fredag, juni 25, 2010

Mångkulturisterna vilar aldrig

Jag hade tänkt taga midsommar och koppla bort politiken för en dag. Samtidigt ser jag att Cecilia Malmström ger sig ut i DN och påstår det som precis alla redan vet, att det går att göra undantag från Dublinförordningen. Sverige gör massvis med undantag från denna förordning. EU-länderna Malta och Grekland anses inte ha ett tillräcklig bra omhändertagande av flyktingar så där gör vi redan nu undantag för de s.k. ensamkommande barnen. Malmström tycker att vi även skall införa undantag för ett av EU:s grundarländer, nämligen Italien. Så här säger Malmström i DN.

Det går redan nu att göra undantag. Det låter ibland på politiker och enskilda i Sverige som om det inte gick, men det stämmer inte, särskilt inte när det gäller barn, säger hon.
Dublinförordningen är bara ett tekniskt sätt att fördela ansvaret, att avgöra vilket land som är första asylland,

Så säger alltså den EU-kommissionär med ansvar för migrationsfrågor som Sverige har i Bryssel, man tar sig för pannan. Malmström ljuger dessutom, Dublinförordningen är inte bara en teknikalitet för att avgöra första asylland, den stipulerar också att första asylland har ansvaret för flyktingen i fråga. Nu rör det sig inte om en flykting som alla redan läst i alla tidningar. Mamman skickade iväg sin då 12-åriga dotter för ”att få ett bättre liv”. Hur kan man göra något sådant?

Vi måste få stopp på denna ström av barn som skickas iväg vind för våg av sina föräldrar, vi måste få stopp på hela trafiken. Barn skall växa upp med sina föräldrar. Det skall oerhört mycket till för att de sociala myndigheterna skall skilja ett barn från sina föräldrar i vårt eget land, varför gäller inte denna regel alla barn? Det luktar banne mig nästan rasism om dessa märkliga beslut och det bakomliggande synsätt som speglar vår politik vad gäller de ensamkommande barnen.

Länk DN

7 kommentarer:

Peter sa...

jo visst borde barn växa upp med sina föräldrar, men i dessa fall så tror jag att det är svårt att spåra föräldrarna i hemlandet om det nu finns några. Man kan ju ogärna chansa, skicka henne tillbaka till Mogadishu och hoppas att någon hämtar henne. Oavsett om det har hänt föräldrarna något eller om de har skickat iväg henne som en lycksökare åt övriga familjen måste vi som har möjlighet ta hand om flickan. Ett barn bör inte straffas för ens föräldrars misstag,barn i Sverige ska ju inte hamna hos kronofogden för dåliga beslut fattade av sina föräldrar. Jag tycker snarare för att tjafsa om vilket land och stad som ska ta emot henne, ska man satsa på att mottagningen istället blir den bästa möjliga.

Anonym sa...

"...ska man satsa på att mottagningen istället blir den bästa möjliga"

Jasså, det skall "man"? Vem är denna "man"? Som vanligt betyder det när massinvandringsförespråkare talar någon annan och inte de själva. Varför inte börja med att skramla ihop de dryga 700 000 kr, som ett s.k. flyktingbarn kostar årligen, inom era egna led istället för att bolla iväg räkningen till skattebetalarna. Detta skulle öka acceptansen för att fler välfärdsflyktingar får stanna. Nä just det, ni vill bara spela goda om det är för andras pengar. Ingen som skulle vilja göra en god gärning för egna pengar skulle lägga dem på en resursstark individ om kunnat betala 10 000 dollar för att bli smugglad till Sverige samtidigt som miljoner av barn i världen svälter.

Utlandssvensk sa...

" Varför inte börja med att skramla ihop de dryga 700 000 kr, som ett s.k. flyktingbarn kostar årligen"

Kostnaden är cirka 1.2 miljon....

Anonym sa...

Nej vi ska inte ta emot varenda socialfall i Sverige! Vad är det för fel på Italien, många svenskar reser gärna dit
Skicka tillbaka henne engligt migrationsverkets regler!!

Robsten sa...

"Ett barn bör inte straffas för ens föräldrars misstag,"

Tyvärr Peter, jagh anjser att vi hjälper föräldrar att fatta dåliga beslut med nuvarande politik.

Robsten sa...

Det humanaste är långsiktigt att hon får växa upp med sina föräldrar. ja, m,an måste chansa att hennes föräldrar hittar henne i Mogadishiu.

Anders sa...

Peter, jag såg för ca fem år sedan ett BBC-reportage, där ett föräldrapar i Somalia intervjuades, som hade skickat iväg sina döttrar till Sverige. Först den ena dottern och sedan den andra. Priset per dottern hade varit 3000 dollar. Föräldrarna var mycket nöjda med de smidiga arrangemangen..

De hade betalat en somalisk kvinna, som var bosatt i Sverige, och som rest till Somalia för att följa deras dotter till Sverige.

Jag förmodar, att kvinnan vid inresan till Sverige uppgett att flickan var hennes egen dotter och falskeligen utnyttjat någon av sina egna döttrars pass.

Möjligheten för passkontrollanten att se skillnad på den ena eller andra mörkhyade och tyginsvepta flickan är ju inte stor...

Det är djupt stötande, Peter att du tar så lätt på denna människosmuggling. Varför betalar du (tillsammans med några liksasinnande) inte själv ur egen ficka för flickans fortsatta liv?