lördag, september 24, 2011

Asylcirkus enligt Migrationsverket


Migrationsverket har i sin outgrundliga visdom kommit fram med en ny briljant idé enligt en artikel i DN. Förslaget innebär att de som kommit till vårt land för att söka asyl samtidigt skall kunna söka tillstånd som arbetskraftsinvandrare. Så här står det i artikeln. 


Det är i ett remissvar till en särskild utredning om så kallad cirkulär migration som Migrationsverket sticker ut hakan och skriver att det är dags att ”omvärdera gamla lösningar i utlänningslagen och öppna Sverige för ett modernt mottagande av migranter”. Man kan ”inte blunda för det faktum att många asylsökande inte har tillräckliga skyddsskäl utan tar sig till Sverige av ekonomiska skäl och för att skapa sig en bättre framtid.”, menar Migrationsverket.


Nej man kan inte blunda för det faktum att många som söker asyl inte har tillräckliga skäl för detta. Enligt svensk lag skall de då lämna landet. Vill något parti ändra dessa lagar (utlänningslagen bl.a.) skall de i demokratisk ordning också gå till val på detta. 


När det gäller arbetskraftsinvandring så är det tyvärr så att vi inte har behov av någon ytterligare arbetskraft, utom möjligen inom vissa rätt smala sektorer. Vi har däremot 400 000 arbetslösa i vårt land som skulle behövas sättas i arbete. De arbetslösa själva känner sig onyttiga eftersom de inte har ett arbete och samhället förlorar enorma summor på att importera arbetskraft i stället för att sätta kadern av arbetslösa i arbete. Detta bekräftar Thomas Gür i en SvD-krönika, så här skriver han. 


Om 50000 arbetslösa invandrare fick jobb, skulle det förstärka den offentliga sektorns finanser med cirka en procent av BNP. Ifall samma effekt ska uppnås med nyinvandring, skulle antalet invandrare behöva uppgå till 500000 personer.


Man förvånas ständigt över att annars så briljanta herrar som Anders Borg (M) inte drar dessa så oerhört enkla slutsatser. Så fort det handlar om migration så försvinner plötsligt det sunda förnuft en del människor lägger i dagen vid andra sammanhang. Vidare i DN-artikeln står det följande. 


Thord Ingesson, som utarbetat LO:s remissvar, säger: 
– Det är farligt att sudda ut gränsen mellan asylsökande och arbetskraftsinvandrare. Det kan också bli svårare att inför medborgarna försvara rätten till skydd om flyktingarna plötsligt förvandlas till arbetskraftsinvandrare. 
DN har sökt migrationsminister Tobias Billström som inte vill ge kommentarer till inkomna remissvar. 


Självklart har Thord Ingesson rätt, förutom då att medborgarna redan i dag är tveksamma till asylhanteringen. Att den bleksiktige Billström håller sig bort är förvånande i denna fråga, det vore väl ganska lätt att tillbakavisa förslaget från Migrationsverket. Vi noterar dock att Billström håller sig borta från att kommentera förslaget i stället för att offentligt avfärda det. 


Som avslutning vill jag tipsa om Thomas Gürs artikel, den innehåller en del godbitar, även om jag självklart inte håller med om allt han skriver. Däremot är det välgörande att en någorlunda sansad samhällsdebattör med kraft avfärdar Centerpartiets fullkomligt orealistiska "nybyggardoktrin". Nybyggarna i Nordamerika bröt sin mark själv i ren ödemark. I den mån det inte var ödemark så fördrevs eller mördades ursprungsbefolkningen. En mer realistisk syn på effekterna av nybyggarandan i Nordamerika får man om i TED-filmen av Aaron Huey. Filmen förbrukar 15 minuter av ditt liv, men ser du den så garanterar det att du aldrig mer ser något positivt med centerns nybyggardravel. Jag blev själv uppriktigt rörd när jag såg den första gången, och jag berömmer mig för att vara tämligen tjockhudad och cynisk. Klicka på bilden för att se filmen, eller använd länken nedan.


Länk DN Migrationsverket


Länk SvD Gür


Länk TED Aaron Huey 

Wounded knee

PS.
Finn det politiskt inkorrekta felet om ni följer följande länk: China teatern

15 kommentarer:

z999 sa...

Öh?
Se virtuosen David Garrett, unik med sina fantastiska musikaliska gränsöverskridanden - från Vivaldi till AD/DC!

z999 sa...

Angående inlägget. Indianutrotningen var alltså rätt enligt antirasisterna? Speciellt eftersom det ledde fram till det mångkulturella USA.

z999 sa...

Kinateaterns logga?

Robsten sa...

Rätt! dagen börjar bra Z. Se filmen vettja. Var det bortkastad tid, låt mig veta det, kanske bara jag som tycker den är bra och gripande.

Robin Shadowes sa...

Eftersom Robis kom in på indian temat så passar det ju bra med en annan bra låt, nämligen Cheyenne Anthem med Kansas. Texten finns under låten. Den berör oss också i allra högsta grad.

http://www.youtube.com/watch?v=YVEgxYnQIxw

z999 sa...

Den är bra och gripande.

Robsten sa...

Låten från Robin eller TED-filmen?

Robsten sa...

Läsvärt av Lotta Gröning, även om jag som vanligt inte håller med om allt:

http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=1058

Robsten sa...

Klein och Baksi har visat sitt demokratiska patos igen, eller brist på sådan snarare:

http://www.axess.se/blog/post/2011/9/22/Terror-och-PR.aspx

z999 sa...

TED-filmen var gripande och det vore väldigt bra om det gick bra att kombinera med centerns "nybyggarland" i en bloggspost eller nåt.

Robsten sa...

Kvinnor kan de med:
men egentligen kan inget ersätta testosteron och äkta "balls", när det kommer till kritan:

http://www.youtube.com/watch?v=mZM-d2qD15E&feature=related

Robsten sa...

Jämför med "äkta vara" delvis en annan changer men man märker tydligt testosteronet här.

Robsten sa...

Ha, ha, jag läser självklart inte Nyheter24, men råkade av misstag snubbla över denna story av ...hmmm...ja, jag kan varken stava eller uttala hennes namn, men jag skrattade när jag läste den, tipsar om allt som får mig att garva:

http://nyheter24.se/noje/kandisar/606887-quetzala-sorgligt-patti-smith

Robsten sa...

Den här garvade jag också åt, nästan ännu bättre:

http://nyheter24.se/noje/kandisar/587253-nu-har-det-gatt-for-langt

Men som sagt, misstag, jag läser inte nyheter24

Robsten sa...

He, he, sista tipset, jag läser ju inte ens skräpet:

http://nyheter24.se/noje/kandisar/557283-quetzala-blanco-kronika