torsdag, augusti 11, 2011

Glömda underhållare


När jag var ung hörde man ibland på radio visor av komikern och kuplettsångaren Kalle Nämndeman. När jag med stor skepsis sökte på namnet så visade det sig, till min ohöljda förvåning att någon lagt upp vår käre Kalle på You tube, tack för det. Namnet "Nämndeman" tog sig Gustavsson (som han egentligen hette) på mycket oklara grunder. Om han någonsin tjänstgjort som nämndeman står skrivet i stjärnorna. Kalle Nämndeman var hyggligt nyskapande inom komiken och en del av hans idéer togs upp av senare komiker.För att ni skall få något lite rejälare att lyssna till (ursäkta Kalle) så lägger jag ut "Native land" med Korpiklaani.11 kommentarer:

Eva-Marie sa...

Ja du det var verkligen motpoler.
Vackra bilder till låt nummer två,roligt slut. om man nu gillar den flaggan.
Då fick man lyssnat på något nytt, kul.
Härligt med musik.

Robsten sa...

Ja, en spontan postning. Blev så paff när Nämndeman fanns på tuben. Sedan måste jag ju lägga ut något som gåt att lyssna på he, he. ;-)

Robsten sa...

Jag funderar på att gå över till OS Lion, har senaste versionen av Snow Leopard, 10, någonting. Vet inte om jag skall göra det. Någon som har gjort detta?

z999 sa...

Protektionism är ju hemskt och hämmar marknaden...
Fast ibland måste man inse att man lever i verkligheten också...
http://www.dn.se/nyheter/varlden/spanien-far-nobba-rumanska-arbetare

Robsten sa...

Jag gillar den finska flaggan Eva-Marie, fast i Sverige skall ju den svenska flaggan fladdra, som faktiskt är snäppet fagrare än den finska. Men den nationalistiska inställningen som "Native land" förmedlar gillar jag.

Anonym sa...

"Jag funderar på att gå över till OS Lion, har senaste versionen av Snow Leopard, 10, någonting. Vet inte om jag skall göra det. Någon som har gjort detta?"

Får bara tag i folk som har mest teoretisk kunskap om det (men väldigt kunniga). Tipset är snow leopard om du vill ha stabilitet men för din del så tvivlar jag på att du kommer att hitta någon större instabilitet i lion (du har inte en mac-server-park hemma va? Driver eget webhotell?). Mac tar väldigt stor hänsyn till användarna så jag tror inte att dom ändrat allt för mycket så att du inte känner igen dig intuitivt. Lion ser annars kul ut så testa och gå tillbaka annars.

z999 sa...

Anonym i senaste var z999.

Eva-Marie sa...

Jag förstår vad du menar och håller med dig där. Vi har ett vackert land att värna och flaggan är fin. Den finska sången med bilderna som illustration, gott.

Robsten sa...

Nja...får se..skall införskaffa en laptop och den är det ju Lion på direkt. Kan jag kolla lite. med Windows så väntade man ju alltid ett tag så buggarna han åtgärdas, vilket de inte alltid gjordes ändå. Men man skall kanske vänta ett litet slag även med Mac.

ddayperspective sa...

Den som bor i ett land och inte tar till sig det landets mest grundläggande värderingar passar inte att bo i det landet. Svårare än så är det inte. Är man svensk, vill ses som svensk, låter man sig assimileras av svenska grundvärderingar (naturaliseras) och kan man sen vinna gehör för något från sin egen bakgrund musikalist eller gastronomiskt, har jag inget emot det. Vi väljer själva vad vi vill lyssna eller tugga på, men Sverige ska förbli svenskt och DET ska vit, gul eller svart och andra nyanser tillägna sig! Dessutom det faktum att Sverige är ett land där religionen saknar egentliga betydelse, "ställts i garderoben" och att utveckling stavas vetenskap och beprövad forskning!

Den som istället verkar för att religioners betydelse åter ska växa här i landet och få en central roll, är helt fel ute och måste motarbetas med alla tillgängliga (demokratiska) medel!
Tydligen inser inte kristna tokar i Sverige lika lite som regering och riksdag, att muslimerna i det här sammanhanget är att betrakta som innehållet i den trojanska hästen, men utan hästens yttre skydd! Herrejösses, det sker ju mitt framför ögonen på oss alla! Islamisterna driver på, prövar om bättre positioneringar är möjliga... En del har redan avancerat in i riksdagen, varav Moderaternas Waberi är det mest kända skamliga, skolexemplet i dubbel bemärkelse...

Robsten sa...

"Den som bor i ett land och inte tar till sig det landets mest grundläggande värderingar passar inte att bo i det landet"

Håller med, men vi har ju också brustit i tydlighet mot våra nya medborgare. Att vi själva tassar på tå så förbannat får vi ta på oss själva.