetvis de opinionsundersökningar som ger VKO - exklusive Ny Alliance - 93 av de 175 preliminära folketingsmandaten.
Vad som även är extremt viktigt att ignorera, är danskarnas stöd till det enda parti som ser Sverige som en förebild vad gäller immigrationspolitiken; Enhedslisten, nu nere i 1,8% (under 2-procentsspärren, Berlingske.)
Man kan ge upp för mindre. Svenska journalister låter svenskarnas uppfattning om läget stå för notan när de ska forma sina egna illusioner om en bättre (läs mer mångkulturell) värld.
Patetiskt att man istället för att slå upp tidningen ska behöva sitta med ett danskt-svenskt lexikon och en dator till hands för att få verkligheten rapporterad för sig