måndag, oktober 29, 2007

Allt mer patetiska bortförklaringar av den den stigande våldbrottsstatistiken

Som tidigare konstaterats här på bloggen tävlar politiskt korrekta forskare, journalister och diverse vänstertyckare om att bortförklara den statistik som säger att våldsbrotten ökat kraftigt de senaste åren. Orsaken är förstås att man är rädd för de åtgärder medborgarna kan vilja ta till för att stoppa våldsvågen: hårdare straff, minskad invandring, "integritetskränkningar", etc.

Aktuellt gjorde dock ikväll ett bra reportage om den ökade brottsligheten som även SvD rapporterar om. De som menar att brottsligheten inte ökar brukar förklara att brottsstatistiken ser ut som den gör med "ökad anmälningsbenägenhet" och liknande minst sagt krystade förklaringar. Aktuellt gjorde processen kort med sådana förklaringar genom att peka på att antalet konstaterade misshandelsfall på landets sjukhus ökat kraftigt.

Man kunde tycka att t o m den mest styvnackade PK-it skulle ge med sig i ljuset av denna överväldigande statistik. Men icke: docenten i kriminologi Felipe Estrada på BRÅ menade att detta berodde på att "sjukhusen blivit bättre på att upptäcka om skadorna uppstått pga misshandel". Att en lång rad sjukhus över hela landet var betydligt sämre på att konstatera vilka skador som uppkommit av misshandel (hur svårt kan det vara - vad trodde de tidigare, att igenmurade ögon berodde på att folk halkat i duschen?) för bara några år sedan, det kan bara en som till varje pris vägrar att byta ståndpunkt tro.

Människor är med all rätt rädda för den ökade brottsligheten, men den "nya vänstern" förklarar denna rädsla för irrationell och raljerar över den:

Intressant att se hur alla på FB först framställer sig själva som riktiga karlakarlar med hår på bröstet och 30 cm dase, för att sedan visa sig vara riktiga ynkryggar som är rädda för sin egen skugga.

Detta trots att det är arbetarklassen som drabbas hårdast av brottsligheten. Men den nya vänstern har aldrig varit intresserad av arbetarklassen utan har bara använt den som ett medel för att den passat dess syften.

SvD och DN rapporterar om att det idag hölls en minesandakt för den dödade pojken Ricardo. Det är alltid lite löjligt att ett sådant här enskilt fall blåses upp bortom alla proportioner, medan den stora massan våldsbrott glöms bort totalt. Man kan ha diverse konspiratoriska teorier om varför det just rapporteras så mycket om brott begångna av (i huvudsak) svenska överklasspojkar (som även Stureplansprofilerna var). Hursomhelst är det bra att dessa viktiga frågor nu äntligen diskuteras.

9 kommentarer:

Robsten sa...

Tillbaka så smått. Ja alla dessa docenter, doktorer och forskare, vad har han för belägg på att sjukhusen har blivit så mycket bättre på att upptäcka simpla misshandelsfall? Och vad har han för belägg att statistiken påverkats av detta? Lite hårda fakta käre docent.

Grue sa...

Kul att du är tillbaka Robsten!:) Det är bara önsketänkande han ägnar sig åt. Han är ju anställd för att säga såna där grejer, för att släta över och smussla undan.

Marthin sa...

http://www.varldenidag.se/ArticlePages/200710/29/20071029085942_180/20071029085942_180.dbp.asp

Trader sa...

Verkar dock som om SVT denna gång inte köper BRÅ:s bortföklaringar rakt av vilket ju är unikt i sig. Dock får BRÅ genom docent Estrada generöst utrymmme att sprida den gängse statsfinansierade propagandan. Två steg framåt och ett tillbaka mao.
En lågoddsare är dock att debatten kring det tilltagande gatuvåldets orsaker kvävs i sin linda.

JJ99 sa...

Bra skrivet Grue.

Men vad är detta för en sinnesjuk individ, som är den andra blogglänken från SVT:s ledare?

"Inte ungdomsvåld - utan högerextremt våld"
Det handlar inte om ungdomsvåld. Det handlar om högerextremister som har ihjäl andra människor inklusive andra ungdomar. I många av de uppmärksammade våldsdåden under senare tid har extrema åsikter på högerkanten spelat en viss roll. Men de flesta misshandelsfall i Sverige begås fortfarande av missbrukare mot andra missbrukare.
http://www.zaramis.nu/blog/

I vilken värld lever den påtände dåren?

Känns mer och mer aktuellt för mig att starta en blogg igen.

Grue sa...

Jag tror att han är "trotskist" eller nåt i den stilen, hehe. Dom har så många sekter att det är svårt att hålla reda på alla, vänsterfolket.

Ja, den är extremt dålig Svenssons/Zaramis text, har ger ju inga fakta alls för att det skulle vara tal om "högerextremt" våld. Han är också en fullänkare av rang som länkar till artiklar med den mest konstiga koppling till hans artiklar, vilket gör att han kommer upp högt på Bloggtoppen. Han håller även på och skriver på Helsingborgs Dagblads forum under diverse kvinnonamn - "Mathilda", "Johanna", etc som avslöjats på exilen. En fin kille med andra ord.

Robsten sa...

En lågoddsare är att de verkliga orsakerna som ligger lite djupare i samhällsutvecklingen inte behandlas utan det blir som vanligt, ytligt och fördummande. Visa filmer vilken effekt våldet har o.s.v. så löser vi problemet och alla kan känna att de gjort något. jag tror att vi måste tita på hela samhällsutvecklingen, värderingar, uppfostran, den allmänna socialisationen för att komma till roten med oraskerna.

Frasse sa...

Asbra att du uppmärksammat detta Robsten. Så klockrent exempel på att BRÅ är ett opinionsbildningsinstitut för makten snarare än en vetenskapligt arbetande myndighet. Ett redigt kok stryk är vad dom borde ha, den dagen dom själva vågar sig ut på gatorna kvällstid.

Anonym sa...

När jag scrollar ner för att läsa inläggen,önskar jag att det aldrig ska ta slut!
Mugabe är bara en dålig kopia till furstarna i Stockholm.