torsdag, augusti 09, 2007

Svar från Swedbank


Jag e-postade min bank, Swedbank och ifrågasatte deras sponsring av Pridefestivalen. Ett affärsdrivande företag som tar politisk ställning och sponsrar denna typ av evenemang med stark politisk laddning tar risker och agerar utanför deras kompetens och intresseområde. Jag fick i dag svar, det lyder enligt följande.

"Hej (Robsten)

Swedbank gick in som sponsor till Pridefestivalen förra året. Vi är ett stort företag med många olika kunder och vill genom våra olika sponsorangagemang nå ut till så många människor som möjligt som vi kan göra affärer med. Vår kundkrets speglar samhället i övrigt och vi har natuligtvis även kunder i detta sammanhang. Vi vill gärna aktivt arbeta för ett samhälle med mångfald och detta är ett bra tillfälle att visa upp det. Läs gärna mer om Swedbanks sponsorpolicy på vår hemsida.

Hälsningar

Jenny Ström

Event&Sponsring"

Ja, jag skall läsa på er hemsida vad ni står för. Jag undrar dock redan nu om ni inte tänkt på att ni kan tappa kunder lika gärna som att få nya kunder när ni tar politiskt ställning och säger er vara för ett samhälle med mångfald. Varför är ni för ett samhälle med "mångfald"? Ni är en affärsdrivande bank, en majoritet av svenska folket är sannolikt inte speciellt imponerad av mångfaldsteserna, definitivt är denna majoritet emot Pridefestivalen och vad den står för. Inte så att de flesta tycker illa om homosexuella, men ärligt talat så står Pridefestivalen för så mycket mer än rätten att vara homosexuell. Jag är förövrigt emot ett "mångfaldssamhälle".

9 kommentarer:

Anonym sa...

Robsten

Jag gillar din blogg men jag hoppas att du inte håller på att bli som andra Sd-bloggare som mejlar till olika företag och politiker och redovisar mejlkonversationen på bloggen.

Rätt tråkigt (vad förväntar du dig för svar utöver de vanliga pk-svaren?) och rätt så mycket rättshaveristvarning på det faktiskt.

Grue sa...

Jag tycker att det finns poänger. Just näringslivets PK-ism är inte tillräckligt utredd - vi har ibland fokuserat för mycket på journalister, akademiker och politiker. Det finns andra grupper som är minst lika illa. Men det är klart att många mejl av den här typen blir rättshaveristiskt.

Robsten sa...

Hade inte tänkt göra det nej, utan fortsätta på "min" profil med nyhetsbevakning och granskning av den politiska nonmenklaturan. Men Swedbank råkar faktiskt vara min bank och det är fullständigt oförståeligt att de sponsrar Pridefestivalen.

Marthin sa...

Hur har du planerat att göra nu Robsten..?

Robsten sa...

Ja INTE byta bank i alla fall. Jag bytte en gång från Nordea när det kom fram att direktörerna misskött sitt jobb och slarvat bort miljarder, det får räcka, alla är lika goda kålsupare antar jag, men Pride? Hur jävla dum får man vara?

Marthin sa...

Får många år sedan så ville Sparbanken ta ut en liten avgift för något som min far önskade göra, han blev så förargad att han avslutade allt med banken och gick till Föreningsbanken. ´

När dessa två banker senare blev Föreningssparbanken så var det dags igen, och då hamnade alla affärer på Handelsbanken. Alla i familjen följde med på denna resa med sin principfaste far. Än så länge har Handelsbanken skött sig, inga konstigheter med dataintrång (Nordea) eller bögspons (Swedbank).

I nuvarande Swedbank har min mor tills nyligen haft ägande i några fonder, dessa avslutades när banken tydligt stödjer denna festival som gick av stapeln i huvudstaden.

Jag vill minnas mig att var fjärde krona en bank gör i vinst, får den in via avgift för tjänst. Det var några år sedan jag lade det på minnet – så det är säkert mer idag. Börjar folk avsluta sina affärer blir det snart inte lönsamt att sponsra kast med dildo eller "instruktioner i avancerat analsex för 15-åringar" i huvudstaden, och banken måste tänka om. Det är i alla fall min förhoppning.

Nästa år är festivalen dessutom värd för Europride, och med anledning av det är det så dags att agera mot sponsorerna.

Som prideföreningen själva sammanfattar årets festival; ”...och ett politiskt och medialt genomslag som saknar motstycke i festivalens historia.”

Vilka är det som gör det möjligt? Just precis.

Anonym sa...

Rekommenderar SEB!! Bra service och personal.

robsten sa...

Ähh asså jag är i övrigt nöjd med Swedbank förutom detta märkliga ställningstagande att sponsra Pride. Jag har dessutom ett stort antal tjänster kopplade till banken så det skulle vara ett mastigt jobb att byta. När man sedan bytt till SEB eller något så sponsrar väl de Pride nästa år, hopplöst.

Amour sa...

Vad exakt menar du med att pridefestivalen mer står för? Du verkar leva på medeltiden. Väx upp här är det 2000-tal.