söndag, september 18, 2011

Alliansens och MP:s flyktinguppgörelse skall sjösättas


Alliansen och MP har tidigare kommit överens om en uppgörelse där det skall bli lättare för vissa grupper att erhålla asyl. Dessutom innebär uppgörelsen att barnen till de som fått avslag på sin asylansökan skall få tillgång skolgång och fri sjukvård. Första steget i uppgörelsen är att somaliska familjer skall återförenas i vårt land. Det har tidigare varit svårt för anhöriga att bevisa sin identitet och de har därmed inte kunna immigrera som anhöriga. Så här står det i DN när Billström och Ferm presenterar delar av uppgörelsen.


Tillsammans avslöjar nu migrationsminister Tobias Billström (M) och Maria Ferm (MP) för Dagens Nyheter vad man kommit överens om att avsätta 850 miljoner till i höstbudgeten.


Alliansen avsätter alltså ytterligare pengar till den berikning av vårt land som deras immigrationspolitik skall medföra. Ferm uttalar sig till DN på detta sätt.


Vi är stolta över lösningen för de somaliska familjerna. Och för att vi genom överenskommelsen undvikit att SD fått inflytande. I andra länder har främlingsfientliga partier smittat av sig. 
– Som parti är vi fortfarande kritiska till utvisningarna. Men vi driver inte frågan nu.


MP driver alltså en politik som i praktiken skulle innebära fri invandring till vårt land (trots att de inte driver frågan just nu). Sverige med sina stora sociala transfereringar skulle alltså bli det enda land i världen som hade en fri immigration. De slår dessutom två flugor i en smäll. då de framförallt hindrar SD från att få inflytande i frågan. Länk DN


I en annan DN-artikel står det om en kvinna som flytt till Sverige och fått asyl, och som nu förväntas få hit sin familj. Så här står det i artikeln.


Min man och jag greps av Al-Shabab, som påstod att vi samarbetat med etiopiska armén. Milisen skrek att jag sålt min kropp till etiopiska soldater. Jag tänkte bara på mjölken i mina bröst och att jag inte fick amma min son.När Istaahil blev fri, var maken försvunnen. Därför bestämde hennes mamma, som tog hand om barnen, att det var Istaahil som skulle fly. Huset såldes. Pengarna gick till smugglaren som först tog henne till Nairobi. Där fick hon vänta i många månader tills smugglaren skaffat flygbiljetter ett falskt pass. 
Väl i Sverige fick hon asyl, det får numera alla asylsökande från Mogadishu.


Det är rimligt att de som får asyl till slut får ta hit sin man och sina barn. Det är dock inte rimligt att alla som befinner sig i en krigszon får asyl. Det är i förlängningen en ren folkomflyttningspolitik. Skall oroliga områden tömmas på sin civilbefolkning, som skall flyttas till väst? Det är en vansinnig politik som på sikt inte löser några problem i de drabbade områdena, samtidigt som det skapar problem i väst och i vårt land. Alla får alltså asyl som flyr från Mogadishu, vilket innebär att en muslim som gripits och förhörts av Al-Shabab också får asyl. Det är en logisk felaktig slutsats att tömma oroliga områden på sin befolkning. Det måste finnas en förhoppning att det skall vara möjligt att på sikt leva och bo i alla länder.  


Möjligheten till nyval framstår alltmer som lockande för alla dem som inte jublar över regeringens immigrationspolitik. Kostnaderna för ett nyval är säkert marginella jämfört med kostnaderna för den vansinniga immigrationspolitik regeringen skall ägna sig åt tillsammans med MP. Ju längre regeringen och MP får föra sin immigrationspolitik, ju fler röster lär SD få vid ett eventuellt nyval. Det är inte ens säkert att SD skulle behöva driva någon valrörelse, det gör ju regeringen och MP så bra ändå. 


Länk DN familj


Länk DN lag

30 kommentarer:

Joakim sa...

Helt vansinnigt! MP ska inte ha inflytande över migrationspolitiken, dom ska syssla med miljöfrågor. Alliansen och Billström är galna.

Anonym sa...

Jag är inte lika säker som du är. Från SD officiellt är det helt tyst, en hemsida, lite bloggar och trams-twitter hjälper inte SD fram en mm.

Varför kan SD Södertälje framställa en tidning som dessutom blir omnämnd i PK-pressen? Det duger inte att bli överkörda i riksdagen.

Ser fram emot den dag då man inser att gömma sig lönar sig inte för ett parti. För SD har väl inga asylskäl som innebär att man kan fungera som gömd?

Senaste man läste om SD var att EA var ute och slogs, tror inte man vinner röster på det.

Jag vet att detta är inte ditt bord, men med tanke på vad du skriver så känns det rätt att få bli av med lite äkta frustration. Först och främst över det officiella SD:s obefintliga kommunikation.
Allemand

Robsten sa...

SD har inte blivit överkörda i själva riksdagen, uppgörelsen med MP kunde SD inte göra något åt. Men du har helt rätt i att man också måste föra ut sin politik och tala om för folk att man finns.

Anonym sa...

Jo, nog är de lite överkörda som det är nu. Det är min personliga uppfattning och nog tycker jag att de kan bli mer offentliga om vad som händer i riksdagen, inte bara negativt för då skrivs det i PK-pressen.

Hemsidan säger man då, men hur många hundratusentals röster går vi miste om genom att många inte använder nätet.

Alla röster, även de som är icke twitter, i-net bundna måste vara viktiga.

Varför kan mindre partier än SD ha blaska och press-stöd?
Tack för idag.
Allemand

Anonym sa...

Fullkomligt vansinnigt . SÄger bara grattis SD . Ni har min röst i valet 2014 . Råkade rösta på M men det kommer aldrig upprepas.

Nisse sa...

Läs gärna Andreas Johansson Heinös bloggpost "Analys av Sverigedemokraterna inför andra året i riksdagen":

http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/2011/09/analys-av-sverigedemokraterna-infor.html

där bland annat frågan om att varje breddning av (SD):s politik - dvs att man tar ställning i andra frågor än profilfrågorna - riskerar att stöta bort fler befintliga sympatisörer än det vinns nya. Den ganska tydliga positioneringen till vänster på den (ekonomiska) politiska vänster-höger-skalan tror jag är ett exempel på det.

Det kommer att bli det riktiga eldprovet för partiledningen att gå denna balansgång.

Anonym sa...

Tyvärr verkar det inte som om SD får flera sympatisörer, trots regeringens absurda invandringspolitik. Är snart benägen att tro att svenskarna vill utplåna sig själva och sitt fosterland. Hjärntvätten har varit mycket effektiv.

Stefan K sa...

Reinfeldts hat till Sd gör att han nu av principiella skäl väljer att sälja ut svensk välfärd. 850 miljoner plockar man inte bara fram ur rockärmen så lätt, utan troligt är att något av våra välfärdsområden får avstå ytterligare pengar. Ni som såg Rapport igår kunde konstatera att anställda inom vården nu fått nog och börjar protestera http://petterssons.bloggsida.se/politik/reinfeldt-saljer-ut-sverige
Tänk om dessa män och kvinnor äntligen kunde inse att miljarderna som borde gå till deras verksamhet går till Reinfeldts misslyckade invandringspolitik.

Att låta Billström göra upp med Maria Ferm talar tydligt om att regeringen tappat alla koncept när de till varje pris tänker låta Sd vara utan inflytande. Minns att förra gången Mp ställde krav på en svensk regering utmynnade det i en allmän flyktingamnesti vilken ledde till att 20 000 illegala flyktingar fick uppehållstillstånd.

Ingen vet vad regeringen tänker införa för generösa flyktingregler nästa gång, men inte lär de vara svensk välfärd till gagn.

Min fru som ännu röstat moderat, blev så arg vid frukostbordet att hon kastade teskeden i golvet och sade att detta var droppen. - en röst på moderaterna 2014 och + en till Sd.
Nu gäller det att få fler moderater att inse vad partiledare Reinfeldt är på väg att ställa till med.

Jag ser det som min plikt att förmedla sanningen till alla mina vänner och bekanta som bara läser Aftonbladet och ser på SVT. Hoppas ni känner samma plikt?

Nisse sa...

@Anonym (13:59:00)...

Andra förklaringar än att folk är hjärntvättade kan man förstås uteslutna, och såna tänkbara förklaringar som t.ex Johansson Heinö tar upp i länken ovan saknar helt betydelse? Folk är hjärntvättade. Rätt och slätt. Så bekvämt då.

Det är exakt denna typ av närmast fanatisk självgodhet som gör att (SD) kommer få svårt att växa och riskerar förbli en sekt utan reellt inflytande i de frågor som man själva anser är de viktigaste. "Tyck som jag annars är du dum i huvudet och hjärntvättad" - med såna vänner behöver (SD) inga fiender.

Lisa sa...

Tänk, ibland undrar jag om inte en rysk invasion skulle vara vår räddning... men det kan man väl inte "hoppas" på längre.

Den här invandringspolitiken gör mig riktigt, riktigt rädd och jag förstår inte annat än att det måste till force majeure för att sätta stopp på den.

Robsten sa...

"där bland annat frågan om att varje breddning av (SD):s politik - dvs att man tar ställning i andra frågor än profilfrågorna - riskerar att stöta bort fler befintliga sympatisörer än det vinns nya."

jag har nog gjort en annan analys, om breddningen sköts på rätt sätt. De som är innerligt trötta på PKismen och immigrationspolitiken röstar nog på SD fast de inte är överens i riktigt alla frågor. Det går helt enkelt inte att ligga i linje med alla sympatisörer i precis alla frågor. Titta på KDde har en konservativ falang, en liberal och en kristen falang. Nu går det inte bra för dom men så långt skall ju heller aldrig SD gå.

Robsten sa...

"Tyvärr verkar det inte som om SD får flera sympatisörer, trots regeringens absurda invandringspolitik. Är snart benägen att tro att svenskarna vill utplåna sig själva och sitt fosterland. Hjärntvätten har varit mycket effektiv."

Ja, se Millgrams experiment. Men det finns hopp, fler och fler vaknar.

Robsten sa...

"Tänk om dessa män och kvinnor äntligen kunde inse att miljarderna som borde gå till deras verksamhet går till Reinfeldts misslyckade invandringspolitik."

Ja, det vore ju tiodubbel julafton. Det är ju precis vad SD arbetar för.

Robsten sa...

"Hoppas ni känner samma plikt?"

Instämmer.

z999 sa...

@Nisse:
"Andra förklaringar än att folk är hjärntvättade kan man förstås uteslutna, och såna tänkbara förklaringar som t.ex Johansson Heinö tar upp i länken ovan saknar helt betydelse? Folk är hjärntvättade. Rätt och slätt. Så bekvämt då."

Miljöskadade är mer rätta ordet, men det kan kallas för hjärntvätt. Något som är naturligt i länder där man har (haft) en ensidig nyhetsinformation.

Att människan tar intryck av sin miljö kan påminna om hjärntvätt men det är som att kalla grupptryck för hjärntvätt.

SD har breddat sin politik tycker jag, det är bara det att om man bara läser pk-median så får man inte så mycket information om det.

z999 sa...

@Nisse, läste analysen du länkade till och den var rätt bra.

Johan sa...

En fråga, Robsten och alla andra

Reinfeldt hatar visserligen SD - men rimligen vill han väl bli omvald?

Tror Reinfeldt att den här uppgörelsen kostar det röd-gröna blocket mer än alliansen?

Till t.ex. Katrineholm kommer juli 2012 (åtminstone) 500 - 1000 somalier i en klump. Ett så stort plötsligt inflöde kommer att märkas... kan man nog utgå ifrån.

Regeringen och miljöpartiet understryker, att det här är miljöpartiets förtjänst. En röst på miljöpartiet är en röst för en ännu större invandring av ej anställningsbara somalier.. inser en hel del väljare...

SAP kan inte bilda regering utan ett starkt miljöparti... sossarnas förmåga att bilda regering minskar 2014?

Swedish Dissident sa...

Maria Ferm är ju i alla fall snygg. (Orkar inte vara seriös hela tiden, särskilt inte klockan 23-någonting.) Men ack så dum i huvudet.

Anonym sa...

Sådär! Nu stryker jag även moderater ur min bekantskapskrets!

z999 sa...

Håller med Allemand i kritiken av SD, eller jag håller med om att den är rimlig och bör beaktas. Vad han kanske bortser från är att nationell idag skapades av eliten inom ND (där ingår inte partiets ledare). SD eller någon annan grupp kan inte bara kopiera konceptet, det kräver ett totalt engagemang på ett plan som inte finns inom SD just nu. Vet inte hur lång erfarenhet du har av den "nationella rörelsen" i Sverige men långt tillbaka så har dessa eldsjälar varit orsaken till enormt mycket splittring, tar emot att säga det eftersom det är enormt ärliga människor och självuppoffrande för andra människor.

En tidning i nationell idags storlek förväntas leva ett undanskymt liv med endast en mindre klick åldringar som prenumeranter och med en ekonomi som inte tillåter annat än lokala ortsreportage. I nationell idag så har Sanna Hill rest till Sydafrika och skrivit ett reportage som slår mediaeliten med hästlängder när det gäller research. Reportaget var så bra att expressen, bland annat, ansåg sig tvingade helt enkelt att uppmärksamma det. Något som är väldigt svårt att kopiera ens om man har pengar.

Men annars har du rätt i att SD bör bli mer synliga, men synliga på rätt sätt är också viktigt. En SD-tidning med statligt presstöd lär du nog få vänta på.

Anonym sa...

Vet inget om de nationella, bara att de har en blaska och att de får ekonomiskt stöd.

Rimligtvis hur man än tänker så måste en liten skrift vara bättre än ingenting. EA fyll-slagsmål på första sidan i PK-pressen kan inte vara en höjdare röstmässigt som sagt var. Däremot att hundratusentals får reda på vad som händer fast det inte skrivs om det borde i allafall ge plusröster.
Allemand

Mikael sa...

Är dessa 850 miljoner en muta till kommunerna som tar emot somalierna för att kompensera för ökade socialbidragskostnader, SFI osv? Dessa pengar lär inte räcka speciellt långt med tanke på att somaliska familjer ofta består av 6-7 personer eller ännu fler.

Robsten sa...

@Mikael
Budgeten kommer i morgon. Jag avser att lägga ut en länk.

Robsten sa...

@Z
Som vanligt ligger du inne med en del info Z.

Lassekolja sa...

Att Reinfeldt hellre utplånar Sverige än talar med SD förvånar mig inte efter alla kategoriska prestigeuttalanden. Förvånar mig gör däremot Moderatväljarnas tystnad. Jag har själv röstat M en gång i tiden men det är sedan länge helt otänkbart även om mina borgerliga värderingar kvarstår.
Den som röstar SD får en perfekt kombination av en relativt borgerlig mittenpolitik och 100% sunt förnuft på köpet.
Den som förväntar sig att SD med 20mandat kan bestämma migrationspolitiken över 329mandat får nog tänka ett varv till!

Robsten sa...

Nä, precis. Det tror jag alla förstår. Det man får hoppas på är att fler och fler vaknar, blotta hotet om att tappa väljare får andra partier att komma till sans. Sedan gör det till att fler och fler debattörer börjar vända och ifrågasätta den förda politiken. Till slut spricker den politiska korrektheten upp i sömmarna. Och då hoppas man ju på en ketchupeffekt.

z999 sa...

@Robsten:
"Som vanligt ligger du inne med en del info Z."

Jag skulle kunnat vara elak och fyllt på med att ND's satsning på nationell idag har samlat en trogen läsarskara till "höger" om SD. För att nå en läsarskara utanför det så måste man vara mer tydlig med var man står när det gäller nationalsocialism. Särskilt som den senaste förstasidan ser ut. Men det skrev jag inte och hoppas därför slippa diverse påhopp från ND'are.

Robsten sa...

Eeehh..nä, du skrev det aldrig, vilken tur! ;-)

Robsten sa...

Ahh, du menar det kommande numret?
Ja, undrar hur mycket Vavra Suc har med tidningens framgång att göra. Vad vore den utan honom?

z999 sa...

@Robsten:
Ja, kommande. Men det kan ändras. Och i senaste numret så skriver man om Magnus Södermans bokutgivning utan att lägga några värderingar i hans bakgrund. Och ja, Vavra är ovärderlig för både ND och nationell idag. Han är dock alldeles för idealistisk för att kunna ta sig till partiledarposten och saknar intrigerande förmåga.

Jag har haft en diskussion med Johan Linander från centern om politiskt våld med mera:
http://johanlinander.se/blog/2011/09/15/mitt-tionde-riksdagsar/#comments