söndag, november 18, 2007

Nålpengar från EU

Sverige har fått en summa pengar från EU för att vi tar emot nästan hälften av alla de irakflyktingar som väljer att bege sig till västvärlden. Av de 70 miljoner kronor som EU delade ut för detta ändamål så fick Sverige 30 miljoner. Bildt sade så här i radiogrammet Kaliber.

Det är bra att vi börjar närma oss mera av ett gemensamt europeiskt ansvarstagande för detta. Men det är fortfarande ganska lång väg att gå.

Börjar närma oss ett europeisk ansvarstagande? Vilket skitsnack, det enda ansvarstagande som räknas är väl antalet flyktingar. Det finns såvitt jag kunnat utröna inte någon som helst vilja från andra EU-länder att öka sitt engagemang vad gäller att ta emot flyktingar. Sverige står där ensam med en vansinnigt generös flyktingpolitik. Bildt och andra ministrar får drömma hur mycket de vill men det är Sverige som sticker ut vad gäller flyktingpolitik och som står där med Svartepetter på hand. Det är osannolikt att andra EU-länder inom överskådlig framtid kommer att avlasta Sverige vad gäller irakflyktingar eller andra flyktingar.

Länk SvD

4 kommentarer:

Trader sa...

30 miljoner är verkligen nålpengar och närmast ett hån mot de svenska skattebetalnarna som står för den verkliga notan (som f ö är hemligare än försvarsbudgeten).

Robsten sa...

Den är så hemlig så de vill helst inte att man ens räknar på det, ingen siffra är bättre än en hemlighållen siffra tydligen.
Försvarsbudgeten är väl inte så hemlig, ligger väl på en 40 miljarder om jag är rätt informerad.

Anonym sa...

Ett steg närmare en gemensam flyktingpolitik inom EU enligt utrikesministern. 30 miljoner är inget mot vad detta kostar PLUS alla sociala problem detta medför. Vi måste bryta denna extrempolitik till nästa val, rösta på Sd!

Anonym sa...

30 miljoner, hur många flyktingar räcker det till att ta hand om under ett år? 200, 100? - Vem skall betala för de andra 39.900? Bildt säger: ett steg på vägen och tror att svenskarna inte kan skilja på miljoner och miljarder. Han har fel, det är politikerna som inte kan skilja på miljoner och miljarder.

Ohly tror att en ny regering skall ta större ansvar för "en solidarisk flyktingpolitik". Han liksom många andra norr om Skåne har fortfarande inte fattat att det inte är något nytt parlamentariskt läge i Danmark.

Sverige måste ta ansvar för sin egen politik och inte tro att andra länder skall komma och rädda ansiktet på flata svenska politiker. Fattar inte politikerna att det är dags att dra i nödbromsen på flyktingtåget nu, kommer Sverige snart stå inför enorma socioekonomiska problem. - Precis som det inte vore illa nog...