fredag, juni 08, 2007

Liberala ungdomsförbundet bryter mot lagen

Efter att ha hört Ursula Berge på SVT God morgon Sverige säga att LUF demonstrerade för "ett blandat Sverige" på nationaldagen så tittade jag in på LUF:s hemsida. Jag kunde inte drömma om vad jag skulle hitta där, först så ser jag att LUF:s ordförande Frida Metso demonstrerar varje onsdag på mynttorget för de flyktingar som inte fick stanna p.g.a. av den tillfälliga flyktinglagen som Fridolin initierade. Denna lag har redan ställt till med obotlig skada men LUF vill tydligen förvärra läget ännu mer. Nästa chock kom när jag såg denna sida, LUF gör sig skyldig till klockrena olagligheter. De gömmer och hjälper gömda flyktingar som enligt svensk lagstiftning inte skall få asyl och som skall lämna landet. De gör det öppet och organiserat, de struntar fullständigt i den lagstiftning som vi har, och som är nog så liberal som den är. Vilka lagar kan jag strunta i? Vilka lagar kan vi alla strunta i? Skall Frida Metso och hennes kompisar bestämma vilka som skall få stanna (sannolikt alla) och vilka som inte skall få göra det. Att moderpartiet inte reagerar mot detta är groteskt, de måste ju veta om det om jag på några sekunder kan hitta sidan med information. De som skyller allt elände på Socialdemokraterna får tänka om, det här är nästan värre än det man kan tänka sig från Socialdemokratiskt håll, i alla fall innan Sahlin. Nu är det väl lika illa på båda fronterna, tyvärr. Varför reagerar ingen när ett ungdomsförbund helt öppet struntar i de lagar och beslut som fattats?


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

11 kommentarer:

Grue sa...

Bra grävjobb Robsten. Motbjudande. Finns det nån ledande folkpartist som bloggar som man kanske kan pressa på det här?

Robsten sa...

Ja naturligtvis, det gör de allihopa. På FPs officiella hemsida når du alla politiker, jag funderar under dagen på saken.

Robsten sa...

Kontaktat (mailat) Cecilia Wigström FP och juridisk talesman för FP om detta.

Weine Berg sa...

Mycket bra initiativ, Robsten! Ställ dom mot väggen - låt dom inte slippa undan de svåra frågorna.

Robsten sa...

Jag skall göra på vad mig ankommer.Har mailat Politikerbloggen om detta men det är tveksamt om de tar upp det, har också lämnat en kommentar på Gudmundsson - [Kallar ni det där för marsch] (hela kommentaren var för att få kunna nämna detta men jag dålde det väl)det är en välbesökt blogg, vi får se vad nästa drag blir.

Magnus Andersson sa...

Att Frida MEtson rakt ut uttrycker upprördhet över att vänsterns förslag inte stöddes av c, fp och v (och hon står väl även med vänsterpartister på mynttorget) borde väl vara något slags disciplinärende för Folkpartiet. Frida kan ju knappast stå på några folkpartilistor i framtiden (är hon folkvald i dag?).

Robsten sa...

I ungdomsförbundet är de väl på intet sätt folkvalda, de är dock valda av deras egen kongress naturligtvis.
Jag tänker gå vidare med detta till det blir någon slags reaktion, andra bloggar kan med fördel också nämna detta om ni har lust, man får väl tvinga fram en reaktion till slut.

Anonym sa...

*Fniss* lycka till med "avslöjandet". Det är inte direkt något dolt ställningstagande - det är typ Liberala ungdomsförbundets paradnummer! FP är införstådda med LUFs arbete och är mycket stolta över det.

Faktum är att riksdagspartier utom S&M, och samtliga ungdomsförbund, är för flyktingamnestin, som är det som Metso egentligen förespråkar. Blanda inte ihop det med den tillfälliga flyktinglagen, som var en klantigt genomförd MP-fadäs som inte hjälpte många flyktingar.

Snacket om "klockrena olagligheter" kommer förresten lite på skam med tanke på att riksdagen uttalat att den gamla utlänningsnämndens avvisningar varit rättsvidriga. När Sveriges lagstiftande församling deklarerat något som "rättsvidrigt", är det då en "klockren olaglighet" att instämma i ord och handling? Mer intressant vore att ta en titt med FN:s tortyrkommitté, som prickat Sverige fler gånger än något annat land för de många utvisningarna i strid med de mänskliga rättigheterna.
/Björn

Robsten sa...

Nä enligt Folkpartiets juridiska företrädare i riksdagen så är det inte olagligt, då är det sannolikt inte det, vilket jag tycker är förbannat märkligt, de vistas ju olagligt här i landet.

"FP är införstådda med LUFs arbete och är mycket stolta över det."

Jag tror nog inte att alla är medvetna om detta, jag skall göra mitt bästa för att sprida detta faktum.

Min respekt för riksdagen i dessa frågor är ungefär på noll.

Att FN:s tortyrkommité prickat Sverige fler gånger än t.ex. Finland är intressant, då kanske vi skall gå över till Finlands modell av flyktingpolitik, då skulle vi ju bli prickade betydligt färre gånger.

Anonym sa...

1. Flyktingfonden gömmer inte flyktingar, de delar ut pengar till sådana har blivit felaktigt avvisade.

Föresten är det inte ens olagligt att gömma flyktingar...

"bra grävjobb"... *suck*

Robsten sa...

Nä, allt finns ju helt öppet på internet så något avancerat grävjobb behövdes inte.
Vi talar om "flyktingar" som vistats illegalt i Sverige, ordet "illegalt" indikerar att de vistas mot lagen i detta land, steget blir kort att gömma bankrånare i nästa läge.
"felaktigt avvisade"?? Och vilka bestämmer det? Du och dina kompisar? "JÄTTESUCK"!!!
Att tillhandahålla pengar är väl att hjälpa till med hela undanhållandet, rörde det sig om bankrånare skulle detta utan tvekan räknas som just "hjälp till att hålla sig undan".
Jag tycker du och dina liberala kompisar skulle stå för notan även för de som får asyl på helt laglig väg, jag och mina kompisar anser nämligen att 80 % har fått asyl felaktigt.