måndag, november 12, 2007

Är det busungar i farten igen, Sarnecki?

Polisstationen i Partille besköts i natt med ett trettiotal skott. Man väntar med spänning på kändiskriminologen Jerzy Sarneckis kommentar. Senast en polisstation besköts, i Ronna i Södertälje, kommenterade Sarnecki så här:
- Det här handlar om busungar som tycker att polisen har varit taskiga och så ska de visa sig på styva linan - hur korkat som helst förstås, säger han till DN.
- Det är inte särskilt allvarligt, men idiotiskt. Det allvarliga ligger i att människor kan komma till skada.
Det blir alltmer tydligt att kriminologerna ser som sin främsta uppgift att propagera för att folk inte ska bry sig så mycket om den skenande brottsligheten, snarare än att utreda vilka brottsligheten kan minska. Jag ska skriva mer om detta framöver, i synnerhet om den nedlagda utredningen om zigenares brott. Håll utkik!
Som jag tidigare skrivit är kriminologernas skönmålning politiskt motiverad - man är rädd för de åtgärder medborgarna skulle kunna ta till för att minska brottsligheten om de såg den som det hot den är, som t ex ökad invandring. Invandrare är ju väldigt överrepresenterade i brottsstatistiken och i invandringstäta Malmö är våldsbrottsligheten 3,4 ggr högre än i Köpenhamn, där förnuftiga invandringslagar numera råder.

11 kommentarer:

Trader sa...

Såg en annan nyhet som gick ut riksmedia igår om ett större bråk i Gbg-trakten. Media har lärt sig av fadäsen för ngra veckor sen när det talades om bråk mellan svenskar och invandrare bl a i Landskrona och Höör. Den här gången stod det endast att "polisen inte känner till vad som orsakade bråket". Grävde dock lite och hittade en mer utförlig beskrivning i Gbgposten som skrev att "olika grupper var inblandade som inte ville tala med polisen". Någon som vet mer om detta?

Grue sa...

Ja, såg det. Startade en Fb-tråd i ämnet men det verkar va dåligt med flashbackare i området. Lite info iaf:

http://www.flashback.info/showthread.php?t=572221

Anonym sa...

Jag är villig att satsa en slant på att beskjutning inte hade något med polisstaionen att göra als. Utan var riktad mot gymmet (dess ägare?) som rymms i källaren.
Penningsskuld? beskyddarverksamhet? Bara sneglat på fel anabolaidiots flickvän? ja, onte fan vet jag. Men inte är det riktad mot polisen i.a.f. Partillepolisen består av några äldre herrar som jag personligen har svårt att se som potentiella mål för attentatet. Speciellt när alla vet var de bor... (de hade då kanske kunnat riktats mot någon av dessa personligen)
Partillebo
ps. kriminologer är närmare "krim" än "log"...ds

Grue sa...

Tack för info, partillebo! Hur är området annars? Är det stökigt?

Ottar sa...

Charlatanen, kommunisten och lögnaren Sarnecki kommer, beroende av vilka gärningsmännen visar sig vara, benämna händelsen som ett hot mot demokratin eller ett pojkstreck. I Sarneckys värld är nämligen det mesta relativt.

Hur i övrigt seriösa media (de få som finns kvar) som t.ex. Axess och tv8 kan låta denna bedragare sitta med i paneldiskussioner om brott och dess orsaker är en gåta och därtill fullständigt oacceptabelt

Anonym sa...

Nja... Det är väl lugnt. Det har dock varit avsevärt lugnare. Vi har tyvärr fått en hel del "importerat" brottslighet ifrån Angered/bergsjön (partille ligger öster om Gbg och A/B ligger nordost). Enligt egna källor som jobbar som poliser i området är majoriteten av "brottslig verksamhet som sker i partille" importerat...
Partillebo

Anonym sa...

I Partille sysslar men med allt utom flygplanskapningar! Så lungt, mej då.

DL sa...

Levde de första 26 åren av mitt liv i Partille kommun, en av Sveriges minsta kommuner till ytan. Jag hade en lugn och trygg uppväxt där på 70- och 80-talet. Mycket av dagens brottslighet i kommunen kommer nog mycket riktigt från de invandrartäta nordöstra stadsdelarna i Göteborg. Men nu ska Partille ta emot "ensamkommande flyktingbarn", så de kommunegna problemen lär nog öka.

Jean Moulin sa...

1) Grattis till din och Robstens popularitet. Glädjande - liksom att Frökens Sveriges blogg blivit så poppis. Den blogg jag deltar på är också - liksom Kurt Lundgrens och Sd-blogg - alltid bland de 25 mest besökta. Bådar gott för framtiden!

2) Sarnecki är tragi-komisk.
Förmodligen är han ärlig. Men i så fall måste hans orimliga bagatelliseringar bero på felaktig metodik. Något jag tror är fallet.

Minns ett tv-program där han avslöjade att han alltid fick hämta sin tonårsdotter mitt i natten. Uppenbarligen tror hon inte på pappas försäkringar om att våldet minskat.

3) Förslag: forskare studerar presslägg från senaste femton åren och jämför dem med sjukhus-statistik över våldsoffer,
Brå-statistik, för att utröna om det stämmer att den mesta brottsligheten minskat, vilket förefaller vara ett skämt.

Glöm inte att många (de flesta?) brott inte anmäls av olika skäl!

Överayatollah sa...

Tack för min pseudonyms omnämnande i tidigare post!
--
Nu har Stockholmspolisen givit besked att "hedersmord inte sker i Sverige" - till två systrar som ringde och anmälde hedersvåld!
Polsen "kräver" att invandrarkvinnor "lär sig hantera" sina män
Och som grädde på moset har man sekretessbelagt samtalsinspelningarna!
Läs mer i Stockholm City: Polisen: "Hedersmord händer inte i Sverige och "Så här får det inte gå till"

Rolf Hansson sa...

Det verkar uppenbart att bagatelliseringen av grov kriminalitet och det konsekventa mörkandet av invandrares brotsslighet (t. ex. att media undviker att skriva ut om en brottsling ej är svensk medborgare o. likn.) är en konsekvens av att man inte får föra någon kritisk diskussion om invandring och flyktingmottagning. Eftersom invandringen enligt PK-etablissemanget enbart är av godo så måste man förstås skyla över eller bagatellisera invandringens negativa konsekvenser.