fredag, januari 06, 2006

Ohly omvald med acklamation

Det har varit uppe otaliga gånger i våra olika massmedier, om splittringen inom V. Jag har själv betraktat V som ett parti i splittring och möjligen, någon form av upplösning. Nu är det kongress, partiledare skall väljas. Det står mellan Lönnroth, en av "förnyarna" och Ohly, gammelkommunisten. Ohly omvaldes med 199 röster mot 25. Jag börjar tvivla på att fraktionen inom V är större än inom S eller varför inte M, det finns sannolikt två fraktioner där också, en som står bakom Reinfeldt och en som helst skulle vilja ha en ny Bhoman. Jag vet inte om Olofsson skulle fått fler röster på en Centerkongress eller Hägglund vid en KD kongress. Jag delar inte Ohlys syn på värden och ekonomin, men undrar ändå om inte fraktioneringen inom V ändå, delvis åtminstone, är en massmediaproduktion, som vanligt då.

4 kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Detta kan man naturligtvis spekulera kring men faktum kvarstår att ett antal lokala V-distrikt sagt upp samarbetet med partiet och startat egna lokala grupperingar. Dessutom är själva partiets marsch vänsterut av godo, då tokvänstern lockar färre väljare än ett mer sansat balanserat vänsterparti.

Robsten sa...

Japp! Och de väljarna går vidare till MP. Då kan Fridolin junior står där med tuppkamnmat hår och tala om för mig vad som är passande. Nä, frågan är vad de allmänvänsterväljarna tar vägen. de går sannolikt inte till M.

Humle och Dumle sa...

Vi lever i en spännande tid. I takt med att sossarnas kärntrupper dör ut och yngre människors allt lägre partilojalitet kommer det politiska landskapet helt att stöpas om. Partierna kommer allt mer att tvingas lyssna på medborgarna (hemska tanke), som dessutom i allt högre grad hämtar sin världsbild från nätet och inte via partier och deras megafoner i media. Folk med allmänvänsteråsikter och med en dröm ett nytt "folkhem", kanske om fem år hamnar i det parti som media idag placerar långt ut på högerskalan!?

Robsten sa...

Ja, eller varför inte ett helt nytt parti? det är ju inte alldeles ovanligt nuförtiden att nya partier dyker upp. kanske ett parti som sätter höger - vänsterperspektivet på ända.